Warmtepomp Arnhem

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Arnhem. Dit is een populaire methode om een woning te verwarmen en koelen. Het systeem zorgt voor verwarming van de woning en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit systeem wendt stroom aan en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een verantwoord alternatief voor de cv-ketel op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 42 tot 50%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten steeds meer woningeigenaren in Arnhem een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat zijn de kosten? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op deze website vind je de voorwaarden. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Remko warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Arnhem

Duurzame oplossing

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Wel 47% Co2 vermindering.

Een lagere energienota

Geholpen door een warmtepomp bespaar jij snel €415 per jaar aan energie.

Voor alle woonruimtes

Voor vrijwel elke woning (provincie Gelderland) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Arnhem Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Het systeem genereert hiermee bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Oftewel: de consumptie van stroom wordt minder, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. Het product creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een vloeistof (koudemiddel) vervoert deze energie naar een compressor. Deze koelvloeistof kookt supersnel, en heeft een vlugge verdamping.
 2. Een compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. De damp wordt weer vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel helpt mee aan een verminderd broeikaseffect. Maar het bespaart je ook geld. Wat ga ik besparen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en hoe het wordt gebruikt. De besparing op energie loopt al vlug op tot €325 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Hiervoor is wel eerst een investering nodig. De geldende terugverdientijd bedraagt tussen de 7 t/m 14 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2100 €6200 6 jaar
Lucht-lucht €2900 €3300 €6200 7 jaar
Water-water €9500 €4000 €13500 10 jaar
Lucht-water €7800 €4000 €11800 13 jaar
Grond-water €12000 €8100 €20100 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Arnhem?

Het stationeren van een warmtepomp is een vak apart. Installateurs hebben te dealen met diverse verplichtingen en opleidingen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een bekwame warmtepomp installateur in Arnhem? In deze streek functioneren een hoop bekwame installateurs. Vaak erg toegespitst op de installatie en service voor WTW systemen. Weten of zo’n installateur in de regio Arnhem voor jou klaarstaat? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en ontvang een offerte van deze erkende warmtepomp specialist uit jouw regio. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Aduard.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn momenteel allerlei oplossingen. Elke installatie met een verschillende kostprijs. De kosten van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4000 tot ongeveer €24000. De totaalprijs heeft natuurlijk te maken met de techniek. Goed om te weten: ook de vergoeding voor de installateur is complex en dus duur. Het instapmodel is doorgaans de hybride ketel. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4500, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een grond-water systeem is aannemelijk prijziger. Kosten: reken op ongeveer €23000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Arnhem.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Alpha Innotec) €3300
Water-water (via bijv. Vaillant) €9000
Grond / water (bijvoorbeeld Hautec) €8400
Hybride (Western Airconditioning) €18150

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welke warmtepomp installatie is geschikt voor jouw situatie? Daar is geen standaard berekening voor. Factoren zijn onder andere energieverbruik, het soort huis (vrijstaand, nieuwbouw, rijtjeshuis, 2 onder 1 kap, flat) de hoeveelheid bewoners, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Vaak zijn er 3 soorten systemen. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Bijgaand lees je uitleg en ondersteuning over een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en draagt ook zorg voor warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij huizen met uitstekende isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Jouw CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en springt bij als het koud is. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en wordt meer en meer geplaatst in woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Deze geldt voor heel Nederland (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Andelst). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1200, maar lopen op tot €9900. Op de hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1700. Wanneer we spreken van een geothermische variant gaat het nog verder omhoog, tot wel €7000. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt gegrond op de efficiëntie van de ketel. In het overzicht vergelijk jij hedendaagse subsidies in Arnhem bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Stiebel-Eltron WPL 10 IK 3 (234655) 60 €1750
Water/water Climaveneta WWH-HT 0151 60 €7800
Grondboring ELCO Aquatop T28HR 29,00 €4700

warmtepomp-Arnhem


Warmtepomp offerte aanvragen Arnhem

Snel het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Arnhem. Het is lastig om de juiste te kiezen. Goed om te weten: Kies niet standaard voor het voordeligste bedrijf. Check ook zaken als garantie en servicevoorwaarden. Deze week een unieke offerte krijgen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, vul je gegevens in en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een kostenoverzicht van installateurs in de buurt.
 8. Kies de beste aanbieding en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Arnhem.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Zuinig systeem
Reductie van Co2 uitstoot

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Diverse modellen
Verantwoord verbruiken

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Toonaangevende producent
Hoge subsidies mogelijk
Zeer enerziezuinig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Gemakkelijk te plaatsen
Zeer energiezuinig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Compacte systemen
Duurzame verwarming

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Breed toepasbaar
Enorme besparing mogelijk

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Zuinig systeem
Uitstekend rendement

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Compacte systemen
Minder schadelijke stoffen

installateur feenstra

Feenstra

Ook huisbeveiliging
Geschikt voor subsidie
Duurzame verwarming

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Lucht en water mogelijkheden
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Eenvoudig te installeren
Zeer energiezuinig

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Verwarmen op duurzame manier
Verlaag je vaste lasten


Zonneboiler Arnhem

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Arnhem: een zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Deze installatie gebruikt de zon als duurzame energiebron. Een zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Aan de hand van zo’n boiler kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe? 1 m2 aan dakoppervlak staat gelijk aan honderd m3 gas. Een zonneboiler zorgt voor gemiddeld ongeveer 50 procent van al het warme water. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Een speciale collector (een soort zonnepaneel), het warmwaterreservoir en circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (dit is de warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Arnhem is nu om en nabij de €2000. Het systeem wordt dan geplaatst. Er zijn ook subsidies mogelijk. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Tip: De zonneboiler coöperereert met een HR-ketel om water op het gewenste niveau te krijgen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Arnhem

In combinatie met een warmtepomp nemen veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, maar ook zelf met zonnepanelen in Arnhem genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Diverse zonnepanelen, de omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die de installatie regelt. Het prijskaartje varieert tussen de €4000 en €5000. Let wel: het aanschaf-tarief wordt gedreven door aspecten als merken en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Door gebruik van het formulier krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je (bij benadering) weet wat het energieverbruik (gas en stroom) is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Arnhem.