Warmtepomp Anjum

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Anjum. Dit is een populaire manier om een woning te verwarmen en koelen. Het systeem genereert de verwarming voor huizen en wekt warm water op (douchen). Dit product maakt gebruik van energie en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Dit is een “groen” alternatief voor de traditionele cv-ketel. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 wordt teruggedrongen met wel 40 – 58 procent. Je energienota zal ook minder worden. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten opvallend veel consumenten in Anjum zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Hoeveel ben ik kwijt? Uit welke systemen kan ik kiezen? Via warmtepompaanbieders.nl check je hiervoor stappenplannen. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Metro Therm warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Anjum

Duurzaam verwarmen

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Reëel: 54% Co2 terugdringen.

Minder betalen voor energie

Geholpen door een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €325 op de energierekening.

Voor elk huis

Voor elk huis (provincie Friesland) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Anjum Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit systeem zet dit om geschikte warmte voor een woning. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Opmerkelijk: de stroomconsumptie neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wat is het geheim van dit systeem? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De pomp creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciaal soort vloeistof verdampt naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) gaat snel aan de kook, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. De compressor perst deze damp samen. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel bevordert een minder vervuild milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dit verschilt nogal per type installatie, en de toepassing ervan. De hoogte van de besparing ligt vaak rond de €330 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Hiervoor is wel eerst een investering nodig. De gemiddelde terugverdientijd ligt in de range tussen de 6 – 10 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2300 €6200 7 jaar
Lucht-lucht €3300 €3100 €6400 8 jaar
Water-water €9800 €4400 €14200 12 jaar
Lucht-water €8400 €4400 €12800 14 jaar
Grond-water €11800 €8300 €20100 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Anjum?

Het monteren van een warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs hebben te dealen met certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een professionele warmtepomp installateur in Anjum? In deze buurt werken een groot aantal erkende aanbieders. Zeer goed in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Nieuwsgierig of zo’n installateur in de regio Dongeradeel aan huis langskomt? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via deze ervaren warmtepomp installateur uit de streek. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Aardenburg.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn tegenwoordig velerlei installaties. Elk systeem met een eigen prijskaartje. De prijs van een warmtepomp begint rond de €4000 tot €21000. De kostprijs zit deels in het apparaat. Echter, ook het plaatsen is prijzig. Het “budgetsysteem” is een hybride model. Deze heb je al vanaf €5000, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een systeem met grondboring is prijstechnisch ongunstiger. De prijs: ga uit van +/- €25000 (incl. boring en alle toebehoren). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Anjum.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Air Trade Centre) €3750
Water / water (van o.a. Thermia) €11400
Grond-water (bijv. Enerso) €21000
Hybride (van Western Airconditioning) €12450

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Daar is geen standaard berekening voor. Denk bijv. aan energieverbruik, het soort huis (2 onder 1 kap, rijtjeshuis, jaren 30 woning, vrijstaand, nieuwbouw) de samenstelling van je huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Voor het gemak hebben we het over 3 type pompen. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Bijgaand vind je een beschrijving van zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en biedt warm water in de keuken en badkamer. Alleen aan te raden voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. De CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en springt bij als het koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht , de energiewinst is het grootst bij huizen met mechanische ventilatie. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Elke gemeente doet hieraan mee (dus ook voor een warmtepomp Ameide). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1100, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €9200. Bij het laten installeren van zo’n hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1900. Op een geothermische variant loopt dit op tot €9000. De ISDE bijdrage heeft te maken met de “groene score” van de warmtepomp. In de tabel bekijk je hedendaagse subsidies in Anjum bij verschillende ketels.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Stiebel-Eltron LWZ 304 Sol (230143) 30 €1450
Water/water Climaveneta EW-HT 0182 44 €6200
Grondboring Ecensy SBW 45 4,00 €2800

warmtepomp-Anjum


Warmtepomp offerte aanvragen Anjum

Probleemloos de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Anjum. Maar welke moet ik kiezen? Ons advies: Kies nooit gewoon de laagste prijs. Neem in je overweging ook zaken mee als inspectie en onderhoud. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Ga naar het offerte formulier, voer de gevraagde gegevens in, en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een persoonlijk bericht van installateurs in de buurt.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Anjum.
inventum-warmtepomp

Inventum

35% besparing Ecolution
Innovatieve technologie
Toekomstbestendig

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Geschikt voor Nederlands klimaat
Besparen op vaste lasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Tip: Alterra brine/water
Eenvoudige bediening
Zeer rendabel systeem

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Simpele interface
Duurzame verwarming

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Op afstand beheren
Altijd vermogen beschikbaar
Minder schadelijke stoffen

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Compacte systemen
Toekomstbestendig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Energie uit buitenlucht
Voor elk afgiftesysteem
Bespaar honderden euro’s

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Perfect voor nieuwbouw
Minder schadelijke stoffen

installateur feenstra

Feenstra

Landelijk actief
Subsidie is mogelijk
Verantwoord verbruiken

installateur energiewacht

Energiewacht

Gecertificeerde installateur
Combineren met zonnepanelen
Verminding schadelijke

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Combineren met vloerverwarming
Erg zuinig

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Werkt het hele jaar
Bespaar energie en CO2-uitstoot


Zonneboiler Anjum

Een extra systeem voor energiebesparing in Anjum: de zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit product gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Aan de hand van zo’n boiler kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe? Een zonne-boiler van 1 m2 produceert +/- 100m3 (besparing op gas). Zo’n zonneboiler regelt bij benadering de helft van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Dit product bestaat uit: Gunstig gelegen zonnecollectoren (een soort zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Anjum schommelt rond de €5500. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Let op: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om de warmtegraad op consumeerbaar niveau te brengen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Anjum

Behalve de warmtepomp gaan opvallend veel mensen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of het met een alternatief als zonnepanelen in Anjum genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. 4, 8 of 10 zonnepanelen, één omvormer en een geschikte installatiemonteur die alles op de juiste manier aansluit. De investering varieert tussen de €3500 en €6100. Opletten: het tarief hangt sterk af van factoren zoals merk en de energieproductie van deze panelen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Op basis van de website ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat jij een indicatie hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Anjum.