Warmtepomp Almere

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Almere. Dit is een populaire manier om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit product creëert warmte in appartementen en ook voor opgewarmd water. Dit apparaat verbruikt energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een milieuvriendelijk alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De CO2-uitstoot neemt gemiddeld af met 46 – 64 procent. En ook je energierekening daalt. Door de relatief hoge subsidies laat een groeiend aantal woningeigenaren in Almere de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe werkt het? Welk budget moet ik hebben? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Met behulp van deze website vind je de voorwaarden. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld ES warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Almere

Duurzaam verwarmen

Je kunt helemaal gasvrij leven. Wel 51% minder Co2 uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Dankzij een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €360 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle huizen

Voor alle woonruimtes (provincie Flevoland) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Almere Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit apparaat transformeert dit in geschikte warmte voor een woning. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Oftewel: het stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Wat is het geheim van dit systeem? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het apparaat onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een speciaal soort vloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof heeft een laag kookpunt, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Het wordt weer een vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel stimuleert een schoner milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Wat ga ik besparen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en hoe het wordt gebruikt. De hoogte van de besparing ligt al gauw op €340 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Daardoor moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De hedendaagse terugverdientijd ligt in de range tussen de 6 en 14 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €1800 €6000 5 jaar
Lucht-lucht €2800 €3200 €6000 6 jaar
Water-water €10500 €4200 €14700 11 jaar
Lucht-water €8100 €4200 €12300 14 jaar
Grond-water €12200 €7800 €20000 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Almere?

Het positioneren van de warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs moeten werken conform verschillende eisen en verplichtingen. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een warmtepomp installateur in Almere? In deze omgeving werken diverse gekwalificeerde installateurs. Allemaal gespecialiseerd in installatie en onderhoud. Nieuwsgierig welke installateur in en rondom Almere bij jullie kan werken? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en ontvang een offerte via de erkende warmtepomp expert uit de streek. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Zwanenburg.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn vandaag de dag allerhande systemen. Elk met een ander kostenplaatje. De investering van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4300 tot +/- €25000. De hoogte van de investering is te verklaren door het product zelf. Goed om te weten: ook het plaatsen kan kostbaar zijn. Het “budgetsysteem” is vaak een hybride installatie. Deze is verkrijgbaar vanaf €5000, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grond-water systeem is alleen voor de grote budgetten. De prijs: ga uit van +/- €23000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Almere.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht/water (bijvoorbeeld Aermec) €7350
Water/water (bijv. Techneco) €8400
Grond / water (bijvoorbeeld ELCO) €16500
Hybride (via bijv. Western Airconditioning) €6900

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welk type warmtepomp moet ik nu hebben? Daar is geen standaard berekening voor. Factoren zijn onder andere de jaarlijkse energieconsumptie, type woning (vrijstaand, nieuwbouw, rijtjeshuis, oud huis, 2 onder 1 kap) aantal personen in het huishouden, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Vaak hebben we het over 3 type pompen. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Hieronder bekijk jij details die jou helpen bij het kiezen voor een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en coördineert ook het warme/hete water. Enkel en alleen werkzaam bij huizen met uitstekende isolatie. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Flevoland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Jouw CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een prima tussenstap voor veel mensen. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming en werkt voornamelijk bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Perfect voor bestaande bouw.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Elke gemeente doet hieraan mee (dus ook voor een warmtepomp Achthuizen). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Subsidies zijn er vanaf €1100, maar lopen op tot €9500. Bij plaatsing van een hybride warmtepomp krijg je vaak al €1700. Met een grond/water systeem gaat het nog verder omhoog, tot wel €7100. De ISDE toelage gaat hand in hand met de energiezuinigheid van de warmtepomp. In het overzicht vergelijk jij geldende subsidies in Almere bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water SPRSUN CGK/C-12 50 €1750
Water/water Carrier 61WG035 met pompen 41 €5900
Grondboring CTC EcoPart 410 + CTC Basic 11,00 €2900

warmtepomp-Almere


Warmtepomp offerte aanvragen Almere

Meteen de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Almere. Maar welke moet ik kiezen? Niet vergeten: Selecteer niet lukraak de goedkoopste. Check ook zaken als service en garantie. Snel een op maat gemaakte offerte? Ga naar het offerte formulier, voer de gevraagde gegevens in, en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een kostenoverzicht van installateurs uit de regio.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Almere.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Uitgebreide garantie
Zeer enerziezuinig

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Perfect voor nieuwbouw
Zeer duurzame oplossing

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Uitgebreid assortiment
Lucht en water mogelijkheden
Zeer duurzame oplossing

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Veelzijdig gebruik
Een groene installatie

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Combineren met zonnepanelen
Goed voor later

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Voor elk afgiftesysteem
Verlaag je vaste lasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
Breed toepasbaar
Een groene installatie

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Eenvoudige installatie
Uitstekend rendement

installateur feenstra

Feenstra

Ook isolatie
A++ Energielabel
Bespaar honderden euro’s

installateur energiewacht

Energiewacht

In één dag geïnstalleerd
Aantrekkelijke terugverdientijd
Zeer milieuvriendelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Altijd vermogen beschikbaar
Zeer enerziezuinig

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Eenvoudige installatie
Een groene installatie


Zonneboiler Almere

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Almere: zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit product gebruikt de zon als duurzame energiebron. Zo’n zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) voor het verwarmen van water. Door gebruik van dit concept kan je heel wat energie besparen. Waarom dit het geval is? Een oppervlakte van 100*100 CM genereert +/- een gasbesparing van 100M3. Zo’n zonneboiler levert bij benadering tussen de 60 en 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Dit product bestaat uit: Gunstig gelegen zonnecollectoren (lijkt op een zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir en circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Almere ligt rond de €2750. Het systeem wordt dan geplaatst. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Let op: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een hulpverwarmingsketel om het aantal graden op het gewenste niveau te krijgen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Almere

In aanvulling op een warmtepomp kiezen steeds meer woningen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt deze energie zelf inkopen, of het met een alternatief als zonnepanelen in Almere genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. 4, 8 of 10 zonnepanelen, een omvormer en een handige vakman die het installeert. Het prijskaartje varieert tussen de €3000 en €6900. Learning: het prijsvoorstel heeft alles te maken met o.a. het aantal panelen en de energieproductie van deze panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Gebruikmakend van deze website vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je (ongeveer) weet wat het stroom- en gasverbruik is op dit moment.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Almere.