Warmtepomp Barneveld

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Barneveld. Een innovatieve benadering om een woning te verwarmen. Dit systeem zorgt voor verwarming van de woning en wekt warm water op (douchen). Dit systeem maakt gebruik van stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een innovatief en groen alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 43 tot 59 procent. En ook je energierekening daalt. Mede door de huidige subsidieregeling laten meer en meer gezinnen in Barneveld een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat kost het? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op deze website vind je stappenplannen. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Warmflow warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Barneveld

Duurzame oplossing

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Haalbaar: 60% Co2 terugdringen.

Een lagere energienota

Door de hulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €405 op de energienota.

Voor elke woning

Voor vrijwel elke woning (provincie Gelderland) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Barneveld Streef jij ook naar een woning zonder gas? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Deze installatie maakt op deze manier bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. De installatie draait op stroom. Concreet: het stroomverbruik neemt toe, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De installatie genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een koelvloeistof verdampt naar de compressor. Deze koelvloeistof kookt supersnel, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel helpt mee aan een verminderd broeikaseffect. Maar het bespaart je ook geld. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, plus de toepassing. De hoogte van de besparing bedraagt gemiddeld al snel €320 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Daardoor zul je moeten beschikken over spaarcenten. De hedendaagse terugverdientijd ligt ergens tussen de 8 t/m 11 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2000 €6000 5 jaar
Lucht-lucht €3100 €3200 €6300 6 jaar
Water-water €11000 €4200 €15200 12 jaar
Lucht-water €8300 €4200 €12500 13 jaar
Grond-water €11800 €8000 €19800 16 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Barneveld?

Het plaatsen van zo’n warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs hebben te maken met allerlei certificaten en wetgeving. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een bevoegde warmtepomp installateur in Barneveld? In deze regio zijn er diverse geroutineerde aanbieders. Zeer goed in installatie en onderhoud. Nieuwsgierig of zo’n installateur in de regio Barneveld bij jou kan komen? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via deze ervaren warmtepomp aanbieder in de regio. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Anjum.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan thans ontzettend veel soorten pompen. Allemaal met een ander kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp start vanaf €4700 – €22000. De hoge prijs wordt deels bepaald door de apparatuur. Onderschat het niet, ook de vergoeding voor de installateur is complex en dus duur. De goedkoopste optie is nog steeds een hybride pomp. Al te bestellen vanaf €4900, inclusief de WTW en het installeren. Een grond-water systeem is alleen voor de grote budgetten. De prijs: ga uit van +/- €24000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Barneveld.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht / water (via bijv. Alpha Innotec) €4500
Water / water (van o.a. Weider) €14700
Grond-water (bijv. Hautec) €15000
Hybride (via bijv. Aerfor) €6300

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Wat voor een warmtepomp moet ik hebben? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Onder andere de jaarlijkse energieconsumptie, de locatie (oud huis, 2 onder 1 kap, vrijstaand, flat, jaren 30 woning) de hoeveelheid bewoners, en uiteraard het beschikbare budget. Globaal differentiëren we drie soorten producten. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Hierna tref jij details die jou helpen bij het kiezen voor een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Verwarmt je hele huis en regelt warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. De CV-ketel regelt het warme water, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht , de energiewinst is het grootst bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Ook te gebruiken als je in een wat ouder huis woont.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Babyloniënbroek). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1200, maar lopen op tot €10400. Wanneer we spreken van een hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1200. Bij het laten installeren van een grond/water systeem loopt dit op tot €8000. De hoogte van de ISDE subsidie wordt gegrond op de duurzaamheid van de pomp. In het schema check jij direct toepasbare subsidies in Barneveld bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Techneco Loria 6004 40 €1700
Water/water CLINT CWW/K/WP 25 10 €2800
Grondboring Hautec HCS-PK-260K (88SU2381SDPN5) 18,00 €3600

warmtepomp-Barneveld


Warmtepomp offerte aanvragen Barneveld

Probleemloos leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Barneveld. Waar vindt jij de beste prijzen? Vergis je niet: Selecteer nooit domweg voor de scherpste offerte / installateur. Het is ook belangrijk te kijken naar de garantie en servicevoorwaarden. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Ga naar het offerte formulier, geef antwoord op de vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een voorstel van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Barneveld.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Aantrekkelijke subsidies
Verminding schadelijke

nefit-warmtepomp

Nefit

Jaren actief
Innovatief en energeizuinig
Besparen op vaste lasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Tip: Alterra brine/water
De totaaloplossing
Minder betalen voor gas + stroom

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Natuurlijke warmte
Flinke kostenbesparing

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Geschikt voor subsidie
Schoon & veilig systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Werkt het hele jaar
Ook gunstig voor de portemonnee

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Combineren met vloerverwarming
Ook gunstig voor de portemonnee

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Werkt met huidige leidingen
Besparen op gasverbruik

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Combineren met zonnepanelen
Zeer milieuvriendelijk

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Hoge ISDE subsidie
Een groene keuze

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
O.a. mechanische ventilatie
Uitstekend rendement

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Hoge ISDE subsidie
Verantwoord verbruiken


Zonneboiler Barneveld

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Barneveld: zonneboiler. Dit is erg in trek. Deze installatie gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Zo’n zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) om water op te warmen. Met dit type installatie bespaar je fors op je gasverbruik. Hoe dit kan? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte geeft +/- 100 m3 gas. Zo’n zonneboiler regelt rond de 50% – 70% van het benodigde warme water. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Een speciale collector (in lijn met zonnecellen), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (dit is de warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Barneveld bedraagt zo’n €3750. Vaak met een geheel verzorgde montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Vergeet niet: De zonneboiler coöperereert met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om de warmtegraad op consumeerbaar niveau te brengen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Barneveld

Als extra – naast de warmtepomp – nemen veel huizen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan bespaar je nog meer geld. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, maar ook zelf met zonnepanelen in Barneveld genereren. Dit vergt niet veel. Een aantal zonnepanelen, de omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die alles aansluit. De prijs ligt in de range tussen €4000 en €6700. Niet vergeten: het tarief heeft alles te maken met aspecten als merken en de energieproductie van deze panelen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Met behulp van onze offerte-tool vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je inzichtelijk hebt wat jullie huidige verbruik is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Barneveld.