Clausius Warmtepomp

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp van Clausius. Dit is een populaire manier om een woning te verwarmen. Dit apparaat genereert de verwarming voor huizen en ook voor opgewarmd water. Dit apparaat maakt gebruik van stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Het is dus een duurzaam alternatief voor de traditionele cv-ketel. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De CO2-uitstoot mindert met 49 – 69%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door de relatief hoge subsidies laten alsmaar meer consumenten een Clausius warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Welk budget moet ik hebben? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Met behulp van deze website ontdek je de voorwaarden. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld warmtepomp Mitsubishi Heavy Industries.

warmtepomp van Clausius

Duurzaam systeem

Je kunt helemaal gasvrij leven. Denkbaar: 50% Co2 reductie.

Bezuinigen op energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €365 op de energienota.

Voor alle appartementen

Voor elk type huis is er een oplossing.

Werking en kosten van de Clausius warmtepomp Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt de Clausius warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de classic H 3-15) wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Het systeem transformeert dit in hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Opmerkelijk: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wil jij daarover meer informatie? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De machine haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een vloeistof (koudemiddel) gaat naar de compressor. Dit koudemiddel kenmerkt zich door lage kookpunten, en heeft een vlugge verdamping.
 2. De compressor perst deze damp samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Daardoor verdampt het weer. Het proces begint opnieuw (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Clausius?

Overweeg je een warmtepomp? Dat kan bijvoorbeeld zijn de classic H 3-15? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan thans diverse constructies. Allemaal met z’n voor- en nadelen. Het prijskaartje van een warmtepomp begint rond de €4100 tot €23000. De kostprijs zit deels in de techniek. Let op: ook het plaatsen kan kostbaar zijn.

Het instapmodel is nog steeds een hybride pomp. Al te bestellen vanaf €5000, inclusief ketel en installatie. Een grondwater alternatief is aanzienlijk kostbaarder. Dit kost al gauw €22000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Clausius. Ook mogelijk: warmtepomp kopen in Zandvoort.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water €11000
Water-water €24000
Lucht-lucht €6000
Lucht-water €8000
Hybride €8000

warmtepomp Clausius


Clausius warmtepomp offerte aanvragen

Moeiteloos aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je ziet ze regelmatig: energiebesparende producten van Clausius. Waar vindt jij de beste prijzen? Goed om te weten: Kies niet blind de goedkoopste. Check ook zaken als onderhoudsregeling. Direct advies voor jouw situatie? Druk dan op de button ‘vergelijken’, geef antwoord op de vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen. In alle regio’s is dit mogelijk, dus ook warmtepomp plaatsen in Oisterwijk is mogelijk.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een prijsvoorstel van installateurs uit de regio.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope Clausius warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Snel alle installaties vergelijken. Onder andere de Clausius classic H 3-15.