Warmtepomp Apeldoorn

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Apeldoorn. Het is een grensverleggende benadering om een woning te verwarmen en koelen. Dit apparaat draagt zorg voor verwarming van jouw huis en wekt warm water op (douchen). Het systeem wendt stroom aan en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Het is dus een duurzaam alternatief en het werkt niet op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 39 – 54%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Mede door de huidige subsidieregeling laten alsmaar meer gezinnen in Apeldoorn een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat kost het? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op onze site lees jij daarover hulp en advies. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld NRGTEQ warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Apeldoorn

Milieuvriendelijk alternatief

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Reëel: 45% schonere (Co2) uitstoot.

Minder betalen voor energie

Door de hulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €395 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elke woning

Voor vrijwel elke woning (provincie Gelderland) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Apeldoorn Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit apparaat genereert zo bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Dus: de consumptie van stroom wordt minder, en het gasverbruik neemt af. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een vloeistof (koudemiddel) gaat naar de compressor. Deze koelvloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en heeft een vlugge verdamping.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Daardoor verdampt het weer. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel contribueert een minder vervuild milieu. Het kan ook flink geld besparen. Wat is mijn besparing? Dat verschilt enorm per systeem, en het concrete gebruik. De bezuiniging op de energierekening loopt al vlug op tot €325 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Mede hierom dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De geldende terugverdientijd ligt ergens tussen de 4 en 14 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2200 €6200 6 jaar
Lucht-lucht €2800 €3200 €6000 8 jaar
Water-water €9600 €4200 €13800 10 jaar
Lucht-water €7700 €4200 €11900 13 jaar
Grond-water €11900 €8200 €20100 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Apeldoorn?

Het inrichten van zo’n warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs moeten werken conform verschillende eisen en verplichtingen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een gecertificeerde warmtepomp installateur in Apeldoorn? In deze gemeente vind je een hoop competente installateurs. Vaak erg toegespitst op het plaatsen en onderhouden van de ketel. Weten of zo’n installateur in en rondom Apeldoorn voor jou klaarstaat? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf van de bevoegde warmtepomp installateur uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of ga direct naar een warmtepomp installateur Abcoude.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn momenteel diverse constructies. Elke installatie met een eigen prijskaartje. De kosten van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4500 en loopt op tot €23000. De totaalprijs heeft natuurlijk te maken met de apparatuur. Onderschat het niet, ook de installatie is een dure aangelegenheid. Het instapmodel is een hybride model. Deze beginnen al bij €4600, inclusief de materialen en plaatsing. Een grond-water systeem is niet voor de kleine portemonnee. De kosten daarvoor zijn zo’n €25000 (inclusief grondboring en installatie). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Apeldoorn.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht/water (van o.a. Airwell) €7800
Water-water (via bijv. Vaillant) €9900
Grond-water (o.a. GEOTHERMIK FRANCE) €9000
Hybride (bij Western Airconditioning) €13950

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welke warmtepomp installatie moet ik hebben? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Bijvoorbeeld huidige energieverbruik, het soort huis (flat, jaren 30 woning, oud huis, rijtjeshuis, nieuwbouw) de dalen en pieken van het verbruik, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Vaak onderscheiden we 3 types. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Onderstaand lees je uitleg en ondersteuning over een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en coördineert ook het warme/hete water. Alleen geschikt voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Je CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en springt bij als het koud is. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht , de energiewinst is het grootst bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus ook voor een warmtepomp Amstelhoek). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1400, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €11900. Op een hybride warmtepomp heb je recht op ong. €2100. Wanneer we spreken van een pomp in de grond loopt dit op tot €7600. Hoeveel ISDE subsidie je krijg is afhankelijk van de mate van zuinigheid van het systeem. In het overzicht check jij direct voorbeelden van subsidies in Apeldoorn bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Stiebel-Eltron WPL 07 ACS Classic Compact Set (235985) 30 €1600
Water/water Climaveneta NECS-WNR /B 0152 62 €8000
Grondboring ECOTEQ MW 12 B/W 12,00 €3000

warmtepomp-Apeldoorn


Warmtepomp offerte aanvragen Apeldoorn

Probleemloos aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Apeldoorn. Maar welke moet ik kiezen? Goed om te weten: Kies nooit klakkeloos de laagste prijs. Check ook zaken als service en garantie. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op de knop met “vergelijken”, geef antwoord op de vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een voorstel van lokale installateurs.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Apeldoorn.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Hulp en advies
Uitstekend rendement

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
De totaaloplossing
Een groene keuze

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Tip: Alterra brine/water
Lucht en water mogelijkheden
Besparen op gasverbruik

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniTOWER
Persoonlijke ondersteuning
Bespaar energie en CO2-uitstoot

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Hulp en advies
Bespaar tot 25% energiekosten

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Simpele interface
Vermindert broeikasgassen

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Vele jaren ervaring
Bespaar energie en CO2-uitstoot

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Ook in de winter werkzaam
Verantwoord verbruiken

installateur feenstra

Feenstra

Lokale specialisten
Verwarmen op duurzame manier
Korte termijn rendamenten

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Laag energieverbruik
Uitstekend rendement

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Gemakkelijk te plaatsen
Eigen bespaarassistent

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Verwarmen op duurzame manier
Zeer enerziezuinig


Zonneboiler Apeldoorn

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Apeldoorn: de zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Deze installatie gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. Deze zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) om water op te warmen. Met dit type installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe? 1m2 aan zonneboiler oppervlak is gelijk aan honderd m3 gas. Een zonneboiler verschaft bij benadering nagenoeg de helft van het benodigde warme water. Dit product bestaat uit: De collector op het dak (vergelijkbaar met een zonnecel), het warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (of warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Apeldoorn bedraagt zo’n €6000. Dat is inclusief plaatsing. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Het product is niet altijd rendabel. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Vergeet niet: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een HR-ketel om de warmtegraad op het gewenste niveau te krijgen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Apeldoorn

Naast een warmtepomp nemen veel woningen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of het met een alternatief als zonnepanelen in Apeldoorn opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, 1 omvormer en een geschikte installatiemonteur die alles aansluit. De prijs bedraagt ergens tussen de €2750 en €7000. Let wel: het aanschaf-tarief wordt gedreven door de hoeveelheid zonnecellen en vermogen dat de panelen leveren. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Middels warmtepompaanbieders.nl krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je een idee hebt wat jouw energieverbruik (gas en stroom) is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Apeldoorn.