Thercon Warmtepomp

Het is ontzettend populair: een warmtepomp van Thercon. Een innovatieve benadering om een woning te verwarmen en koelen. Dit apparaat draagt zorg voor verwarming van jouw huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit apparaat werkt op stroom en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een populair alternatief, ten opzichte van de ouderwetse CV. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van CO2 mindert met 44 – 50 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door de relatief hoge subsidies laat een groeiend aantal consumenten een Thercon warmtepomp plaatsen in huis. Maar hoe werkt dat? Wat is het prijskaartje? Uit welke systemen kan ik kiezen? Hieronder bekijk jij meer details. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de warmtepomp Hewalex.

warmtepomp van Thercon

Duurzaam systeem

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Mogelijk: 60 procent minder Co2 uitstoot.

Lagere energiekosten

Geholpen door een warmtepomp bespaar je zo’n €305 op jullie energienota.

Voor alle woonhuizen

Voor vrijwel elke woning is er een oplossing.

Werking en kosten van de Thercon warmtepomp Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt de Thercon warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de Sanistage DSW200+) maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Deze installatie transformeert dit in bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Dus: het stroomverbruik in huis zal toenemen echter zal je gas-afname minimaliseren. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De pomp creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciaal soort vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze unieke vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Thercon?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Neem bijvoorbeeld de Sanistage DSW200+? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn tegenwoordig veel verschillende systemen. Elke installatie met een eigen prijskaartje. De kostprijs van een warmtepomp begint bij plusminus €4800 tot ongeveer €20000. De hoogte van de investering zit deels in het apparaat. Vergeet niet: ook de vergoeding voor de installateur is prijzig. Het goedkoopste systeem is doorgaans de hybride ketel. Deze heb je al vanaf €4900, inclusief ketel en installatie. Een pomp onder de grond is veel kosten-intensiever. Hiervoor betaal je al snel €25000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Thercon. Lees ook verder over: warmtepomp kopen in Terneuzen.


Type warmtepompPrijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water€16000
Water-water€17000
Lucht-lucht€8000
Lucht-water€15000
Hybride€9000

warmtepomp Thercon


Thercon warmtepomp offerte aanvragen

Vandaag nog aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. We zien ze steeds meer: energiebesparende producten van Thercon. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Belangrijk: Kies niet vanzelfsprekend de meest voordelige aanbieder. Houd ook rekening met de garantie en servicevoorwaarden. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op de knop hieronder, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en start met besparen op gas en energie. Beschikbaar voor heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Kampen is mogeiljk.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een kostenoverzicht van installateurs in de buurt.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope Thercon warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Wij vergelijken alle warmtepompen. Waaronder de Thercon Sanistage DSW200+.