Warmtepomp Amsterdam

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Amsterdam. Het is een grensverleggende manier om een huis op te warmen (en te koelen). Dit systeem genereert de verwarming voor huizen en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Zo’n installatie maakt gebruik van stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Dit is een “groen” alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De CO2-uitstoot daalt al snel met 41 tot 63 procent. Je energienota zal ook minder worden. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten steeds meer consumenten in Amsterdam een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat zijn de kosten? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op deze pagina lees jij daarover alle informatie! Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de iDM warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Amsterdam

Een groen alternatief

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Reëel: 46 procent Co2 reductie.

Een lagere energienota

Dankzij een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €435 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle woonhuizen

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Noord-Holland) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Amsterdam Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit systeem transformeert dit in warm water voor verwarming en warm tapwater. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Opmerkelijk: de consumptie van stroom wordt minder, echter verbruik je geen/minder gas. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De installatie creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciale vloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeibare stof heeft een laag kookpunt, en verdampt gemakkelijk.
 2. Een compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Een warm huis en warm water!
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel zorgt voor een schonere aarde. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoeveel geld? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, plus de toepassing. De hoogte van de besparing is plus minus €370 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Hiervoor dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De gemiddelde terugverdientijd ligt in de range tussen de 6 en 12 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €1900 €5700 6 jaar
Lucht-lucht €3100 €3100 €6200 8 jaar
Water-water €10300 €4100 €14400 11 jaar
Lucht-water €8300 €4100 €12400 12 jaar
Grond-water €12500 €7900 €20400 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Amsterdam?

Het plaatsen van zo’n warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs zijn verplicht te werken via allerlei certificaten en wetgeving. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een ervaren warmtepomp installateur in Amsterdam? In deze regio zijn er een groot aantal vakbekwame bedrijven. Allen met expertise op het gebied van plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Benieuwd welke installateur in de buurt van Amsterdam werkzaam is? Vul alle velden van het formulier in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via een gekwalificeerde warmtepomp expert uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of ga direct naar een warmtepomp installateur Gelderland.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn vandaag de dag velerlei installaties. Ieder met een ander prijskaartje. De kosten van een warmtepomp start vanaf €4800 tot +/- €22000. De totaalprijs is te verklaren door de techniek. Let op: ook de vergoeding voor de installateur is prijzig. Het goedkoopste systeem is nog steeds een hybride pomp. Deze beginnen al bij €5000, incl. apparatuur en installatiewerk. Een bodem-water systeem is flink duurder. De prijs: ga uit van +/- €20000 (incl. boring en alle toebehoren). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Amsterdam.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht / water (via bijv. Aermec) €9750
Water/water (bijv. Techneco) €12300
Grond / water (zoals Enerso) €15900
Hybride (Western Airconditioning) €23700

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welk type warmtepomp moet ik hebben? Daar is geen standaard berekening voor. Onder andere het actuele stroom + gasverbruik, de locatie (rijtjeshuis, oud huis, flat, vrijstaand, nieuwbouw) de samenstelling van je huishouden, en uiteraard het beschikbare budget. Meestal hebben we het over 3 type pompen. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Hierna ontvang jij hulp bij het kiezen van een installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en zorgt voor warm water. Alleen aan te raden voor woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Jouw CV-ketel regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en wordt meer en meer geplaatst in huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Perfect voor bestaande bouw.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, er is een subsidieregeling. Het maakt het niet uit waar je woont (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Alem). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Je hebt al bijdragen vanaf €1600, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €10900. Bij het laten installeren van zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1400. Op een systeem met grondboring loopt dit op tot €8600. De hoogte van de ISDE subsidie wordt gebaseerd op de mate van zuinigheid van het systeem. In het schema vergelijk jij hedendaagse subsidies in Amsterdam bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water SPRSUN CGK/D-42(LT) 210 €3450
Water/water CIAT DYNACIAT LG 180A (excl. back-up heater) 65 €8300
Grondboring CTC EcoPart 425 + CTC Ecologic 26,00 €4400

warmtepomp-Amsterdam


Warmtepomp offerte aanvragen Amsterdam

Vandaag nog aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Amsterdam. Wie biedt bij de beste deal? Ons advies: Selecteer niet eenvoudigweg voor de goedkoopste leverancier. Check ook zaken als garantie en servicevoorwaarden. Direct advies voor jouw situatie? Klik op “vergelijken”, voer de details in en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een prijsvoorstel van lokale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Amsterdam.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Hoge subsidies mogelijk
Duurzame verwarming

nefit-warmtepomp

Nefit

Jaren actief
Hoge ISDE subsidie
Bespaar honderden euro’s

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Verwarmen op duurzame manier
Verlaag je vaste lasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Diverse modellen
Erg zuinig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Laag energieverbruik
Zeer rendabel systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Daikin Europe N.V.
Gebruikt hernieuwbare energie
Een lagere energienota

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Een natuurlijke keuze
Minder schadelijke stoffen

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Perfect voor nieuwbouw
Een bewuste keuze

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Aantrekkelijke subsidies
Zeer enerziezuinig

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Innovatieve technologie
Reductie van Co2 uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Ook in de winter werkzaam
Zeer rendabel systeem


Zonneboiler Amsterdam

Een extra systeem voor energiebesparing in Amsterdam: een zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit concept gebruikt de zon als energiebron. Een zonneboiler werkt op het licht van de zon om water op te warmen. Met dit type installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Waarom dit het geval is? 1 m2 aan dakoppervlak levert +/- honderd m3 gas. Zo’n zonneboiler regelt rond de tot 70% van het benodigde warme water. Het systeem kent 3 pijlers: Gunstig gelegen zonnecollectoren (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (of warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Amsterdam bedraagt zo’n €3250. Dit is met montagekosten. Er zijn ook subsidies mogelijk. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let wel: Het apparaat werkt standaard samen met een HR-ketel om de watertemperatuur op het gewenste niveau te krijgen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Amsterdam

Samen met de populaire warmtepomp kiezen steeds meer huishoudens ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan ben je nog “groener” bezig. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Amsterdam genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. Verscheidene zonnepanelen, zo’n omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die alles op de juiste manier aansluit. De gemiddelde prijs bedraagt zo’n €4000 en €6000. Learning: het aanschaf-tarief wordt gedreven door factoren zoals merk en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Gebaseerd op onze offerte-tool ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je (bij benadering) weet wat het energieverbruik (gas en stroom) is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Amsterdam.