Warmtepomp Babyloniënbroek

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Babyloniënbroek. Een baanbrekende aanpak om jouw huis op te warmen. Het systeem creëert warmte in appartementen en zorgt voor warm douche-water. Dit apparaat maakt gebruik van stroom en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Dit is een “groen” alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van broeikasgas mindert met 41 – 65%. Je energienota zal ook minder worden. Mede door de huidige subsidieregeling laten steeds meer consumenten in Babyloniënbroek een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat kost het? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Op deze pagina tref je alle informatie! Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Venco warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Babyloniënbroek

Duurzame oplossing

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Haalbaar: 57% minder Co2 uitstoot.

Een lagere energienota

Dankzij een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €355 op jullie energienota.

Voor alle huizen

Voor elk type huis (provincie Noord-Brabant) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Babyloniënbroek Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit apparaat produceert daarmee warmte voor je huis. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Oftewel: de consumptie van stroom wordt minder, echter verbruik je geen/minder gas. Wat is het geheim van dit systeem? We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het apparaat onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een speciaal soort vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt al snel, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel is belangrijk voor een verminderd broeikaseffect. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Wat is mijn besparing? Dat verschilt enorm per systeem, en hoe het wordt gebruikt. De besparing op energie loopt al vlug op tot €310 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Juist om deze reden moet je wel eerst zelf investeren. De geldende terugverdienperiode bedraagt tussen de 5 en 14 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2200 €6500 5 jaar
Lucht-lucht €2800 €2800 €5600 6 jaar
Water-water €10000 €3800 €13800 12 jaar
Lucht-water €8100 €3800 €11900 13 jaar
Grond-water €12200 €8200 €20400 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Babyloniënbroek?

Het installeren van de warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs hebben te maken met diverse verplichtingen en opleidingen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een gekwalificeerde warmtepomp installateur in Babyloniënbroek? In deze gemeente zijn er diverse bedreven organisaties. Allen met expertise op het gebied van de installatie en service voor WTW systemen. Geïnteresseerd of zo’n installateur in en rondom Aalburg bij jullie kan werken? Vul dan snel je gegevens in en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van deze ervaren warmtepomp installateur uit de direct omgeving. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Ameide.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn tegenwoordig veel verschillende systemen. Elke installatie met z’n voor- en nadelen. De kostprijs van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4700 – €25000. Het prijskaartje zit’m voor een groot deel in het apparaat. Maar ook het plaatsingswerk is prijzig. Het “budgetsysteem” is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze is verkrijgbaar vanaf €4500, inclusief de materialen en plaatsing. Een pomp onder de grond is aannemelijk prijziger. De prijs: ga uit van +/- €25000 voor de complete levering en plaatsing. Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Babyloniënbroek.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht / water (via bijv. Alpha Innotec) €7500
Water/water (bijv. Waterkotte) €8700
Grond / water (zoals Hautec) €8400
Hybride (via bijv. YORK) €21900

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk type warmtepomp past bij mijn situatie? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Denk aan huidige energieverbruik, het soort huis (oud huis, 2 onder 1 kap, nieuwbouw, flat, vrijstaand) de omvang van het huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. In grote lijnen spreken we over 3 type installaties. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Bijgaand ontvang jij info die je helpt bij het kiezen van een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en zorgt voor warm water. Uitsluitend voor woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Een CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en is geschikt voor ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Deze geldt voor heel Nederland (dus ook voor een warmtepomp Asch). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1800, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €10200. Met een hybride warmtepomp heb je recht op ong. €2000. Bij plaatsing van een grond/water systeem kan dat oplopen tot €8400. De ISDE hulp wordt gegrond op de “groene score” van de warmtepomp. In het overzicht ontdek je hedendaagse subsidies in Babyloniënbroek bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Stiebel-Eltron WPL 25 AC (234760) 130 €2600
Water/water Climaveneta WWR 0041TS MTD2 19 €3700
Grondboring Enerso TBW 26 EVI 28,00 €4600

warmtepomp-Babyloniënbroek


Warmtepomp offerte aanvragen Babyloniënbroek

Meteen installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Babyloniënbroek. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Goed om te weten: Kies niet eenvoudigweg de laagste prijs. Het is ook belangrijk te kijken naar de inspectie en onderhoud. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op “vergelijken”, beantwoord de gestelde vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een voorstel van installateurs uit de regio.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Babyloniënbroek.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Aantrekkelijke terugverdientijd
Flinke kostenbesparing

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Minder betalen voor gas + stroom

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Uitgebreid assortiment
Ook in de winter werkzaam
Een groene keuze

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Ook goede koeling
De totaaloplossing
Zeer milieuvriendelijk

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Hoog tapwater rendement
Minder schadelijke stoffen

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Veelzijdig gebruik
Flinke kostenbesparing

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

For a greener tomorrow
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Hoge besparingen mogelijk

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Natuurlijke warmte
Reductie van Co2 uitstoot

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Gebruikt hernieuwbare energie
Een groene installatie

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Diverse modellen
Een lagere energienota

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Goede garantie
Zeer enerziezuinig

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Geschikt voor Nederlands klimaat
Erg zuinig


Zonneboiler Babyloniënbroek

Op een andere manier energie besparen in Babyloniënbroek: zonneboiler. Niet meer weg te denken. Deze installatie gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Zo’n zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) om water op te warmen. Door deze tool kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Waarom? Een oppervlakte van 100*100 CM levert +/- 100m3 (besparing op gas). De zonneboiler verwarmt zo’n tot 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Het is een 3 componenten systeem: Zonnecollectoren boven het huis (vergelijkbaar met een zonnecel), het warmwaterreservoir en de circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Babyloniënbroek ligt rond de €3500. Vaak met een geheel verzorgde montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Het product is niet altijd rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Check: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een standaard CV-ketel om de temperatuur op het gewenste niveau te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Babyloniënbroek

In aanvulling op een warmtepomp gaan veel consumenten ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan bespaar je nog meer geld. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Babyloniënbroek genereren. Dit vergt niet veel. Verscheidene zonnepanelen, zo’n omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die alles op de juiste manier aansluit. De initiële investering bedraagt zo’n €4250 en €6200. Goed om te weten: de kostprijs hangt sterk af van de hoeveelheid zonnecellen en de capaciteit van de panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Gebaseerd op het formulier kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je een idee hebt wat jouw huidige verbruik is.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Babyloniënbroek.