Warmtepomp Achthuizen

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Achthuizen. Een innovatieve wijze om een woning te verwarmen. Het systeem regelt de verwarming in je huis en zorgt voor warm douche-water. Dit systeem wendt stroom aan en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de cv-ketel op gas. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas wordt gereduceerd met 37 tot 67 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Aangedreven door enorme subsidies laten alsmaar meer huishoudens in Achthuizen een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat is het prijskaartje? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Op deze website bekijk jij de voorwaarden. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Carrier warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Achthuizen

Duurzame oplossing

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Reëel: 53% CO2 beperking.

Bezuinigen op energiekosten

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar jij snel €365 per jaar aan energie.

Voor elke woonruimte

Voor alle woonruimtes (provincie Zuid-Holland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Achthuizen Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit product produceert daarmee verwarmingswater van 40⁰C. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Concreet: de consumptie van stroom wordt minder, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De installatie onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeistof (koudemiddel) vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeibare stof heeft een laag kookpunt, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel helpt mee aan een minder vervuild milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoeveel geld? Dit varieert enorm per type pomp, plus de toepassing. De hoogte van de besparing ligt al gauw op €355 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Hiervoor zul je moeten beschikken over spaarcenten. De gemiddelde terugverdienperiode schommelt tussen 4 en 13 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2000 €6000 5 jaar
Lucht-lucht €3100 €2800 €5900 8 jaar
Water-water €9900 €3800 €13700 10 jaar
Lucht-water €7900 €3800 €11700 13 jaar
Grond-water €12000 €8000 €20000 14 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Achthuizen?

Het stationeren van een warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs moeten zich houden aan allerlei certificaten en wetgeving. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Achthuizen? In deze omgeving handelen een groot aantal bedreven bedrijven. Allen met expertise op het gebied van het installeren en onderhouden van het WTW. Weten of er een installateur in omgeving Goeree-Overflakkee actief is? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf van een bedreven warmtepomp organisatie uit de streek. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Zuiderwoude.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan momenteel veel verschillende systemen. Elke installatie met z’n voor- en nadelen. De prijs van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4500 tot plus minus €22000. De hoogte van de investering zit’m voor een groot deel in het apparaat. Let op: ook het plaatsen is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het instapmodel is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Al te bestellen vanaf €4700, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grondwater alternatief is niet voor de kleine portemonnee. De kosten daarvoor zijn zo’n €22000 voor de complete levering en plaatsing. In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Achthuizen.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht/water (van o.a. Aermec) €5250
Water/water (bijv. Techneco) €16200
Grond/water (van o.a. CTC) €16800
Hybride (via bijv. Western Airconditioning) €6150

Welke warmtepomp past bij mij?

Welke warmtepomp installatie moet ik nu hebben? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Zo kun je denken aan het huidige gasverbruik, grootte van je woning (oud huis, nieuwbouw, flat, jaren 30 woning, vrijstaand) de samenstelling van je huishouden, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. In grote lijnen differentiëren we drie soorten producten. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Onderstaand tref jij info die je helpt bij het kiezen van een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Een warm huis zonder aardgas en levert water voor douchen en afwas. Alleen geschikt voor woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Het verzorgt de warmte in je woning. Jouw CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming en werk goed bij woningen met een mechanische afzuiging. Goed te combineren in veel woningen.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Elke gemeente doet hieraan mee (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Gelderland). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1600, maar lopen op tot €11800. Bij plaatsing van zo’n hybride warmtepomp incasseer je vaak al €2200. Op een grond/water systeem loopt dit op tot €7600. De ISDE toelage heeft te maken met de duurzaamheid van het product. Hierna bekijk je populaire subsidies in Achthuizen bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Sirac LSQ03RC 70 €1850
Water/water Alpha Innotec WWC 160H/X 15 €3300
Grondboring Climaveneta BWR 0091TS MTD2 26,00 €4250

warmtepomp-Achthuizen


Warmtepomp offerte aanvragen Achthuizen

Direct de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Achthuizen. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Belangrijk: Kies niet klakkeloos voor de scherpste offerte / installateur. Het is ook belangrijk te kijken naar de after sales service. Direct advies voor jouw situatie? Klik op “vergelijken”, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een kostenoverzicht van installateurs in de buurt.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Achthuizen.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Meerdere producten
Flinke verlaging CO2-uitstoot

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Hoge ISDE subsidie
Goed voor later

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Hoge subsidies mogelijk
Verminding schadelijke

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Onderhoudsarm
Zeer rendabel systeem

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Aantrekkelijke subsidies
Lagere energielasten

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Verwarming en warm water
Verminding schadelijke

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Verwarmen op duurzame manier
Een lagere energienota

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Uitgebreide garantie
Toekomstbestendig

installateur feenstra

Feenstra

Ook zonnepanelen
Subsidie is mogelijk
Verantwoord verbruiken

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Geschikt voor Nederlands klimaat
Een groene installatie

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Veelzijdig gebruik
Een groene keuze

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Eenvoudige installatie
Een lagere energienota


Zonneboiler Achthuizen

Een extra systeem voor energiebesparing in Achthuizen: zonneboiler. Dit is erg in trek. Dit product gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. Een zonneboiler werkt op zonlicht en warmt water op. Door middel van dit product kan je heel wat energie besparen. Waarom? 1m2 aan zonneboiler oppervlak geeft +/- 100 m3 gas. Zo’n zonneboiler levert gemiddeld ongeveer 50 procent van al het warme water. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Zonnecollectoren boven het huis (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (een warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Achthuizen begint vanaf €4250. Dat is met (hybride) montage. Er zijn ook subsidies mogelijk. Het product is niet altijd rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let wel: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een HR-ketel om het water (temperatuur) in bepaalde situaties te ondersteunen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Achthuizen

In combinatie met een warmtepomp nemen meer en meer woningen ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of het met een alternatief als zonnepanelen in Achthuizen opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Een aantal zonnepanelen, één omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die het installeert. Het prijskaartje varieert tussen de €4250 en €5500. Vergeet niet: het aanschaf-tarief is afhankelijk van factoren zoals merk en vermogen dat de panelen leveren. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Met behulp van de vergelijker ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat jij een indicatie hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Achthuizen.