Warmflow Warmtepomp

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp van Warmflow. Een baanbrekende aanpak om je huis te verwarmen. Het systeem zorgt voor verwarming van de woning en wekt warm water op (douchen). Dit apparaat werkt op stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een innovatief en groen alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas reduceert met 31 – 66 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Door de relatief hoge subsidies laten meer en meer bewoners een Warmflow warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat kost het? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Via warmtepompaanbieders.nl lees jij daarover alle informatie! Of lees direct meer over de warmtepomp PHNIX.

warmtepomp van Warmflow

Duurzaam systeem

Je kunt helemaal gasvrij leven. Mogelijk: 59 procent Co2 terugdringen.

Minder betalen voor energie

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar je zo’n €425 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elk huis

Voor eigenlijk elk soort huis is er een oplossing.

Werking en kosten van de Warmflow warmtepomp Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt de Warmflow warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de GS16) haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Deze installatie zet dit om bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Let op: het stroomverbruik neemt toe, echter zal je gas-afname minimaliseren. Wat is het geheim van dit systeem? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het product haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een koelvloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeistof gaat snel aan de kook, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Warmflow?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Bijvoorbeeld de GS16? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn tegenwoordig allerhande systemen. Elke pomp met een eigen prijskaartje. De kostprijs van een warmtepomp start vanaf €4400 maar kan oplopen tot €20000. Deze hoge prijs is te verklaren door het apparaat. Let op: ook het plaatsingswerk is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het goedkoopste systeem is nog steeds een hybride pomp. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4800, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Ga je de grond in? Dat is veel kosten-intensiever. Hiervoor betaal je al snel €22000 inclusief boren, boiler en installatie. In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp van Warmflow. Direct aan de slag: warmtepomp kopen in Zwijndrecht.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Grond-water €10000
Water-water €15000
Lucht-lucht €7000
Lucht-water €9000
Hybride €4000

warmtepomp Warmflow


Warmflow warmtepomp offerte aanvragen

Eenvoudig de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn verschillende energiebesparende producten van Warmflow. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Ons advies: Selecteer nooit lukraak voor de scherpste offerte / installateur. Neem ook zaken in acht als service en garantie. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Druk dan op de button ‘vergelijken’, vul je gegevens in en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Purmerend is mogeiljk.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een kostenoverzicht van regionale installateurs.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope Warmflow warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Snel alle installaties vergelijken. Waaronder de Warmflow GS16.