Warmtepomp Borgercompagnie

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Borgercompagnie. Het is een grensverleggende benadering om je huis te verwarmen. Het systeem dient als verwarming van je huis en eventueel voor warm water. Dit product maakt gebruik van energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een verantwoord alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van CO2 daalt al snel met 32 – 64%. Ook het energietarief neemt af. Mede door de subsidieslaten alsmaar meer huishoudens in Borgercompagnie een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Welk budget moet ik hebben? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze website ontdek je alle informatie! Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Tesy warmtepomp systeem.

warmtepomp vergelijken Borgercompagnie

Duurzaam systeem

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Haalbaar: 43 procent Co2 terugdringen.

Minder betalen voor energie

Geholpen door een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €250 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle woningen

Voor alle woonruimtes (provincie Groningen) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Borgercompagnie Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Zo’n installatie maakt op deze manier warmte voor je huis. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Concreet: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wat is het geheim van dit systeem? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. Het product onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een speciaal soort vloeistof wordt naar een compressor geleid. Dit koudemiddel gaat snel aan de kook, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Daardoor verdampt het weer. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel draagt bij aan een minder vervuild milieu. Het kan ook flink geld besparen. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en hoe het wordt gebruikt. De besparing op jouw energienota is plus minus €335 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Mede hierom moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De geldende terugverdientijd bedraagt tussen de 5 en 13 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2000 €5900 5 jaar
Lucht-lucht €3100 €2800 €5900 6 jaar
Water-water €9600 €3800 €13400 10 jaar
Lucht-water €7900 €3800 €11700 13 jaar
Grond-water €12200 €8000 €20200 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Borgercompagnie?

Het inrichten van de warmtepomp is een hele klus. Installateurs moeten voldoen aan verschillende eisen en verplichtingen. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een bekwame warmtepomp installateur in Borgercompagnie? In deze gemeente functioneren diverse capabele aanbieders. Deze partijen verzorgen plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Weten of zo’n installateur in de buurt van Veendam bij jullie kan werken? Vul alle velden van het formulier in en krijg binnen korte termijn een offerte via zo’n ervaren warmtepomp specialist uit jouw regio. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Bergen.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan momenteel velerlei installaties. Elk met z’n voor- en nadelen. De prijs van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4300 tot plus minus €24000. De kostprijs zit deels in de pomp. Echter, ook het installeren is niet goedkoop. Het “budgetsysteem” is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze beginnen al bij €4900, inclusief de WTW en het installeren. Een grond-water systeem is flink duurder. Reken op tarieven vanaf €22000 voor de complete levering en plaatsing. In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Borgercompagnie.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht-water (bijv. Auer) €6750
Water / water (van o.a. Techneco) €8400
Grond/water (van o.a. Pico Energy) €8400
Hybride (van Alpha Innotec) €8400

Welke warmtepomp past bij mij?

Wat voor een warmtepomp sluit aan bij mijn wensen? Daar is geen standaard berekening voor. Onder andere de huidige gas- en stroom consumptie, het soort huis (flat, vrijstaand, oud huis, 2 onder 1 kap, jaren 30 woning) de samenstelling van je huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Globaal onderscheiden we 3 types. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Hierna ontvang jij een beschrijving van zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Een warm huis zonder aardgas en zorgt voor warm water. Alleen aan te raden voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Groningen.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Het verzorgt de warmte in je woning. Jullie CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en springt bij als het koud is. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en werkt voornamelijk bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Sinds 1985 beschikken veel ruimtes daarover.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus ook van toepassing op een warmtepomp Blije). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1000 tot wel €9100. Op zo’n hybride warmtepomp heb je recht op ong. €2100. Bij plaatsing van een bodem-water installatie incasseer je zo €7900. De ISDE toelage gaat hand in hand met de duurzaamheid van de installatie. In het schema ontdek je voorbeelden van subsidies in Borgercompagnie bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Trane CXAX 015 HE SN 320 €4350
Water/water Galletti EHW062HS 60 €7800
Grondboring Mastertherm AQ30I 11,00 €2900

warmtepomp-Borgercompagnie


Warmtepomp offerte aanvragen Borgercompagnie

Probleemloos de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Borgercompagnie. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Ons advies: Selecteer niet eenvoudigweg de meest voordelige aanbieder. Neem in je overweging ook zaken mee als inspectie en onderhoud. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een offerte van installateurs uit jullie streek.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Borgercompagnie.
inventum-warmtepomp

Inventum

Aanbieder met ervaring
Aantrekkelijke subsidies
Besparen op vaste lasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Slimme thermostaat
Duurzame verwarming

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Tip: Alterra brine/water
Hulp en advies
Bespaar honderden euro’s

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Zelflerend
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Besparen op gasverbruik

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Geschikt voor Nederlands klimaat
Bespaar tot honderden euro’s

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Compacte systemen
Een bewuste keuze

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
Innovatieve technologie
Zeer duurzame oplossing

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
A++ Energielabel
Vermindert broeikasgassen

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Combineren met vloerverwarming
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Een natuurlijke keuze
Duurzame verwarming

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Eenvoudig te installeren
Op weg naar een schoner milieu

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Hybride of All-electric
Zeer rendabel systeem


Zonneboiler Borgercompagnie

Een andere optie om energie te besparen in Borgercompagnie: een zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Dit artikel gebruikt zonlicht om water op te warmen. Deze zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Door middel van dit product kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe dit kan? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte levert +/- 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler zorgt voor gemiddeld ongeveer 50 procent van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Dit product bestaat uit: De collector op het dak (een soort zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir en circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (de warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Borgercompagnie ligt rond de €3750. Dit is met montagekosten. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Goed om te weten: De zonneboiler coöperereert met een HR-ketel om de warmtegraad tot acceptabele kwaliteit te brengen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Borgercompagnie

In aanvulling op een warmtepomp nemen meer en meer huizen ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan ben je nog “groener” bezig. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, maar ook zelf met zonnepanelen in Borgercompagnie genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Meerdere zonnepanelen, één omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die de montage regelt. De gemiddelde prijs schommelt zo tussen de €3000 en €5500. Let wel: het tarief heeft alles te maken met aspecten als merken en de energieproductie van deze panelen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Gebruikmakend van het formulier vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je (bij benadering) weet wat het huidige verbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Borgercompagnie.