Sinclair Warmtepomp

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp van Sinclair. Een baanbrekende aanpak om je huis te verwarmen. Het systeem creëert warmte in appartementen en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Zo’n installatie wendt stroom aan om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een verantwoord alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 41 tot 66%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door gebruik te maken van subsidieslaten meer en meer woningeigenaren een Sinclair warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat zijn de kosten? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze pagina tref je hulp en advies. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld warmtepomp EnergyPanel.

warmtepomp van Sinclair

Duurzame oplossing

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Wel 50% Co2 terugdringen.

Een lagere energienota

Geholpen door een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €250 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle ruimtes

Voor ieder type woning is er een geschikt systeem.

Werking en kosten van de Sinclair warmtepomp Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt de Sinclair warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de GSH-110ERAD icm GSH-IRAD) haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Het systeem produceert daarmee warm water voor verwarming en warm tapwater. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Concreet: je gebruikt meer stroom, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een speciaal soort vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze koelvloeistof gaat snel aan de kook, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. De compressor perst deze damp samen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Sinclair?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dat kan bijvoorbeeld zijn de GSH-110ERAD icm GSH-IRAD? Dan wil je weten wat het kost. Er bestaan thans ontzettend veel soorten pompen. Elk met z’n voor- en nadelen. De investering van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4100 en loopt op tot €24000. De kostprijs wordt deels bepaald door de pomp. Goed om te weten: ook het installeren is complex en dus duur.

De voordeligste variant is een hybride model. Deze beginnen al bij €4900, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een grondwater alternatief is aannemelijk prijziger. De prijs: ga uit van +/- €21000 voor de complete levering en plaatsing. In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp van Sinclair. Je kunt ook direct een warmtepomp kopen in Raalte.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Grond-water €23000
Water-water €22000
Lucht-lucht €4000
Lucht-water €14000
Hybride €3000

warmtepomp Sinclair


Sinclair warmtepomp offerte aanvragen

Probleemloos de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. We zien ze steeds meer: energiebesparende producten van Sinclair. Het is lastig om de juiste te kiezen. Goed om te weten: Kies niet standaard voor de scherpste offerte / installateur. Bekijk ook de after sales service. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de details in en start met besparen op gas en energie. Aangesloten installateurs door het hele land, dus ook warmtepomp plaatsen in Heemskerk kan!


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een persoonlijk bericht van installateurs uit jullie streek.
 8. Vergelijk de offertes en laat de goedkope Sinclair warmtepomp plaatsen.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Snel alle installaties vergelijken. Denk aan de Sinclair GSH-110ERAD icm GSH-IRAD.