Warmtepomp Aduard

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Aduard. Een baanbrekende manier om een woning te verwarmen en koelen. Zo’n installatie creëert warmte in appartementen en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Het systeem wendt stroom aan en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Het is dus een duurzaam alternatief voor de traditionele cv-ketel. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 42 tot 67 procent. Ook het energietarief neemt af. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten alsmaar meer gezinnen in Aduard een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat zijn de kosten? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Met behulp van deze website lees jij daarover stappenplannen. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de CLINT warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Aduard

Beter voor het milieu

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Wel 45% Co2 reductie.

Bespaar op de energienota

Door de hulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €360 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elk appartement

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Groningen) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Aduard Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Het systeem zet dit om warmte voor je huis. De installatie draait op stroom. Oftewel: de stroomconsumptie neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Geïnteresseerd? Lees dan verder. In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. Het apparaat haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een vloeistof (koudemiddel) gaat naar de compressor. Dit koudemiddel kan snel aan de kook worden gebracht en verdampt gemakkelijk.
 2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. En voila! De warmte is geboren.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel draagt bij aan een schonere aarde. Het kan ook flink geld besparen. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en hoe het wordt gebruikt. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie ligt vaak rond de €390 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Juist om deze reden moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdienperiode ligt ergens tussen de 4 – 11 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2400 €6400 6 jaar
Lucht-lucht €3100 €3200 €6300 8 jaar
Water-water €9900 €4200 €14100 10 jaar
Lucht-water €7900 €4200 €12100 13 jaar
Grond-water €12000 €8400 €20400 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Aduard?

Het positioneren van de warmtepomp is tamelijk ingewikkeld. Installateurs hebben te maken met verschillende eisen en verplichtingen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een warmtepomp installateur in Aduard? In deze plaats werken een hoop capabele bedrijven. Zeer goed in het installeren en onderhouden van het WTW. Belangstelling in welke installateur in de gemeente Zuidhorn voor jou klaarstaat? Vul dan snel je gegevens in en krijg binnen korte termijn een offerte van zo’n ervaren warmtepomp expert uit jouw regio. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Zuidlaren.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn vandaag de dag allerhande systemen. Elke pomp met z’n voor- en nadelen. De kostprijs van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4400 maar kan oplopen tot €23000. Het prijskaartje is te verklaren door het apparaat. Maar ook het plaatsingswerk is een dure aangelegenheid. Het instapmodel is vaak een hybride installatie. Deze is verkrijgbaar vanaf €4900, incl. apparatuur en installatiewerk. Ga je de grond in? Dat is aanzienlijk kostbaarder. De prijs: ga uit van +/- €24000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Aduard.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht-water (bijv. Aermec) €6150
Water / water (bijvoorbeeld Techneco) €9300
Grond-water (bijv. CTC) €15000
Hybride (via bijv. Western Airconditioning) €5250

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welk warmtepomp systeem past bij mijn situatie? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk bijv. aan energieverbruik, het soort huis (flat, jaren 30 woning, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis, nieuwbouw) de isolatie en radiatoren, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Voor het gemak maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Onderstaand bekijk jij een beschrijving van zo’n warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en zorgt voor warm water. Is enkel rendabel bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Groningen.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het verzorgt de warmte in je woning. Een CV-ketel regelt het warme water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht , de energiewinst is het grootst bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Goed te combineren in veel woningen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Aadorp). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1300, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €10300. In het geval van zo’n hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1300. In het geval van een geothermische variant kan dat oplopen tot €7800. Hoeveel ISDE subsidie je krijg komt tot stand op basis van de doelmatigheid van de pomp. Nu tref je hedendaagse subsidies in Aduard bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Sirac LSQ10RC 190 €3050
Water/water Alpha Innotec WWC 440X 42 €6000
Grondboring Climaveneta BWR 0121T DHW2 33,00 €4800

warmtepomp-Aduard


Warmtepomp offerte aanvragen Aduard

Probleemloos de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Aduard. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Ons advies: Kies nooit lukraak voor de goedkoopste leverancier. Bekijk ook de after sales service. Deze week een unieke offerte krijgen? Ga naar het offerte formulier, voer de details in en start met besparen op gas en energie.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een persoonlijk bericht van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Vergelijk de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Aduard.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Eenvoudige installatie
Verlaag je vaste lasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Hybride of All-electric
Goed voor later

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Biedt totaaloplossingen
Laag energieverbruik
Verantwoord verbruiken

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Eenvoudige installatie
Bespaar tot 25% energiekosten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Eenvoudige installatie
Bespaar tot 25% energiekosten

daikin-warmtepomp

Daikin

Daikin Europe N.V.
Werkt het hele jaar
Zeer energiezuinig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
Aantrekkelijke terugverdientijd
Erg zuinig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor utiliteitsbouw
Compatibel met HR-ketel
Verlaag je vaste lasten

installateur feenstra

Feenstra

Ook huisbeveiliging
Combineren met vloerverwarming
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Breed toepasbaar
Enorme besparing mogelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Slimme thermostaat
Schoon & veilig systeem

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
O.a. mechanische ventilatie
Efficiënt systeem


Zonneboiler Aduard

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Aduard: een zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Deze tool gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Een zonneboiler gebruikt zonlicht en warmt water op. Door middel van dit product bespaar je fors op je gasverbruik. Voorbeeld: De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte levert +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Zo’n zonneboiler levert om en nabij de tussen de 60 en 70% van het bad- en douchewater. Het systeem kent 3 pijlers: De collector op het dak (variatie op zonnepanelen), eigen warmwaterreservoir en een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (ook wel warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Aduard bedraagt zo’n €4750. Vaak met een geheel verzorgde montage. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Let wel: Het systeem gebruik je samen met een standaard CV-ketel om de temperatuur in bepaalde situaties te ondersteunen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Aduard

In aanvulling op een warmtepomp nemen meer en meer huizen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Aduard opwekken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Meerdere zonnepanelen, 1 omvormer en een geschikte installatiemonteur die de installatie regelt. De investering ligt tussen de €4100 en €6300. Let op: het prijsvoorstel is afhankelijk van factoren zoals merk en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Middels warmtepompaanbieders.nl kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je (bij benadering) weet wat het energieconsumptie (stroom + gas) is.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Aduard.