Warmtepomp Buggenum

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Buggenum. Dit is een populaire wijze om je huis energiezuinig te verwarmen. Zo’n installatie zorgt voor verwarming van de woning en eventueel voor warm water. Zo’n installatie maakt gebruik van stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Dit is een “groen” alternatief en het werkt niet op gas. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De CO2-uitstoot wordt teruggedrongen met wel 49 – 59 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten opvallend veel huishoudens in Buggenum een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat kost het? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Hieronder tref je verdere info. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Clivet ketels.

warmtepomp vergelijken Buggenum

Duurzaam verwarmen

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Wel 58 procent CO2 besparing.

Besparen op energierekening

Dankzij de inzet van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €280 per jaar aan energie.

Voor elke woning

Voor vrijwel elke woning (provincie Limburg) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Buggenum Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit apparaat maakt op deze manier warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Oftewel: je gebruikt meer stroom, maar het verbruik van gas neemt af. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het apparaat haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een speciaal soort vloeistof verdampt naar de compressor. Deze vloeibare stof kan snel aan de kook worden gebracht en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel draagt bij aan een schoner milieu. Het kan ook flink geld besparen. Wat is mijn besparing? Dat verschilt enorm per systeem, en de toepassing ervan. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie ligt vaak rond de €295 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Mede hierom heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De actuele terugverdienperiode varieert tussen 7 en 10 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort WarmtepompPrijsMontageTotaalTerugverdientijd
Hybride€3900€1900€58005 jaar
Lucht-lucht€2800€2900€57006 jaar
Water-water€11000€3900€1490011 jaar
Lucht-water€7700€3900€1160013 jaar
Grond-water€12300€7900€2020014 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Buggenum?

Het installeren van zo’n warmtepomp is een hele klus. Installateurs moeten zich houden aan diverse verplichtingen en opleidingen. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een vakbekwame warmtepomp installateur in Buggenum? In deze omgeving handelen een hoop vakkundige installateurs. Zeer goed in de installatie en service voor WTW systemen. Nieuwsgierig welke installateur in de streek Leudal werkzaam is? Vul alle velden van het formulier in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf van de geroutineerde warmtepomp expert uit de direct omgeving. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Bolsward.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er bestaan thans allerlei oplossingen. Elke installatie met z’n voor- en nadelen. De prijs van een warmtepomp start vanaf €4900 tot ongeveer €20000. De hoogte van de investering is te verklaren door de pomp. Onderschat het niet, ook de installatie is een dure aangelegenheid. Het meest betaalbare systeem is nog steeds een hybride pomp. Deze beginnen al bij €5000, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een grondwater alternatief is aannemelijk prijziger. Dit kost al gauw €21000 (incl. boring en alle toebehoren). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Buggenum.


Type warmtepompPrijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht/water (van o.a. Carrier)€9750
Water/water (zoals Waterkotte)€8400
Grond/water (via bijv. Stiebel-Eltron)€10500
Hybride (bij ARGO)€3300

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp-type is geschikt voor jouw situatie? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Onder andere de huidige gas- en stroom consumptie, het soort huis (jaren 30 woning, vrijstaand, 2 onder 1 kap, flat, rijtjeshuis) de samenstelling van je huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Ruwweg onderscheiden we 3 types. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Verderop vind je info die je helpt bij het kiezen van een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en zorgt voor warm water. Is enkel rendabel bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Limburg.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. De CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en wordt meer en meer geplaatst in ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Het maakt het niet uit waar je woont (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Britswert). Dit wordt gedaan middels de ISDE. De subsidies beginnen rond €1100 en kunnen toenemen tot €10700. Wanneer we spreken van de hybride warmtepomp heb je recht op ong. €2100. In het geval van een grond/water systeem is dit al gauw €7600. De ISDE overheid-bijdrage wordt gegrond op de efficiëntie van de warmtepomp. In het schema bekijk je toepasbare subsidies in Buggenum bij 3 type aansluitingen.


SysteemMerkTypeKWSubsidie
Lucht/waterViessmannVitocal 200-S AWB-AC 201.C10100€2300
Water/waterGallettiLEP 052ML53€7100
GrondboringPico EnergyNDX D20EuC21,00€3900

warmtepomp-Buggenum


Warmtepomp offerte aanvragen Buggenum

Snel de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Buggenum. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Ons advies: Kies nooit domweg de scherpste offerte. Net zo belangrijk als prijs zijn service na plaatsing. Deze week een unieke offerte krijgen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, beantwoord de gestelde vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een kostenoverzicht van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Buggenum.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Eenvoudige installatie
Een lagere energienota

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Diverse modellen
Eigen bespaarassistent

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Tip: Alterra brine/water
Aantrekkelijke subsidies
Eigen bespaarassistent

vaillant-warmtepomp

Vaillant

aroTHERM
Goede garantie
Bespaar energie en CO2-uitstoot

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Een bewuste keuze

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Combineren met vloerverwarming
Zeer enerziezuinig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

For a greener tomorrow
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Hoge besparingen mogelijk

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Eenvoudig te installeren
Schoon & veilig systeem

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Een natuurlijke keuze
Op lange termijn voordelig

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Werkt het hele jaar
Verminding schadelijke

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Voor elk afgiftesysteem
Zeer milieuvriendelijk

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Zuinig systeem
Goed voor later


Zonneboiler Buggenum

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Buggenum: een zonneboiler. Dit is erg in trek. Dit concept gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Deze zonneboiler werkt op het licht van de zon om water op te warmen. Met dit type installatie bespaar je veel op de energiekosten. Hoe? 1 m2 aan dakoppervlak voorziet in +/- 100m3 (besparing op gas). Zo’n zonneboiler regelt vaak om en nabij 50% van het benodigde warme water. Drie zaken zijn hier van belang: Een speciale collector (een soort zonnepaneel), het warmwaterreservoir en een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Buggenum bedraagt zo’n €5250. Het systeem wordt dan geplaatst. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Check: Het apparaat werkt standaard samen met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om het water (temperatuur) tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Buggenum

In aanvulling op een warmtepomp gaan opvallend veel consumenten ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan ben je nog “groener” bezig. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Buggenum opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Verscheidene zonnepanelen, omvormer en een geschikte installatiemonteur die het installeert. De aanschafprijs bedraagt ergens tussen de €2500 en €4800. Vergeet niet: het aanschaf-tarief komt met name tot stand door aspecten als merken en de capaciteit van de panelen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Met behulp van onze offerte-tool vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je een idee hebt wat jouw energieverbruik (gas en stroom) is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Buggenum.