Tesy Warmtepomp

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp van Tesy. Dit is een populaire wijze om een huis op te warmen (en te koelen). Dit apparaat dient als verwarming van je huis en eventueel voor warm water. Dit systeem verbruikt energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een innovatief en groen alternatief en het werkt niet op gas. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 34 tot 66 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Mede door de huidige subsidieregeling laten alsmaar meer huishoudens een Tesy warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat zijn deze prijzen? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Met behulp van deze website tref je meer details. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de warmtepomp Herz.

warmtepomp van Tesy

Duurzaam verwarmen

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Mogelijk: 53 procent CO2 beperking.

Minder betalen voor energie

Geholpen door een warmtepomp heb je snel een besparing van €380 op de energierekening.

Voor alle woonhuizen

Voor eigenlijk elk soort huis kan een installatie worden geleverd.

Werking en kosten van de Tesy warmtepomp Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt de Tesy warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de EVHP 200 60) haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Deze installatie genereert hiermee warm water voor verwarming en warm tapwater. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Dus: je gebruikt meer stroom, en het gasverbruik neemt af. Wil jij daarover meer informatie? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het product creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een unieke vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze koelvloeistof heeft een laag kookpunt, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Tesy?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Bijvoorbeeld de EVHP 200 60? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan momenteel ontzettend veel soorten pompen. Elke installatie met een ander prijskaartje. De investering van een warmtepomp ligt tussen de €4400 tot +/- €22000. De hoge prijs wordt deels bepaald door het apparaat. Goed om te weten: ook het plaatsen is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs).

Het instapmodel is doorgaans de hybride ketel. Al te bestellen vanaf €4600, inclusief ketel en installatie. Ga je de grond in? Dat is prijstechnisch ongunstiger. De kosten daarvoor zijn zo’n €25000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp van Tesy. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Staphorst.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Grond-water €11000
Water-water €19000
Lucht-lucht €3000
Lucht-water €10000
Hybride €6500

warmtepomp Tesy


Tesy warmtepomp offerte aanvragen

Vandaag nog de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Er zijn flink wat energiebesparende systemen van Tesy. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Tip: Kies nooit blind de laagste prijs. Check ook zaken als after sales service. Snel een op maat gemaakte offerte? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de gevraagde gegevens in, en ontvang advies + offerte op maat. Beschikbaar voor heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Huizen is mogeiljk.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een voorstel van regionale installateurs.
 8. Kies de beste aanbieding en laat snel een goedkope Tesy warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Hier vergelijk je alle systemen. Bijvoorbeeld de Tesy EVHP 200 60.