Warmtepomp Dalfsen

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Dalfsen. Het is een nieuwe methode om jouw huis op te warmen. Zo’n installatie creëert warmte in appartementen en zorgt voor warm douche-water. Dit apparaat maakt gebruik van stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Het is dus een duurzaam alternatief voor de traditionele cv-ketel. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De CO2-uitstoot reduceert met 45 tot 56%. Ook het energietarief neemt af. Mede door de huidige subsidieregeling laten steeds meer gezinnen in Dalfsen een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat is het prijskaartje? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Via warmtepompaanbieders.nl vind je de voorwaarden. Of lees direct meer over de Metro Therm ketels.

warmtepomp vergelijken Dalfsen

Duurzaam systeem

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Haalbaar: 40 procent CO2 beperking.

Besparen op energierekening

Dankzij de inzet van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €385 op de energierekening.

Voor alle ruimtes

Voor ieder type woning (provincie Overijssel) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Dalfsen Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit product gebruikt die warmte voor bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Opmerkelijk: het stroomverbruik neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een vloeibare stof wordt naar een compressor geleid. Deze unieke vloeistof gaat snel aan de kook, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel draagt bij aan minder uitstoot van CO2. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoeveel geld? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en hoe het wordt gebruikt. De energiebesparing ligt vaak rond de €295 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Hiervoor dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De actuele terugverdientijd schommelt tussen 6 en 15 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2500 €6800 7 jaar
Lucht-lucht €2900 €3300 €6200 7 jaar
Water-water €9700 €4000 €13700 12 jaar
Lucht-water €8200 €4000 €12200 14 jaar
Grond-water €11900 €8500 €20400 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Dalfsen?

Het positioneren van de warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs moeten werken conform certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Snel een warmtepomp laten plaatsen door een bevoegde warmtepomp installateur in Dalfsen? In deze regio opereren tal van bevoegde installateurs. Allen met expertise op het gebied van het installeren en onderhouden van het WTW. Nieuwsgierig welke installateur in en rondom Dalfsen bij jou kan komen? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via de vakbekwame warmtepomp installateur in de regio. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Broeksterwoude.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn momenteel diverse constructies. Elk met een kostenplaatje. De actuele kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4000 tot plus minus €24000. De hoogte van de investering wordt deels bepaald door de apparatuur. Let op: ook de plaatsing van de pomp is prijzig. Het meest betaalbare systeem is nog steeds een hybride pomp. Deze beginnen al bij €4900, inclusief ketel en installatie. Ga je de grond in? Dat is aanzienlijk kostbaarder. Reken op tarieven vanaf €23000 (incl. boring en alle toebehoren). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Dalfsen.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht / water (o.a. Carrier) €7350
Water/water (zoals Weishaupt/Monarch) €8400
Grond-water (bijv. Techneco) €8400
Hybride (via o.a. Atlantic) €5100

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp systeem is geschikt voor jouw situatie? Dit hangt af van veel factoren. Denk aan het huidige gasverbruik, type woning (jaren 30 woning, vrijstaand, oud huis, rijtjeshuis, flat) de omvang van het huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Vaak hebben we het over 3 type pompen. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Bijgaand lees je informatie over de keuze voor zo’n warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en zorgt voor warm water. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woningen met goede isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Overijssel.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Je CV-ketel regelt het warme water, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming en is geschikt voor huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Castenray). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Je hebt al bijdragen vanaf €1300, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €11700. In het geval van een hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €2100. In het geval van een installatie in de grond incasseer je zo €8400. De ISDE toelage gaat hand in hand met de “groene score” van de installatie. Hierna vergelijk jij geldende subsidies in Dalfsen bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Viessmann Vitocal 222-S AWT-AC 221.A04 30 €1600
Water/water Galletti MCW 005HS 5 €2800
Grondboring Stiebel-Eltron WPF 20 (233003) 22,00 €4000

warmtepomp-Dalfsen


Warmtepomp offerte aanvragen Dalfsen

Vandaag nog het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Dalfsen. Wie biedt bij de beste deal? Tip: Kies niet vanzelfsprekend voor de scherpste offerte / installateur. Het is ook belangrijk te kijken naar de service en garantie. Direct advies voor jouw situatie? Klik op de knop hieronder, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een offerte van installateurs uit de regio.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Dalfsen.
inventum-warmtepomp

Inventum

Aanbieder met ervaring
Hoog tapwater rendement
Bespaar tot 25% energiekosten

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Geschikt voor Nederlands klimaat
Verantwoord verbruiken

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Nieuw: de pro-serie
Vele jaren ervaring
Enorme besparing mogelijk

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Lucht en water mogelijkheden
Een bewuste keuze

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Altijd vermogen beschikbaar
Schoon & veilig systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Slimme thermostaat
Lagere energielasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Energie uit buitenlucht
Laag energieverbruik
Duurzame verwarming

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Combineren met vloerverwarming
Bespaar tot 25% energiekosten

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
Gebruikt hernieuwbare energie
Goed voor later

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Laag energieverbruik
Uitstekend rendement

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Onderhoudsarm
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Hoge ISDE subsidie
Eigen bespaarassistent


Zonneboiler Dalfsen

Op een andere manier energie besparen in Dalfsen: zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit concept nuttigt de zon om water op te warmen. Een zonneboiler werkt op het licht van de zon en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Via dit systeem bespaar je veel op de energiekosten. Waarom dit het geval is? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte voorziet in +/- een gasbesparing van 100M3. De zonneboiler verwarmt om en nabij de nagenoeg de helft van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Het is een 3 componenten systeem: Zonnecollectoren boven het huis (lijkt op een zonnepaneel), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (ook wel warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Dalfsen ligt rond de €6000. Dat is inclusief plaatsing. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Het product is niet altijd rendabel. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Tip: De zonneboiler coöperereert met een HR-ketel om het aantal graden voldoende warm te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Dalfsen

Behalve de warmtepomp kiezen steeds meer woningen ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, maar ook zelf met zonnepanelen in Dalfsen opwekken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, zo’n omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die alles aansluit. De investering bedraagt ergens tussen de €2750 en €4700. Let op: de investering wordt gedreven door de hoeveelheid zonnecellen en het vermogen van de zonnecellen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Door gebruik van warmtepompaanbieders.nl ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat jij een indicatie hebt wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Dalfsen.