Warmtepomp Venlo

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Venlo. Een vernieuwende wijze om een woning te verwarmen en koelen. Dit product draagt zorg voor verwarming van jouw huis en wekt warm water op (douchen). Deze installatie werkt op stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Dit is een “groen” alternatief voor de traditionele cv-ketel. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met 34 – 56 procent. En ook je energierekening daalt. Door de relatief hoge subsidies laten meer en meer consumenten in Venlo de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe werkt het? Wat zijn deze prijzen? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Met behulp van deze website vind je verdere info. Of lees direct meer over de Fujitsu installatie.

warmtepomp vergelijken Venlo

Beter voor het milieu

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Denkbaar: 45 procent Co2 reductie.

Lagere energiekosten

Met behulp van een warmtepomp bespaar je zo’n €305 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elke ruimte

Voor vrijwel elke woning (provincie Limburg) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Venlo Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Deze installatie zet dit om hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Dus: het stroomverbruik neemt toe, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Wil jij daarover meer informatie? We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het systeem onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een speciale vloeistof wordt naar een compressor geleid. Zo’n koudemiddel kookt al snel, wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel contribueert minder uitstoot van CO2. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dit verschilt nogal per type installatie, en het daadwerkelijke gebruik. De besparing op jouw energienota is plus minus €305 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Daardoor zul je moeten beschikken over spaarcenten. De actuele terugverdientijd ligt in de range tussen de 4 t/m 13 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2000 €6000 5 jaar
Lucht-lucht €3300 €2800 €6100 8 jaar
Water-water €10000 €4100 €14100 10 jaar
Lucht-water €8400 €4100 €12500 13 jaar
Grond-water €12300 €8000 €20300 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Venlo?

Het aanbrengen van zo’n warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs moeten werken conform allerlei wettelijke eisen en certificaten. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Venlo? In deze plaats werken diverse bevoegde aanbieders. Allemaal gespecialiseerd in het plaatsen en onderhouden van de ketel. Nieuwsgierig of zo’n installateur in de regio Venlo bij jullie kan werken? Maak een duidelijke situatieschets, en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via de kundige warmtepomp aanbieder uit de direct omgeving. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Tytsjerk.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan momenteel velerlei installaties. Elke pomp met een ander kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp start vanaf €4900 en loopt op tot €21000. Deze hoge prijs is te verklaren door de apparatuur. Goed om te weten: ook de vergoeding voor de installateur is prijzig. De voordeligste variant is nog steeds een hybride pomp. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4900, incl. apparatuur en installatiewerk. Een systeem met grondboring is aanzienlijk kostbaarder. Dit begint vaak vanaf €22000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Venlo.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht / water (o.a. SPRSUN) €6450
Water / water (van o.a. CLINT) €8400
Grond/water (van o.a. Techneco) €10500
Hybride (via o.a. Remko) €6150

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Wat voor een warmtepomp is geschikt voor jouw situatie? Daar is geen standaard berekening voor. Denk bijv. aan huidige energieverbruik, de locatie (oud huis, flat, rijtjeshuis, jaren 30 woning, nieuwbouw) de omvang van het huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Grofweg differentiëren we drie soorten producten. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Op deze pagina ontvang jij info die je helpt bij het kiezen van een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en zorgt voor warm water. Alleen geschikt voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Limburg.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Jullie CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw , de energiewinst is het grootst bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Goed te combineren in veel woningen.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus ook van toepassing op een warmtepomp Veen). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1500, maar lopen op tot €10800. Op zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1300. In het geval van een installatie in de grond heb je recht op meer, tot wel €8100. De ISDE bijdrage wordt gebaseerd op de zuinigheid van de warmtepomp. In het schema vind je toepasbare subsidies in Venlo bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Nefit EnviLine A/W Monoblock 9.0 B-S 70 €2000
Water/water CIAT DYNACIAT LG 080A 32 €5000
Grondboring Techneco AQUATOP T22H 21,00 €3900

warmtepomp-Venlo


Warmtepomp offerte aanvragen Venlo

Probleemloos aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Venlo. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Ons advies: Selecteer niet doodleuk de laagste prijs. Houd ook rekening met de onderhoudsregeling. Een persoonlijke offerte ontvangen? Klik op “vergelijken”, voer de details in en start met besparen op gas en energie.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een offerte van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Kies de beste aanbieding en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Venlo.
inventum-warmtepomp

Inventum

Aanbieder met ervaring
Altijd vermogen beschikbaar
Vermindert broeikasgassen

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Innovatieve techniek
Enorme besparing mogelijk

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

PV-ready systeem
Eenvoudige installatie
Verminding schadelijke

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Zelflerend
Gemakkelijk te plaatsen
Eigen bespaarassistent

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Compatibel met HR-ketel
Ook gunstig voor de portemonnee

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Breed toepasbaar
Eigen bespaarassistent

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Verschillende toepassingen
Enorme besparing mogelijk

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Domuz multi-zoneregeling
Hybride of standalone
Vermindert broeikasgassen

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Gemakkelijk te plaatsen
Lagere energielasten

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Compacte systemen
Een groene keuze

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Goede garantie
Flinke kostenbesparing

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Eenvoudige installatie
Op weg naar een schoner milieu


Zonneboiler Venlo

Een andere optie om energie te besparen in Venlo: de zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit product gebruikt de zon als energiebron. Deze zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon en warmt water op. Met deze installatie kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe? 1m2 aan zonneboiler oppervlak staat gelijk aan 100M3 gasverbruik-verlaging. Zo’n zonneboiler levert gemiddeld de helft van al het warme water. Het systeem kent 3 pijlers: De collector op het dak (lijkt op een zonnepaneel), een warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (dit is de warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Venlo ligt rond de €2250. Dat is inclusief plaatsing. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Het product is niet altijd rendabel. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Let op: Het systeem gebruik je samen met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om het water (temperatuur) tot de juiste hoogte te verhitten (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Venlo

Behalve de warmtepomp gaan opvallend veel woningen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt deze energie zelf inkopen, maar ook zelf met zonnepanelen in Venlo genereren. Dit vergt niet veel. Meerdere zonnepanelen, de omvormer en een geschikte installatiemonteur die de installatie regelt. De prijs bedraagt ergens tussen de €2250 en €5500. Opletten: de investering komt met name tot stand door aspecten als merken en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Gebaseerd op deze website kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je inzichtelijk hebt wat jullie jaarlijkse stroomverbruik is

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Venlo.