Warmtepomp Alem

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Alem. Een innovatieve manier om een woning te verwarmen. Het systeem dient als verwarming van je huis en zorgt voor warm douche-water. Dit product verbruikt energie om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een milieuvriendelijk alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De CO2-uitstoot neemt gemiddeld af met 48 tot 68 procent. Je energienota zal ook minder worden. Mede door de huidige subsidieregeling laat een groeiend aantal woningeigenaren in Alem een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat is het prijskaartje? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Via warmtepompaanbieders.nl bekijk jij stappenplannen. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Emmeti warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Alem

Beter voor het milieu

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Wel 40 procent minder Co2 uitstoot.

Bespaar op de energienota

Dankzij een warmtepomp bespaar jij snel €290 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elke woning

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Gelderland) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Alem Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit systeem gebruikt dit voor bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Belangrijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het product onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een vloeibare stof wordt naar een compressor geleid. Deze koelvloeistof kan snel aan de kook worden gebracht en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Het proces begint opnieuw (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel draagt bij aan een schonere lucht. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld? Dat hangt af van het type systeem, en de toepassing ervan. De hoogte van de besparing is ongeveer €340 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Mede hierom heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De gemiddelde terugverdientijd schommelt tussen 4 – 10 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2100 €6400 5 jaar
Lucht-lucht €3300 €3300 €6600 6 jaar
Water-water €10000 €4600 €14600 12 jaar
Lucht-water €8000 €4600 €12600 13 jaar
Grond-water €12300 €8100 €20400 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Alem?

Het plaatsen van de warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs hebben te maken met verschillende eisen en verplichtingen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een erkende warmtepomp installateur in Alem? In deze omgeving vind je een groot aantal bekwame vakmensen. Vaak erg toegespitst op de installatie + inspectie van wtw-systemen. Belangstelling in welke installateur in en rondom Maasdriel voor jou klaarstaat? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en krijg binnen korte termijn een offerte via zo’n vakkundige warmtepomp organisatie in de buurt. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Zwaag.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn momenteel ontzettend veel soorten pompen. Allemaal met een verschillende kostprijs. De investering van een warmtepomp start vanaf €4500 en loopt op tot €22000. De hoge prijs zit’m voor een groot deel in de apparatuur. Let op: ook het plaatsen is prijzig. De voordeligste variant is een hybride model. Deze is verkrijgbaar vanaf €4900, inclusief de WTW en het installeren. Een pomp onder de grond is aannemelijk prijziger. Dit kost al gauw €20000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Alem.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht/water (bijvoorbeeld Aermec) €4950
Water/water (bijv. Techneco) €8400
Grond/water (via bijv. ECOTEQ) €8400
Hybride (door Western Airconditioning) €6300

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Wat voor een warmtepomp past bij mijn situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Factoren zijn onder andere de huidige gas- en stroom consumptie, de locatie (2 onder 1 kap, oud huis, flat, rijtjeshuis, jaren 30 woning) de omvang van het huishouden, en zeker ook jullie budget. Meestal hebben we het over 3 type pompen. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Verderop vind je informatie over de keuze voor zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en zorgt voor warm water. Uitsluitend voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Je CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en wordt meer en meer geplaatst in ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus evengoed voor een warmtepomp Abbenbroek). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Subsidies zijn er vanaf €1000, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €11300. Wanneer we spreken van zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1800. Op een pomp in de grond incasseer je zo €8000. De ISDE bijdrage komt tot stand op basis van de “groene score” van de installatie. In de tabel vergelijk jij hedendaagse subsidies in Alem bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Sonnenkraft HP14SM 120 €2500
Water/water Carrier 61WG-025A 41 €5900
Grondboring CTC EcoPart 408 + CTC Basic 9,00 €2800

warmtepomp-Alem


Warmtepomp offerte aanvragen Alem

Zonder problemen installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Alem. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Belangrijk: Selecteer nooit domweg de meest voordelige aanbieder. Het is ook belangrijk te kijken naar de service na plaatsing. Een persoonlijke offerte ontvangen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de details in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een offerte van installateurs uit de regio.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Alem.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Veelzijdig gebruik
Zeer energiezuinig

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Gemakkelijk te plaatsen
Eigen bespaarassistent

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Nieuw: de pro-serie
Combineren met zonnepanelen
Minder schadelijke stoffen

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Subsidie is mogelijk
Een lagere energienota

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Werkt met huidige leidingen
Flinke verlaging CO2-uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
O.a. mechanische ventilatie
Verantwoord verbruiken

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Veelzijdig gebruik
Zeer rendabel systeem

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Hulp en advies
Een groene keuze

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Eenvoudig te installeren
Op lange termijn voordelig

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Onderhoudsarm
Een groene keuze

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Innovatieve techniek
Een bewuste keuze

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Onderhoudsarm
Duurzame verwarming


Zonneboiler Alem

Een andere optie om energie te besparen in Alem: zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit systeem gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Zo’n zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Aan de hand van zo’n boiler kan je heel wat energie besparen. Hoe? 1 m2 aan dakoppervlak voorziet in +/- honderd m3 gas. De zonneboiler verwarmt ruwweg om en nabij 50% van het bad- en douchewater. Drie zaken zijn hier van belang: Een speciale collector (lijkt op een zonnepaneel), het warmwaterreservoir en een circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (dit is de warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Alem schommelt rond de €5750. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Vergeet niet: De zonneboiler coöperereert met een standaard CV-ketel om de watertemperatuur voldoende warm te krijgen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Alem

Naast een warmtepomp kiezen veel huizen ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, maar ook zelf met zonnepanelen in Alem opwekken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Een aantal zonnepanelen, 1 omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die alles op de juiste manier aansluit. De aanschafprijs ligt tussen de €2750 en €6400. Let op: de aanschafprijs wordt sterk bepaald door het m2 oppervlak aan panelen en vermogen dat de panelen leveren. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Middels de vergelijker vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je (bij benadering) weet wat het stroom- en gasverbruik is op dit moment.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Alem.