Sanden Warmtepomp

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp van Sanden. Een baanbrekende manier om een woning te verwarmen en koelen. Dit systeem draagt zorg voor verwarming van jouw huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit apparaat wendt stroom aan en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een milieuvriendelijk alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met 47 tot 64%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de subsidieslaten veel bewoners een Sanden warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat kost het? Uit welke systemen kan ik kiezen? Via warmtepompaanbieders.nl check je hiervoor alle informatie! Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld warmtepomp Energie EST.

warmtepomp van Sanden

Duurzame oplossing

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Wel 58% minder Co2 uitstoot.

Besparen op energierekening

Dankzij de inzet van een warmtepomp heb je snel een besparing van €395 op de energierekening.

Voor alle woonruimtes

Voor elk type huis kan een installatie worden geleverd.

Werking en kosten van de Sanden warmtepomp Streef jij ook naar een woning zonder gas? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt de Sanden warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de 2x GEU-45HP-PM + T750Li) maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit systeem gebruikt dit voor warmte voor je huis. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Belangrijk: je gebruikt meer stroom, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het systeem creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een koelvloeistof transporteert de energie naar de compressor. Zo’n koudemiddel gaat snel aan de kook, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Sanden?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Bijvoorbeeld het model 2x GEU-45HP-PM + T750Li? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn vandaag de dag veel verschillende systemen. Elk met een ander prijskaartje. De investering van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4700 maar kan oplopen tot €22000. De kostprijs zit’m voor een groot deel in de machine zelf. Echter, ook de vergoeding voor de installateur is prijzig.

Het “budgetsysteem” is nog steeds een hybride pomp. Deze beginnen al bij €5000, inclusief de materialen en plaatsing. Een bodem-water systeem is flink duurder. Kosten: reken op ongeveer €25000 (incl. boring en alle toebehoren). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Sanden. Je kunt ook direct een warmtepomp kopen in Putten.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Grond-water €17000
Water-water €17000
Lucht-lucht €8000
Lucht-water €7000
Hybride €7500

warmtepomp Sanden


Sanden warmtepomp offerte aanvragen

Probleemloos de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. We zien ze steeds meer: energiebesparende producten van Sanden. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Tip: Selecteer nooit lukraak voor de goedkoopste leverancier. Check ook zaken als service na plaatsing. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de details in en ontvang advies + offerte op maat. In alle regio’s is dit mogelijk, dus ook warmtepomp plaatsen in Hattem behoort tot de opties.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een persoonlijk bericht van lokale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope Sanden warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Wij vergelijken alle warmtepompen. Bijvoorbeeld de Sanden 2x GEU-45HP-PM + T750Li.