Warmtepomp Andelst

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Andelst. Dit is een populaire benadering om jouw huis op te warmen. Deze installatie dient als verwarming van je huis en zorgt voor warm douche-water. Dit product gebruikt stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Het is dus een duurzaam alternatief voor de traditionele cv-ketel. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 30 tot 63%. Je energienota zal ook minder worden. Door de relatief hoge subsidies laten opvallend veel consumenten in Andelst een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat is het prijskaartje? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze website lees jij daarover de voorwaarden. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Keyter warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Andelst

Duurzame oplossing

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Denkbaar: 60% minder Co2 uitstoot.

Een lagere energienota

Dankzij een warmtepomp bespaar jij snel €425 per jaar aan energie.

Voor elk appartement

Voor elk huis (provincie Gelderland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Andelst Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit systeem produceert daarmee warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Oftewel: de stroomconsumptie neemt toe, echter zal je gas-afname minimaliseren. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De pomp creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciale vloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Het wordt weer een vloeistof. Het proces begint opnieuw (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een verminderd broeikaseffect. Het kan ook flink geld besparen. Hoeveel geld? Dit verschilt nogal per type installatie, en het daadwerkelijke gebruik. De bezuiniging op de energierekening ligt vaak rond de €410 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Daarom heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De actuele terugverdienperiode bedraagt tussen de 7 t/m 10 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2300 €6100 6 jaar
Lucht-lucht €3200 €2900 €6100 6 jaar
Water-water €10300 €4500 €14800 12 jaar
Lucht-water €8300 €4500 €12800 12 jaar
Grond-water €12500 €8300 €20800 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Andelst?

Het stationeren van zo’n warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs moeten voldoen aan certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een ervaren warmtepomp installateur in Andelst? In deze regio opereren diverse gekwalificeerde aanbieders. Allemaal gespecialiseerd in de installatie + inspectie van wtw-systemen. Belangstelling in welke installateur in de gemeente Overbetuwe bij jou kan komen? Vul dan snel je gegevens in en ontvang een offerte van de gekwalificeerde warmtepomp vakman in de buurt. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Aadorp.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan thans veel verschillende systemen. Allemaal met een verschillende kostprijs. De prijs van een warmtepomp begint bij plusminus €4900 tot +/- €22000. De totaalprijs zit’m voor een groot deel in het product zelf. Echter, ook de installatie kan kostbaar zijn. De goedkoopste optie is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4700, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Ga je de grond in? Dat is prijstechnisch ongunstiger. Dit kost al gauw €20000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Andelst.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht-water (bijv. Aermec) €17850
Water-water (o.a. Techneco) €16200
Grond-water (bijv. Enerso) €8400
Hybride (bij Western Airconditioning) €6750

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welke warmtepomp installatie sluit aan bij mijn wensen? Dit hangt af van veel factoren. Denk bijv. aan energieverbruik, de woning eigenschappen (2 onder 1 kap, oud huis, rijtjeshuis, vrijstaand, flat) de dalen en pieken van het verbruik, en ook het budget speelt een grote rol. Meestal maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Hieronder bekijk jij details die jou helpen bij het kiezen voor een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en levert water voor douchen en afwas. Is enkel rendabel bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Een CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en springt bij als het koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht , de energiewinst is het grootst bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Sinds 1985 beschikken veel ruimtes daarover.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Het maakt het niet uit waar je woont (dus ook van toepassing op een warmtepomp Almen). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1900 oplopend tot €10300. In het geval van een hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1900. Op een systeem met grondboring is dit al gauw €7600. De ISDE bijdrage heeft te maken met de functionaliteit van de warmtepomp. Hieronder tref je populaire subsidies in Andelst bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water SPRSUN CGK/D-72 (L) 470 €5850
Water/water CIAT GEOCIAT Modular 45H 9 €2800
Grondboring CTC EcoPart 430 + CTC EcoZenith 550 34,00 €5200

warmtepomp-Andelst


Warmtepomp offerte aanvragen Andelst

Snel de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Andelst. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Tip: Kies niet gewoon voor de scherpste offerte / installateur. Check ook zaken als after sales service. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de gestelde vragen en start met besparen op gas en energie.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een persoonlijk bericht van installateurs uit de regio.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Andelst.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Combineren met vloerverwarming
Zeer energiezuinig

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
Innovatieve technologie
Een groene keuze

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Tip: Alterra brine/water
Combineren met zonnepanelen
Een bewuste keuze

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Met cashback
Goede garantie
Bespaar tot honderden euro’s

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Compatibel met HR-ketel
Minder betalen voor gas + stroom

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook zakelijk
Laag energieverbruik
Ook gunstig voor de portemonnee

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Laag energieverbruik
Schoon & veilig systeem

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Meerdere producten
Besparen op vaste lasten

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Innovatieve technologie
Zeer milieuvriendelijk

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Compacte systemen
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Laag energieverbruik
Vermindert broeikasgassen

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Hoge subsidies mogelijk
Vermindert broeikasgassen


Zonneboiler Andelst

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Andelst: de zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Deze installatie gebruikt zonlicht om water op te warmen. Deze zonneboiler werkt op het licht van de zon om water op te warmen. Met deze installatie bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dit kan? 1m2 aan zonneboiler oppervlak produceert +/- honderd m3 gas. Een zonneboiler verschaft zo’n nagenoeg de helft van het bad- en douchewater. Het is een 3 componenten systeem: Gunstig gelegen zonnecollectoren (vergelijkbaar met een zonnecel), het warmwaterreservoir en de circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (ook wel warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Andelst is nu om en nabij de €4250. Het systeem wordt dan geplaatst. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Het product is niet altijd rendabel. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Tip: Het systeem gebruik je samen met een standaard CV-ketel om de watertemperatuur voldoende warm te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Andelst

Samen met de populaire warmtepomp nemen meer en meer mensen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt deze energie zelf inkopen, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Andelst opwekken. Hiervoor heb je niet veel nodig. Diverse zonnepanelen, de omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die de montage regelt. De investering bedraagt zo’n €3000 en €5100. Niet vergeten: de offerte hangt sterk af van aspecten als merken en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Gebruikmakend van het formulier krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je inzichtelijk hebt wat jullie actuele gas- en stroomverbruik is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Andelst.