Warmtepomp Bellingwolde

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Bellingwolde. Het is een grensverleggende manier om je huis te verwarmen. Dit apparaat draagt zorg voor verwarming van jouw huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit product maakt gebruik van energie en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een verantwoord alternatief voor de cv-ketel op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 wordt gereduceerd met 46 – 55 procent. Je energienota zal ook minder worden. Mede door de huidige subsidieregeling laat een groeiend aantal consumenten in Bellingwolde een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat kost het? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Hieronder bekijk jij verdere info. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Climer warmtepomp systeem.

warmtepomp vergelijken Bellingwolde

Milieuvriendelijk alternatief

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Wel 52 procent CO2 beperking.

Besparen op energierekening

Geholpen door een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €325 op de energierekening.

Voor elk appartement

Voor elk type huis (provincie Groningen) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Bellingwolde Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Het systeem transformeert dit in verwarmingswater van 40⁰C. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Let op: je gebruikt meer stroom, maar het verbruik van gas neemt af. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. Het apparaat genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een speciaal soort vloeistof verdampt naar de compressor. Deze koelvloeistof heeft een laag kookpunt, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor perst deze damp samen. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel helpt mee aan een minder vervuild milieu. Het kan ook flink geld besparen. Wat is mijn besparing? Dit varieert enorm per type pomp, en de manier van gebruik. De bezuiniging op de energierekening is plus minus €360 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Daarom moet je wel eerst zelf investeren. De gemiddelde terugverdientijd varieert tussen 7 t/m 11 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2000 €6200 7 jaar
Lucht-lucht €2900 €3200 €6100 8 jaar
Water-water €9600 €3900 €13500 12 jaar
Lucht-water €7800 €3900 €11700 12 jaar
Grond-water €12100 €8000 €20100 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Bellingwolde?

Het installeren van de warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs moeten voldoen aan certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Snel een warmtepomp laten plaatsen door een gecertificeerde warmtepomp installateur in Bellingwolde? In deze regio handelen tal van capabele vakmannen. Allen met expertise op het gebied van installatie en onderhoud. Nieuwsgierig of zo’n installateur in de streek Bellingwedde voor jou klaarstaat? Vul dan snel je gegevens in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf van een professionele warmtepomp expert uit de direct omgeving. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Austerlitz.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er bestaan momenteel veel verschillende systemen. Ieder met een ander kostenplaatje. De kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4500 en loopt op tot €22000. De hoge prijs is te verklaren door de machine zelf. Echter, ook de plaatsing van de pomp is niet goedkoop. De voordeligste variant is een hybride systeem. Deze is verkrijgbaar vanaf €4600, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een grond-water systeem is alleen voor de grote budgetten. Dit begint vaak vanaf €24000 inclusief boren, boiler en installatie. In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Bellingwolde.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht-water (bijv. Alpha Innotec) €6000
Water-water (via bijv. Western Airconditioning) €13500
Grond / water (zoals IDM) €8700
Hybride (van Aermec) €6750

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welke warmtepomp installatie kan ik het beste kiezen? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk aan het actuele stroom + gasverbruik, de woning eigenschappen (flat, oud huis, nieuwbouw, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis) de hoeveelheid bewoners, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Ruwweg spreken we over 3 type installaties. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Hierna ontdek je uitleg en ondersteuning over een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en levert water voor douchen en afwas. Is enkel rendabel bij woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Groningen.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Een CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en is toepasbaar bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Basse). Onze overheid regelt dit allemaal. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1200, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €12000. In het geval van zo’n hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1800. Bij plaatsing van een systeem met grondboring loopt dit op tot €8400. De ISDE bijdrage heeft te maken met de zuinigheid van de installatie. In het overzicht vind je actuele subsidies in Bellingwolde bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Templari Kita M 110 €2400
Water/water Clivet WSHN-XEE2 MF 10.2 36 €5400
Grondboring Hautec HCS-PN-30A (88SF0301SDPA1) 9,00 €2800

warmtepomp-Bellingwolde


Warmtepomp offerte aanvragen Bellingwolde

Snel aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Bellingwolde. Het is lastig om de juiste te kiezen. Tip: Selecteer nooit standaard de goedkoopste. Bekijk ook de inspectie en onderhoud. Direct advies voor jouw situatie? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de details in en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een voorstel van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Vergelijk de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Bellingwolde.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Geschikt voor Nederlands klimaat
Minder schadelijke stoffen

nefit-warmtepomp

Nefit

Jaren actief
Gemakkelijk te plaatsen
Uitstekend rendement

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Met handige App
Eenvoudige bediening
Een groene keuze

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Ook goede koeling
Ook in de winter werkzaam
Efficiënt systeem

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Goede garantie
Toekomstbestendig

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Voor elk afgiftesysteem
Reduceer energielasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Hoog tapwater rendement
Bespaar tot 25% energiekosten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Domuz multi-zoneregeling
Veelzijdig gebruik
Korte termijn rendamenten

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
A++ Energielabel
Bespaar tot 25% energiekosten

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Onderhoudsarm
Flinke kostenbesparing

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Simpele interface
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Hulp en advies
Verlaag je vaste lasten


Zonneboiler Bellingwolde

Een andere optie om energie te besparen in Bellingwolde: zonneboiler. Niet meer weg te denken. Deze installatie gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Een zonneboiler werkt op het licht van de zon om water te verwarmen. Via dit systeem bespaar je veel op de energiekosten. Voorbeeld: Een zonne-boiler van 1 m2 levert +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Zo’n zonneboiler levert over het algemeen de helft van al het warme water. Dit product bestaat uit: De collector op het dak (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (ook wel warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Bellingwolde begint vanaf €3500. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let op: De zonneboiler coöperereert met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om de watertemperatuur in bepaalde situaties te ondersteunen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Bellingwolde

Samen met de populaire warmtepomp gaan veel woningen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, of het met een alternatief als zonnepanelen in Bellingwolde opwekken. Dit vergt niet veel. 4, 8 of 10 zonnepanelen, zo’n omvormer en een handige vakman die de installatie regelt. De gemiddelde prijs schommelt zo tussen de €3500 en €4800. Opletten: het prijsvoorstel komt met name tot stand door o.a. het aantal panelen en de capaciteit van de panelen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Via onze offerte-tool kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je inzichtelijk hebt wat jullie jaarlijkse stroomverbruik is

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Bellingwolde.