Remko Warmtepomp

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp van Remko. Een vernieuwende wijze om een woning te verwarmen. Dit apparaat genereert de verwarming voor huizen en ook voor opgewarmd water. Zo’n installatie verbruikt energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een verantwoord alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van broeikasgas neemt gemiddeld af met 41 tot 69%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door de relatief hoge subsidies laten opvallend veel gezinnen een Remko warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Welk budget moet ik hebben? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op deze website tref je de voorwaarden. Of lees direct meer over de warmtepomp ECOTEQ.

warmtepomp van Remko

Duurzame oplossing

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Haalbaar: 52% schonere (Co2) uitstoot.

Besparen op energierekening

Met behulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €290 op de energierekening.

Voor alle ruimtes

Voor eigenlijk elk soort huis is er een passend systeem.

Werking en kosten van de Remko warmtepomp Stap jij over op duurzame energie? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een Remko warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de HTS 080) wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Zo’n installatie genereert hiermee bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Oftewel: het stroomverbruik neemt toe, maar het verbruik van gas neemt af. Wil jij daarover meer informatie? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De installatie onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een unieke vloeistof verdampt naar de compressor. Dit koudemiddel gaat snel aan de kook, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Het wordt weer een vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Remko?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Bijvoorbeeld de HTS 080? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn vandaag de dag ontzettend veel soorten pompen. Allemaal met een eigen prijskaartje. De investering van een warmtepomp start vanaf €4600 tot €22000. De hoge prijs zit deels in de apparatuur. Vergeet niet: ook de installatie is niet goedkoop.

Het meest betaalbare systeem is vaak een hybride installatie. Al te bestellen vanaf €4600, inclusief de WTW en het installeren. Een pomp onder de grond is flink duurder. Kosten: reken op ongeveer €20000 (inclusief grondboring en installatie). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Remko. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Ommen.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Grond-water €11000
Water-water €17000
Lucht-lucht €6000
Lucht-water €9000
Hybride €7000

warmtepomp Remko


Remko warmtepomp offerte aanvragen

Probleemloos de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je vindt diverse energiebesparende producten van Remko. Het is lastig om de juiste te kiezen. Niet vergeten: Kies niet gewoon voor de scherpste offerte / installateur. Houd ook rekening met de service na plaatsing. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Ga naar het offerte formulier, vul je gegevens in en start met besparen op gas en energie. Aangesloten installateurs door het hele land, dus ook warmtepomp plaatsen in Groningen kan.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een offerte van installateurs uit de regio.
 8. Neem alle projecten door en en laat snel een goedkope Remko warmtepomp plaatsen.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Bij ons vergelijk je alle systemen. Onder andere de Remko HTS 080.