GENERAL Warmtepomp

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp van GENERAL. Een baanbrekende benadering om jouw huis op te warmen. Deze installatie regelt de verwarming in je huis en ook voor opgewarmd water. Dit apparaat verbruikt energie om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een milieuvriendelijk alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 41 tot 57 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten steeds meer consumenten een GENERAL warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze website tref je hulp en advies. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de warmtepomp Inovatech GmbH.

warmtepomp van GENERAL

Duurzaam verwarmen

Je kunt helemaal gasvrij leven. Reëel: 57 procent Co2 terugdringen.

Een lagere energienota

Dankzij een warmtepomp bespaar je al gauw €410 op de energienota.

Voor alle woningen

Voor elk type huis is een goede installatie.

Werking en kosten van de GENERAL warmtepomp Stap jij over op duurzame energie? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt de GENERAL warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de Waterstage comfort 05) maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit systeem gebruikt dit voor hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Belangrijk: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Wat is het geheim van dit systeem? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een koelvloeistof gaat naar de compressor. Deze koelvloeistof heeft een laag kookpunt, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. De damp wordt weer vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat kost een warmtepomp van GENERAL?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dat kan bijvoorbeeld zijn de Waterstage comfort 05? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn vandaag de dag allerlei oplossingen. Elk systeem met een eigen prijskaartje. De actuele kosten van een warmtepomp start vanaf €4100 tot plus minus €20000. De kostprijs zit’m voor een groot deel in de apparatuur. Let op: ook de vergoeding voor de installateur is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs).

De goedkoopste optie is een hybride model. Deze beginnen al bij €5000, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grond-water systeem is aannemelijk prijziger. Dit begint vaak vanaf €21000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp van GENERAL. Populair: warmtepomp kopen in Hattem.


Type warmtepompPrijs incl. aanleggen (verwacht)
Grond-water€18000
Water-water€22000
Lucht-lucht€7000
Lucht-water€14000
Hybride€7000

warmtepomp GENERAL


GENERAL warmtepomp offerte aanvragen

Online de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je ziet ze regelmatig: energiebesparende systemen van GENERAL. Wie biedt bij de beste deal? Vergis je niet: Kies nooit doodleuk de scherpste offerte. Bekijk ook de garantieregeling. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de gestelde vragen en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie. Landelijke plaatsing, dus ook warmtepomp plaatsen in Almelo kan.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een op maat gemaakte offerte van installateurs uit jullie streek.
 8. Vergelijk de offertes en laat de goedkope GENERAL warmtepomp plaatsen.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Hier vergelijk je alle systemen. Bijvoorbeeld de GENERAL Waterstage comfort 05.