Warmtepomp Breda

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Breda. Een vernieuwende benadering om een woning te verwarmen en koelen. Dit apparaat dient als verwarming van je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit apparaat werkt op stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Het is dus een duurzaam alternatief en het werkt niet op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van broeikasgas reduceert met 35 tot 61 procent. En ook je energierekening daalt. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten alsmaar meer gezinnen in Breda de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat kost het? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Via warmtepompaanbieders.nl ontdek je alle informatie! Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Clausius warmtepomp systeem.

warmtepomp vergelijken Breda

Duurzaam systeem

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Mogelijk: 45% Co2 reductie.

Lagere energiekosten

Dankzij een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €330 op jullie energienota.

Voor elk huis

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Noord-Brabant) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Breda Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Het systeem gebruikt dit voor warmte voor je huis. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Belangrijk: de stroomconsumptie neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een speciale vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeistof kookt al snel, wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor perst deze damp samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Het wordt weer een vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel bevordert een schoner milieu. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Wat ga ik besparen? Dit varieert enorm per type pomp, en het daadwerkelijke gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie bedraagt gemiddeld al snel €345 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Mede hierom dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De huidige terugverdienperiode ligt in de range tussen de 8 – 10 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1800 €6100 7 jaar
Lucht-lucht €2800 €3200 €6000 6 jaar
Water-water €9700 €4200 €13900 12 jaar
Lucht-water €8100 €4200 €12300 13 jaar
Grond-water €11800 €7800 €19600 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Breda?

Het aanbrengen van zo’n warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs moeten voldoen aan allerlei certificaten en wetgeving. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Breda? In deze regio vind je diverse geroutineerde aanbieders. Allemaal gespecialiseerd in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Weten of er een installateur in de gemeente Breda aan huis langskomt? Vul dan snel je gegevens in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via een kundige warmtepomp aanbieder in de buurt. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Biervliet.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan momenteel ontzettend veel soorten pompen. Elk systeem met een ander kostenplaatje. De actuele kosten van een warmtepomp start vanaf €4300 tot +/- €23000. De hoogte van de investering heeft natuurlijk te maken met de machine zelf. Onderschat het niet, ook het installeren is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het “budgetsysteem” is vaak een hybride installatie. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4600, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een grond-water systeem is alleen voor de grote budgetten. Dit begint vaak vanaf €25000 inclusief boren, boiler en installatie. In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Breda.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (van o.a. Carrier) €6150
Water-water (via bijv. Techneco) €13200
Grond/water (via bijv. SmartHeat) €9000
Hybride (door Alpha Innotec) €6000

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk type warmtepomp moet ik hebben? Dit verschilt sterk per situatie. Zo kun je denken aan het huidige gasverbruik, het soort huis (2 onder 1 kap, oud huis, nieuwbouw, vrijstaand, rijtjeshuis) aantal personen in het huishouden, en natuurlijk budget. Grofweg onderscheiden we 3 types. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Verderop ontdek je info die je helpt bij het kiezen van een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en biedt warm water in de keuken en badkamer. Uitsluitend voor woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Jullie CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en werk goed bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Deze geldt voor heel Nederland (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Borgercompagnie). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Je hebt al bijdragen vanaf €1800 en kunnen toenemen tot €10600. Wanneer we spreken van een hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1500. Bij aanschaf van een pomp in de grond kan dat oplopen tot €8700. De ISDE toelage komt tot stand op basis van de toepassing van de pomp. Hieronder bekijk je voorbeelden van subsidies in Breda bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Trane CXAX 030 SE SN 580 €6950
Water/water Galletti ENE017WL 18 €3450
Grondboring NIBE F1245-8 (PC) 9,00 €2800

warmtepomp-Breda


Warmtepomp offerte aanvragen Breda

Gemakkelijk de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Breda. Het is lastig om de juiste te kiezen. Vergis je niet: Kies nooit klakkeloos de goedkoopste. Check ook zaken als after sales service. Direct advies voor jouw situatie? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de details in en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een persoonlijk bericht van installateurs in de buurt.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Breda.
inventum-warmtepomp

Inventum

35% besparing Ecolution
Geschikt voor subsidie
Duurzame verwarming

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Hybride of All-electric
Korte termijn rendamenten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Nieuw: de pro-serie
Lucht en water mogelijkheden
Op weg naar een schoner milieu

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Werkt het hele jaar
Verantwoord verbruiken

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
De totaaloplossing
Minder schadelijke stoffen

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Goede garantie
Zeer energiezuinig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Compatibel met HR-ketel
Een groene installatie

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Geschikt voor subsidie
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
Perfect voor nieuwbouw
Op weg naar een schoner milieu

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Subsidie is mogelijk
Toekomstbestendig

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Geschikt voor Nederlands klimaat
Reductie van Co2 uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Compacte systemen
Een groene keuze


Zonneboiler Breda

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Breda: zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit artikel gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. De zonneboiler werkt op het licht van de zon en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Via dit systeem bespaar je veel op de energiekosten. Hoe? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte verschaft +/- 100 m3 gas. De zonneboiler produceert bij benadering ongeveer 50 procent van het benodigde warme water. Het systeem kent 3 pijlers: Gunstig gelegen zonnecollectoren (in lijn met zonnecellen), het warmwaterreservoir en een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (een warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Breda begint vanaf €6000. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Vergeet niet: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om de warmtegraad tot de juiste hoogte te verhitten (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Breda

Behalve de warmtepomp nemen meer en meer huishoudens ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan ben je nog “groener” bezig. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt deze energie zelf inkopen, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Breda genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Meerdere zonnepanelen, zo’n omvormer en een vakkundige installateur die alles op de juiste manier aansluit. De investering ligt in de range tussen €3750 en €5300. Goed om te weten: de investering komt met name tot stand door factoren zoals merk en de capaciteit van de panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Gebaseerd op de vergelijker vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je (bij benadering) weet wat het jaarlijkse stroomverbruik is

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Breda.