Warmtepomp Biddinghuizen

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Biddinghuizen. Een vernieuwende wijze om een huis op te warmen (en te koelen). Dit apparaat dient als verwarming van je huis en ook voor opgewarmd water. Deze installatie maakt gebruik van stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een milieuvriendelijk alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 43 tot 62 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door de relatief hoge subsidies laten steeds meer consumenten in Biddinghuizen een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat zijn de kosten? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op onze site check je hiervoor de voorwaarden. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Itho Daalderop warmtepomp systeem.

warmtepomp vergelijken Biddinghuizen

Beter voor het milieu

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Mogelijk: 56 procent schonere (Co2) uitstoot.

Lagere energiekosten

Dankzij een warmtepomp bespaar je al gauw €380 per jaar aan energie.

Voor elk huis

Voor elk type huis (provincie Flevoland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Biddinghuizen Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Het systeem produceert daarmee bruikbare energie van hoge temperatuur. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Let op: de stroomconsumptie neemt toe, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Geïnteresseerd? Lees dan verder. In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een vloeistof (koudemiddel) transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeibare stof kan snel aan de kook worden gebracht wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Het wordt weer een vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel is belangrijk voor een minder vervuild milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat verschilt enorm per systeem, en het concrete gebruik. De hoogte van de besparing bedraagt gemiddeld al snel €340 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Juist om deze reden moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De huidige terugverdientijd varieert tussen 6 en 13 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €1900 €6000 7 jaar
Lucht-lucht €3000 €2900 €5900 6 jaar
Water-water €10000 €4200 €14200 12 jaar
Lucht-water €8200 €4200 €12400 12 jaar
Grond-water €11800 €7900 €19700 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Biddinghuizen?

Het stationeren van een warmtepomp is vrij complex. Installateurs hebben te dealen met nationale regelgeving en verplichte eisen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een bedreven warmtepomp installateur in Biddinghuizen? In deze gemeente handelen verscheidene vakkundige aanbieders. Allemaal gespecialiseerd in de installatie en service voor WTW systemen. Ontdekken of zo’n installateur in de regio Dronten bij jou kan komen? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en je krijgt een offerte via de vakkundige warmtepomp expert in de regio. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Basse.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn tegenwoordig velerlei installaties. Elk systeem met een ander prijskaartje. De investering van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4600 tot €25000. De totaalprijs komt tot stand door de machine zelf. Maar ook de plaatsing van de pomp is complex en dus duur. De voordeligste variant is doorgaans de hybride ketel. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €5000, inclusief de WTW en het installeren. Een bodem-water systeem is alleen voor de grote budgetten. De prijs: ga uit van +/- €21000 (incl. boring en alle toebehoren). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Biddinghuizen.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht / water (o.a. ARTEL) €6900
Water/water (bijv. YORK) €23700
Grond / water (bijvoorbeeld Mastertherm) €9900
Hybride (Airwell) €7200

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp moet ik hebben? Dit verschilt sterk per situatie. Zo kun je denken aan de jaarlijkse energieconsumptie, type woning (oud huis, 2 onder 1 kap, nieuwbouw, flat, rijtjeshuis) de omvang van het huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Grofweg spreken we over 3 type installaties. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Bijgaand tref jij informatie over de keuze voor zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Een warm huis zonder aardgas en regelt warm tapwater. Alleen aan te raden voor huizen met uitstekende isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Flevoland.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Zorgt voor warmte in huis. Jouw CV-ketel regelt het warme water, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en werk goed bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Uitermate handig voor veel huizen.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus ook voor een warmtepomp Bergeijk). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1800 en kunnen toenemen tot €10100. Bij het laten installeren van zo’n hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1800. Bij het laten installeren van een installatie in de grond incasseer je zo €8300. De ISDE bijdrage heeft te maken met de duurzaamheid van het product. Hierna vergelijk jij actuele subsidies in Biddinghuizen bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Toshiba Estia HWS-1104H-E1 + HWS-1404XWHM9-E1 90 €2200
Water/water Danfoss DHP-R Eco 22 26 €4400
Grondboring Heliotherm HP20E DX 20,00 €3800

warmtepomp-Biddinghuizen


Warmtepomp offerte aanvragen Biddinghuizen

Online aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Biddinghuizen. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Goed om te weten: Selecteer niet klakkeloos voor het voordeligste bedrijf. Net zo belangrijk als prijs zijn onderhoudsregeling. Een persoonlijke offerte ontvangen? Klik op de knop hieronder, voer de details in en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een prijsvoorstel van lokale installateurs.
 8. Vergelijk de offertes en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Biddinghuizen.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Subsidie is mogelijk
Op lange termijn voordelig

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Eenvoudige bediening
Zeer rendabel systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

PV-ready systeem
Voor elk afgiftesysteem
Op lange termijn voordelig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

aroTHERM
Natuurlijke warmte
Minder betalen voor gas + stroom

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Veelzijdig gebruik
Minder betalen voor gas + stroom

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Hybride of All-electric
Minder betalen voor gas + stroom

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Anti-vries functie
Aantrekkelijke terugverdientijd
Reductie van Co2 uitstoot

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Domuz multi-zoneregeling
Werkt met gasketels
Een groene keuze

installateur feenstra

Feenstra

Ook huisbeveiliging
Subsidie is mogelijk
Verantwoord verbruiken

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Verschillende toepassingen
Zeer enerziezuinig

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Aantrekkelijke terugverdientijd
Schoon & veilig systeem

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Subsidie is mogelijk
Bespaar energie en CO2-uitstoot


Zonneboiler Biddinghuizen

Op een andere manier energie besparen in Biddinghuizen: zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit type installatie gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. Deze zonneboiler werkt op zonlicht en warmt water op. Door middel van dit product bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dit kan? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte voorziet in +/- honderd m3 gas. De zonneboiler produceert vaak ongeveer 50 procent van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Het is een 3 componenten systeem: Een speciale collector (lijken op zonnecellen), het warmwaterreservoir en circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (de warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Biddinghuizen is nu om en nabij de €3250. Dat is met (hybride) montage. Er gelden aantrekkelijke subsidies. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Check: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een standaard CV-ketel om het aantal graden op het gewenste niveau te krijgen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Biddinghuizen

Naast een warmtepomp kiezen veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt deze energie zelf inkopen, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Biddinghuizen genereren. Dit vergt niet veel. Een aantal zonnepanelen, één omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die het installeert. De aanschafprijs bedraagt zo’n €2250 en €5800. Learning: de offerte wordt sterk bepaald door het m2 oppervlak aan panelen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Gebruikmakend van onze offerte-tool ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je (bij benadering) weet wat het jaarlijkse stroomverbruik is

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Biddinghuizen.