Warmtepomp Biervliet

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Biervliet. Het is een nieuwe benadering om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit apparaat creëert warmte in appartementen en eventueel voor warm water. Dit apparaat werkt op stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een innovatief en groen alternatief en het werkt niet op gas. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas mindert met 44 – 59 procent. En ook je energierekening daalt. Mede door de huidige subsidieregeling laat een groeiend aantal woningeigenaren in Biervliet een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Welk budget moet ik hebben? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op deze website lees jij daarover stappenplannen. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Kodi warmtepomp systeem.

warmtepomp vergelijken Biervliet

Milieuvriendelijk alternatief

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Tot 47% CO2 beperking.

Lagere energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €315 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elke woonruimte

Voor elk type huis (provincie Zeeland) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Biervliet Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Deze installatie maakt op deze manier geschikte warmte voor een woning. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Let op: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De pomp onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een speciaal soort vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeistof gaat snel aan de kook, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel zorgt voor een schonere lucht. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat hangt af van het type systeem, en hoe het wordt gebruikt. De bezuiniging op de energierekening loopt al vlug op tot €320 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Door dit gegeven dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De actuele terugverdientijd ligt in de range tussen de 7 – 13 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2100 €6200 6 jaar
Lucht-lucht €3000 €3100 €6100 7 jaar
Water-water €10000 €4400 €14400 11 jaar
Lucht-water €8200 €4400 €12600 12 jaar
Grond-water €11800 €8100 €19900 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Biervliet?

Het positioneren van een warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs zijn verplicht te werken via certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een vakbekwame warmtepomp installateur in Biervliet? In deze omgeving zijn er diverse professionele organisaties. Allemaal gespecialiseerd in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Nieuwsgierig of zo’n installateur in de gemeente Terneuzen voor jou klaarstaat? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een offerte van de vakbekwame warmtepomp organisatie uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of ga direct naar een warmtepomp installateur Bathmen.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan thans ontzettend veel soorten pompen. Elke installatie met een ander kostenplaatje. De investering van een warmtepomp ligt tussen de €4100 en loopt op tot €22000. De hoge prijs is te verklaren door het apparaat. Vergeet niet: ook de vergoeding voor de installateur is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het meest betaalbare systeem is vaak een hybride installatie. Deze beginnen al bij €5000, incl. apparatuur en installatiewerk. Ga je de grond in? Dat is aanzienlijk kostbaarder. Dit begint vaak vanaf €25000 (inclusief grondboring en installatie). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Biervliet.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht / water (via bijv. ARTEL) €7200
Water / water (van o.a. SmartHeat) €10500
Grond-water (o.a. Mastertherm) €11700
Hybride (door Airwell) €7800

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp-type moet ik nu hebben? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Denk aan het huidige gasverbruik, de locatie (rijtjeshuis, 2 onder 1 kap, jaren 30 woning, flat, oud huis) aantal personen in het huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Grofweg spreken we over 3 type installaties. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Hierna bekijk jij informatie over de keuze voor zo’n installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en coördineert ook het warme/hete water. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Zeeland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Zorgt voor warmte in huis. Je CV-ketel regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht en werkt voornamelijk bij huizen met mechanische ventilatie. Ook te gebruiken als je in een wat ouder huis woont.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus ook voor een warmtepomp Bergen). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Je hebt al bijdragen vanaf €2000, maar lopen op tot €10000. Met de hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1300. Wanneer we spreken van een pomp in de grond is dit al gauw €8600. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt gegrond op de “groene score” van de pomp. In het overzicht tref je geldende subsidies in Biervliet bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Toshiba Estia HWS-1404H-E1 + HWS-1404XWHM9-E1 90 €2200
Water/water Danfoss DHP-R Eco 33 39 €5700
Grondboring Heliotherm HP20S25W-M-Web 20,00 €3800

warmtepomp-Biervliet


Warmtepomp offerte aanvragen Biervliet

Gemakkelijk de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Biervliet. Maar welke moet ik kiezen? Niet vergeten: Kies niet lukraak voor de goedkoopste leverancier. Check ook zaken als service en garantie. Snel een op maat gemaakte offerte? Ga naar het offerte formulier, geef antwoord op de vragen en start met besparen op gas en energie.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een op maat gemaakte offerte van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Biervliet.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Verwarming en warm water
Zeer milieuvriendelijk

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Combineren met zonnepanelen
Bespaar tot honderden euro’s

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Biedt totaaloplossingen
Gebruikt hernieuwbare energie
Zeer enerziezuinig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniTOWER
Innovatief en energeizuinig
Bespaar tot 25% energiekosten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Slimme thermostaat
Zeer enerziezuinig

daikin-warmtepomp

Daikin

Daikin Europe N.V.
Natuurlijke warmte
Besparen op vaste lasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Veelzijdig gebruik
Zeer duurzame oplossing

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Hybride of standalone
Enorme besparing mogelijk

installateur feenstra

Feenstra

Installateur
Gebruikt hernieuwbare energie
Korte termijn rendamenten

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Innovatieve technologie
Eigen bespaarassistent

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Subsidie is mogelijk
Hoge besparingen mogelijk

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Combineren met zonnepanelen
Lagere energielasten


Zonneboiler Biervliet

Een extra systeem voor energiebesparing in Biervliet: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Deze installatie gebruikt zonlicht om water op te warmen. Deze zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon om water te verwarmen. Met deze installatie bespaar je veel op de energiekosten. Hoe? 1 m2 aan dakoppervlak geeft +/- 100 m3 gas. Een zonneboiler verschaft zo’n tussen de 60 en 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Het systeem kent 3 pijlers: Zonnecollectoren op de woning (lijken op zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en de circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (of warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Biervliet bedraagt momenteel ongeveer €4750. Dat is inclusief plaatsing. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Check: De zonneboiler coöperereert met een HR-ketel om het water (temperatuur) voldoende warm te krijgen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Biervliet

Als extra – naast de warmtepomp – kiezen veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan profiteer je van nog meer voordeel. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Biervliet genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Een aantal zonnepanelen, één omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur om alles aan te sluiten. De prijs ligt tussen de €4000 en €5600. Goed om te weten: de investering wordt sterk bepaald door het m2 oppervlak aan panelen en de energieproductie van deze panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Aan de hand van het formulier ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je inzichtelijk hebt wat jullie stroom- en gasverbruik is op dit moment.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Biervliet.