Warmtepomp Rozendaal

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Rozendaal. Een baanbrekende benadering om je huis te verwarmen. Dit product draagt zorg voor verwarming van jouw huis en ook voor opgewarmd water. Dit systeem verbruikt energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Het is dus een duurzaam alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De CO2-uitstoot wordt teruggedrongen met wel 30 – 64 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door gebruik te maken van subsidieslaten opvallend veel woningeigenaren in Rozendaal een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat is het prijskaartje? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Hieronder bekijk jij verdere info. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Solvis aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Rozendaal

Duurzaam systeem

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Wel 41% CO2 besparing.

Bespaar op de energienota

Via een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €300 per jaar aan energie.

Voor elke woonruimte

Voor elk huis (provincie Gelderland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Rozendaal Stap jij over op duurzame energie? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit apparaat genereert hiermee warm water voor verwarming en warm tapwater. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Oftewel: het stroomverbruik neemt toe, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De pomp onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een vloeibare stof transporteert de energie naar de compressor. Deze koelvloeistof kan snel aan de kook worden gebracht en verdampt gemakkelijk.
 2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel draagt bij aan een minder vervuild milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Wat is mijn besparing? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en de toepassing ervan. De energiebesparing is plus minus €280 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Door dit gegeven heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De huidige terugverdientijd bedraagt tussen de 5 en 14 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2300 €6100 6 jaar
Lucht-lucht €2800 €3300 €6100 7 jaar
Water-water €9500 €4300 €13800 11 jaar
Lucht-water €7700 €4300 €12000 14 jaar
Grond-water €11800 €8300 €20100 16 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Rozendaal?

Het positioneren van de warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs moeten voldoen aan diverse verplichtingen en opleidingen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Rozendaal? In deze streek vind je een hoop capabele organisaties. Zeer goed in installatie en onderhoud. Nieuwsgierig of er een installateur in de regio Rozendaal werkzaam is? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via deze bevoegde warmtepomp organisatie uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Reijmerstok.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn tegenwoordig veel verschillende systemen. Allemaal met een ander prijskaartje. Het prijskaartje van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4000 en €20000. Deze hoge prijs heeft natuurlijk te maken met de pomp. Onderschat het niet, ook het plaatsingswerk is niet goedkoop. Het goedkoopste systeem is doorgaans de hybride ketel. Deze beginnen al bij €4500, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een systeem met grondboring is niet voor de kleine portemonnee. Kosten: reken op ongeveer €25000 inclusief boren, boiler en installatie. In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Rozendaal.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (van o.a. NIBE) €3300
Water-water (via bijv. Oilon) €9300
Grond/water (via bijv. CTC) €9000
Hybride (Mitsubishi Electric) €7200

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie sluit aan bij mijn wensen? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Onder andere energieverbruik, de locatie (2 onder 1 kap, jaren 30 woning, flat, rijtjeshuis, nieuwbouw) de dalen en pieken van het verbruik, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Vaak hebben we het over 3 type pompen. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Onderstaand lees je hulp bij het kiezen van een installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en coördineert ook het warme/hete water. Is enkel rendabel bij woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Jullie CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een prima tussenstap voor veel mensen. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en werkt voornamelijk bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus ook voor een warmtepomp Roden). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Subsidies zijn er vanaf €1200, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €10500. Op de hybride warmtepomp heb je recht op ong. €2100. Op een pomp in de grond incasseer je zo €7800. De ISDE hulp gaat hand in hand met de zuinigheid van de pomp. In het overzicht vind je populaire subsidies in Rozendaal bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Hitachi Yutaki-S Combi RAS3WHVNP+RWD3+200L 60 €1900
Water/water Heliotherm HP12SWW 17 €3500
Grondboring Climaveneta BWR 0025T MTD2 8,00 €2650

warmtepomp-Rozendaal


Warmtepomp offerte aanvragen Rozendaal

Zonder problemen de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Rozendaal. Maar welke moet ik kiezen? Niet vergeten: Kies nooit vanzelfsprekend de laagste prijs. Bekijk ook de onderhoudsregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Druk dan op de button ‘vergelijken’, geef antwoord op de vragen en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een voorstel van regionale installateurs.
 8. Neem alle projecten door en en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Rozendaal.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Vele jaren ervaring
Besparen op vaste lasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Laag energieverbruik
Zeer milieuvriendelijk

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Werkt het hele jaar
Verantwoord verbruiken

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniTOWER
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Minder schadelijke stoffen

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Geschikt voor Nederlands klimaat
Zeer enerziezuinig

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Compacte systemen
Toekomstbestendig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Een natuurlijke keuze
Reduceer energielasten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Geschikt voor Nederlands klimaat
Lagere energielasten

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Innovatief en energeizuinig
Verantwoord verbruiken

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Hulp en advies
Bespaar tot honderden euro’s

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Laag energieverbruik
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Combineren met zonnepanelen
Minder betalen voor gas + stroom


Zonneboiler Rozendaal

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Rozendaal: zonneboiler. Dit is erg in trek. Dit product gebruikt de zon als duurzame energiebron. De zonneboiler werkt op het licht van de zon om water op te warmen. Met deze installatie kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe dat werkt? 1m2 aan zonneboiler oppervlak is gelijk aan een gasbesparing van 100M3. De zonneboiler produceert over het algemeen de helft van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Dit product bestaat uit: Een zonnecollector op het dak (variatie op zonnepanelen), het warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (ook wel warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Rozendaal begint vanaf €4750. Het systeem wordt dan geplaatst. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Check: Een zonneboiler werkt samen met een HR-ketel om water tot de juiste hoogte te verhitten (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Rozendaal

Behalve de warmtepomp nemen veel mensen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan bespaar je nog meer geld. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of het met een alternatief als zonnepanelen in Rozendaal genereren. Dit vergt niet veel. Meerdere zonnepanelen, één omvormer en een vakkundige installateur die alles aansluit. De investering ligt tussen de €4250 en €6800. Belangrijk: het prijskaartje wordt sterk bepaald door aspecten als merken en de capaciteit van de panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Middels de vergelijker vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je (bij benadering) weet wat het energieconsumptie (stroom + gas) is.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Rozendaal.