Sirac Warmtepomp

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp van Sirac. Een baanbrekende wijze om jouw huis op te warmen. Dit apparaat zorgt voor verwarming van de woning en ook voor opgewarmd water. Deze installatie wendt stroom aan en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Het is dus een duurzaam alternatief voor de cv-ketel op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De CO2-uitstoot mindert met 38 tot 67 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de subsidieslaten alsmaar meer gezinnen een Sirac warmtepomp plaatsen in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Welk budget moet ik hebben? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Met behulp van deze website tref je de voorwaarden. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de warmtepomp Enerso.

warmtepomp van Sirac

Duurzaam systeem

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Mogelijk: 51% CO2 beperking.

Lagere energiekosten

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar jij snel €255 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elk appartement

Voor vrijwel elke woning is er een oplossing.

Werking en kosten van de Sirac warmtepomp Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een Sirac warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de LSQ015RC) maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit systeem genereert hiermee hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Oftewel: de stroomconsumptie neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wil jij daarover meer informatie? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De machine haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een koelvloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Dit koudemiddel kenmerkt zich door lage kookpunten, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. De damp wordt weer vloeistof. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Sirac?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Misschien wel de LSQ015RC? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn momenteel allerhande systemen. Elke installatie met een ander prijskaartje. De prijs van een warmtepomp begint rond de €4200 – €20000. De kostprijs komt tot stand door het apparaat. Vergeet niet: ook de plaatsing van de pomp is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs).

Het instapmodel is nog steeds een hybride pomp. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4800, incl. apparatuur en installatiewerk. Ga je de grond in? Dat is prijstechnisch ongunstiger. Dit kost al gauw €20000 (inclusief grondboring en installatie). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Sirac. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Renkum.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Grond-water €20000
Water-water €21000
Lucht-lucht €7000
Lucht-water €13000
Hybride €3500

warmtepomp Sirac


Sirac warmtepomp offerte aanvragen

Eenvoudig de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je bekijk snel alle energiebesparende producten van Sirac. Wie biedt bij de beste deal? Belangrijk: Kies niet doodleuk de laagste prijs. Houd ook rekening met de onderhoudsregeling. Direct advies voor jouw situatie? Druk dan op de button ‘vergelijken’, beantwoord de gestelde vragen en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie. Dit kan in heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Heemstede is mogelijk.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een op maat gemaakte offerte van installateurs uit de regio.
 8. Neem alle projecten door en en laat jouw goedkope Sirac warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Wij vergelijken alle warmtepompen. Waaronder de Sirac LSQ015RC.