Warmtepomp Bergharen

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Bergharen. Een baanbrekende aanpak om een huis op te warmen (en te koelen). Dit systeem dient als verwarming van je huis en eventueel voor warm water. Dit product verbruikt energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een innovatief en groen alternatief voor de traditionele cv-ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 daalt al snel met 46 – 62%. Je energienota zal ook minder worden. Door de relatief hoge subsidies laten opvallend veel gezinnen in Bergharen de warmtepomp plaatsen in huis. Is dit ingewikkeld? Hoeveel ben ik kwijt? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze pagina ontdek je stappenplannen. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Galletti warmtepomp systeem.

warmtepomp vergelijken Bergharen

Duurzaam systeem

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Haalbaar: 55 procent CO2 besparing.

Bezuinigen op energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €275 op de energienota.

Voor elke woonruimte

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Gelderland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Bergharen Stap jij over op duurzame energie? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Deze installatie genereert zo hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Dus: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Geïnteresseerd? Lees dan verder. We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het product genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een unieke vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Deze unieke vloeistof kan snel aan de kook worden gebracht en heeft een vlugge verdamping.
 2. Een compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel bevordert een minder vervuild milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en de toepassing ervan. De besparing op jouw energienota is ongeveer €345 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Hiervoor moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdientijd varieert tussen 8 en 11 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €1800 €5700 5 jaar
Lucht-lucht €3300 €3000 €6300 8 jaar
Water-water €9700 €4300 €14000 11 jaar
Lucht-water €8000 €4300 €12300 14 jaar
Grond-water €12400 €7800 €20200 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Bergharen?

Het aanbrengen van een warmtepomp is een hele klus. Installateurs hebben te dealen met allerlei wettelijke eisen en certificaten. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een bekwame warmtepomp installateur in Bergharen? In deze buurt vind je tal van bevoegde aanbieders. Allemaal gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van het WTW. Nieuwsgierig of zo’n installateur in omgeving Wijchen bij jullie kan werken? Vul alle velden van het formulier in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte van zo’n erkende warmtepomp installateur in de regio. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Bakkeveen.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn momenteel allerhande systemen. Elke pomp met z’n voor- en nadelen. De investering van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4700 tot ongeveer €25000. De hoge prijs is te verklaren door de techniek. Vergeet niet: ook de installatie kan kostbaar zijn. Het goedkoopste systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze is verkrijgbaar vanaf €4600, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grondwater alternatief is veel kosten-intensiever. Dit kost al gauw €22000 inclusief boren, boiler en installatie. Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Bergharen.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht/water (bijvoorbeeld ARGO) €6600
Water / water (van o.a. Western Airconditioning) €14700
Grond-water (bijv. Mastertherm) €24600
Hybride (van Aermec) €6750

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Wat voor een warmtepomp moet ik nu hebben? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk bijv. aan het huidige gasverbruik, het soort huis (2 onder 1 kap, nieuwbouw, oud huis, jaren 30 woning, rijtjeshuis) de isolatie en radiatoren, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Voor het gemak onderscheiden we 3 types. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Bijgaand vind je uitleg en ondersteuning over een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en coördineert ook het warme/hete water. In de praktijk uitsluitend toegepast bij geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Zorgt voor warmte in huis. Je CV-ketel regelt het warme water, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en is geschikt voor huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus evengoed voor een warmtepomp Bellingwolde). Onze overheid regelt dit allemaal. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1200, maar lopen op tot €10300. In het geval van de hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €2100. Met een geothermische variant heb je recht op meer, tot wel €7800. De ISDE toelage wordt onderbouwd op basis van de zuinigheid van de warmtepomp. Nu ontdek je populaire subsidies in Bergharen bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Thermia iTec 16 130 €2600
Water/water Danfoss DHP-H Opti Pro+ 8 9 €2800
Grondboring Hautec HCS-PN-75/2T (88ST1502SCPN3) 40,00 €5800

warmtepomp-Bergharen


Warmtepomp offerte aanvragen Bergharen

Op je gemak leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Bergharen. Wie biedt bij de beste deal? Ons advies: Kies niet eenvoudigweg voor het voordeligste bedrijf. Check ook zaken als after sales service. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en start met besparen op gas en energie.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een persoonlijk bericht van installateurs uit de regio.
 8. Neem alle projecten door en en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Bergharen.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Een natuurlijke keuze
Besparen op gasverbruik

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
De totaaloplossing
Besparen op gasverbruik

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Verwarming en warm water
Bespaar energie en CO2-uitstoot

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Natuurlijke warmte
Besparen op gasverbruik

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Slimme thermostaat
Zeer enerziezuinig

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Perfect voor nieuwbouw
Een bewuste keuze

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Werkt met huidige leidingen
Op weg naar een schoner milieu

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Veelzijdig gebruik
Op weg naar een schoner milieu

installateur feenstra

Feenstra

Ook zonnepanelen
Hoge ISDE subsidie
Besparen op gasverbruik

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
A++ Energielabel
Korte termijn rendamenten

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Altijd vermogen beschikbaar
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
Simpele interface
Flinke kostenbesparing


Zonneboiler Bergharen

Een extra systeem voor energiebesparing in Bergharen: zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit artikel gebruikt de zon als energiebron. De zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Door middel van dit product kan je heel wat energie besparen. Voorbeeld: 1 m2 aan dakoppervlak produceert +/- 100m3 (besparing op gas). De zonneboiler verwarmt om en nabij de tussen de 60 en 70% van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Drie zaken zijn hier van belang: Een zonnecollector op het dak (in lijn met zonnecellen), het warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (ook wel warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Bergharen begint vanaf €3750. Dat is inclusief plaatsing. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Goed om te weten: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om het aantal graden in bepaalde situaties te ondersteunen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Bergharen

In combinatie met een warmtepomp kiezen veel mensen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of het met een alternatief als zonnepanelen in Bergharen genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: 4, 8 of 10 zonnepanelen, omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon om alles aan te sluiten. Het prijskaartje bedraagt zo’n €3250 en €5800. Belangrijk: de offerte komt met name tot stand door de hoeveelheid zonnecellen en het vermogen van de zonnecellen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Door gebruik van het formulier krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat jij een indicatie hebt wat jouw huidige verbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Bergharen.