CIAT Warmtepomp

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp van CIAT. Dit is een populaire aanpak om je huis te verwarmen. Deze installatie zorgt voor verwarming van de woning en eventueel voor warm water. Het systeem wendt stroom aan en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Het is dus een duurzaam alternatief voor de traditionele cv-ketel. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 38 tot 61%. En ook je energierekening daalt. Mede door de subsidieslaten alsmaar meer woningeigenaren een CIAT warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Met behulp van deze website bekijk jij verdere info. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de warmtepomp Tesy.

warmtepomp van CIAT

Duurzame oplossing

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Haalbaar: 46 procent CO2 beperking.

Bespaar op de energienota

Dankzij de inzet van een warmtepomp heb je snel een besparing van €435 op de energienota.

Voor alle woningen

Voor ieder type woning is een goede installatie.

Werking en kosten van de CIAT warmtepomp Stap jij over op duurzame energie? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een CIAT warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de AQUACIAT ILD 150A) wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Deze installatie maakt op deze manier geschikte warmte voor een woning. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Oftewel: de stroomconsumptie neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De installatie genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een speciaal soort vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeibare stof heeft een laag kookpunt, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. De compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. De damp wordt weer vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kost een warmtepomp van CIAT?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Neem bijvoorbeeld de AQUACIAT ILD 150A? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn vandaag de dag veel verschillende systemen. Ieder met een verschillende kostprijs. De actuele kosten van een warmtepomp start vanaf €4300 tot €23000. Het prijskaartje zit’m voor een groot deel in de pomp. Maar ook de plaatsing van de pomp is complex en dus duur.

De voordeligste variant is een hybride systeem. Deze beginnen al bij €4600, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Ga je de grond in? Dat is veel kosten-intensiever. Hiervoor betaal je al snel €25000 voor de complete levering en plaatsing. In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp van CIAT. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Dalfsen.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Grond-water €24000
Water-water €20000
Lucht-lucht €8000
Lucht-water €4000
Hybride €5000

warmtepomp CIAT


CIAT warmtepomp offerte aanvragen

Probleemloos de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je bekijk snel alle energiebesparende systemen van CIAT. Maar welke moet ik kiezen? Goed om te weten: Selecteer niet domweg de meest voordelige aanbieder. Neem in je overweging ook zaken mee als service na plaatsing. Direct advies voor jouw situatie? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, geef antwoord op de vragen en start met besparen op gas en energie. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Veenendaal kan!


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een voorstel van installateurs uit de regio.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope CIAT warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Vergelijk direct de beste pompen. Onder andere de CIAT AQUACIAT ILD 150A.