Warmtepomp Boxmeer

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Boxmeer. Het is een nieuwe manier om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit product dient als verwarming van je huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit apparaat maakt gebruik van energie en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Dit is een “groen” alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met 48 – 56 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door de relatief hoge subsidies laten veel huishoudens in Boxmeer een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat is het prijskaartje? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op onze site check je hiervoor de voorwaarden. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de CTA warmtepomp systeem.

warmtepomp vergelijken Boxmeer

Beter voor het milieu

Een warm huis en warm water zonder gas. Haalbaar: 47% Co2 vermindering.

Lagere energiekosten

Via een warmtepomp bespaar je zo’n €315 per jaar aan energie.

Voor alle woonhuizen

Voor elk huis (provincie Noord-Brabant) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Boxmeer Stap jij over op duurzame energie? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Zo’n installatie zet dit om warm water voor verwarming en warm tapwater. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Concreet: de stroomconsumptie neemt toe, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Wat is het geheim van dit systeem? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. Het product creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een unieke vloeistof gaat naar de compressor. Deze koelvloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Daardoor verdampt het weer. Het proces begint opnieuw (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel is belangrijk voor een minder vervuild milieu. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld? Dit varieert enorm per type pomp, en de toepassing ervan. De energiebesparing is ongeveer €310 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Daardoor heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De actuele terugverdienperiode ligt tussen de 8 en 12 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort WarmtepompPrijsMontageTotaalTerugverdientijd
Hybride€4100€2000€61006 jaar
Lucht-lucht€3300€3200€65008 jaar
Water-water€9500€4500€1400012 jaar
Lucht-water€8000€4500€1250014 jaar
Grond-water€12500€8000€2050014 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Boxmeer?

Het plaatsen van een warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs hebben te maken met allerlei wettelijke eisen en certificaten. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een erkende warmtepomp installateur in Boxmeer? In deze plaats opereren een groot aantal erkende aanbieders. Zeer goed in het plaatsen en onderhouden van de ketel. Belangstelling in of er een installateur in omgeving Boxmeer bij jullie kan werken? Vul dan snel je gegevens in en ontvang een offerte van zo’n professionele warmtepomp specialist uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Beuningen.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn vandaag de dag allerhande systemen. Elke installatie met z’n voor- en nadelen. Het prijskaartje van een warmtepomp begint rond de €4300 tot +/- €22000. De hoogte van de investering wordt deels bepaald door de pomp. Maar ook het plaatsen kan kostbaar zijn. Het meest betaalbare systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze beginnen al bij €4600, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een grondwater alternatief is aanzienlijk kostbaarder. De kosten daarvoor zijn zo’n €24000 inclusief boren, boiler en installatie. In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Boxmeer.


Type warmtepompPrijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht / water (via bijv. Carrier)€4800
Water-water (o.a. Techneco)€10200
Grond/water (via bijv. Robur)€16500
Hybride (door Alpha Innotec)€5550

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk warmtepomp-type past bij mijn situatie? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Denk bijv. aan het actuele stroom + gasverbruik, het soort huis (2 onder 1 kap, oud huis, jaren 30 woning, rijtjeshuis, vrijstaand) aantal personen in het huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. In grote lijnen maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Onderstaand bekijk jij een beschrijving van zo’n warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en coördineert ook het warme/hete water. In de praktijk uitsluitend toegepast bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Jouw CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en is toepasbaar bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus ook voor een warmtepomp Bolsward). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1500 en kunnen toenemen tot €9300. Bij aanschaf van zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1800. Bij het laten installeren van een installatie in de grond loopt dit op tot €7100. De ISDE hulp heeft te maken met de toepassing van de warmtepomp. In het schema vergelijk jij hedendaagse subsidies in Boxmeer bij verschillende productcategorieën.


SysteemMerkModelKWSubsidie
Lucht/waterTraneCXAX 026 HE SN520€6350
Water/waterGallettiENE012HL13€2950
GrondboringNIBEF1155-16 (G/W)16,00€3400

warmtepomp-Boxmeer


Warmtepomp offerte aanvragen Boxmeer

Direct de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Boxmeer. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Tip: Kies nooit lukraak de meest voordelige aanbieder. Check ook zaken als garantie en servicevoorwaarden. Snel een op maat gemaakte offerte? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de gevraagde gegevens in, en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een op maat gemaakte offerte van installateurs uit de regio.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Boxmeer.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Ook in de winter werkzaam
Ook gunstig voor de portemonnee

nefit-warmtepomp

Nefit

Professioneel
Eenvoudig te installeren
Bespaar honderden euro’s

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Frequentiegeregeld
Compacte systemen
Korte termijn rendamenten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Natuurlijke warmte
Duurzame verwarming

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Hybride of All-electric
Zeer milieuvriendelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Gemakkelijk te plaatsen
Bespaar energie en CO2-uitstoot

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

City Multi VRF
Een natuurlijke keuze
Lagere energielasten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Werkt met gasketels
Minder betalen voor gas + stroom

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Hybride of All-electric
Flinke kostenbesparing

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Compacte systemen
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Hoge ISDE subsidie
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Eenvoudige installatie
Lagere energielasten


Zonneboiler Boxmeer

Een extra systeem voor energiebesparing in Boxmeer: de zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit concept gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. De zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) en warmt uitsluitend water op. Via dit systeem kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Hoe dat werkt? 1m2 aan zonneboiler oppervlak produceert +/- een gas-reductie van 100 m3. Zo’n zonneboiler levert rond de 50% – 70% van al het warme water. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Een speciale collector (variatie op zonnepanelen), het warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Boxmeer begint vanaf €3000. Vaak met een geheel verzorgde montage. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Vergeet niet: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een hulpverwarmingsketel om het aantal graden op consumeerbaar niveau te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Boxmeer

In combinatie met een warmtepomp kiezen steeds meer Nederlanders ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan bespaar je nog meer geld. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Boxmeer genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Verscheidene zonnepanelen, één omvormer en een handige vakman om alles aan te sluiten. De investering ligt in de range tussen €2250 en €6900. Learning: de prijs wordt gedreven door het m2 oppervlak aan panelen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Op basis van onze offerte-tool vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je inzichtelijk hebt wat jullie jaarlijkse stroomverbruik is

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Boxmeer.