ES Warmtepomp

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp van ES. Een innovatieve methode om jouw huis op te warmen. Dit systeem draagt zorg voor verwarming van jouw huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit product maakt gebruik van energie en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een innovatief en groen alternatief en het werkt niet op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van CO2 mindert met 37 – 64 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Aangedreven door enorme subsidies laten alsmaar meer gezinnen een ES warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat zijn deze prijzen? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Met behulp van deze website tref je de voorwaarden. Of lees direct meer over de warmtepomp SmartHeat.

warmtepomp van ES

Milieuvriendelijk alternatief

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Mogelijk: 43% CO2 besparing.

Bespaar op de energienota

Met behulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €315 op de energierekening.

Voor alle woningen

Voor elk type huis kan een installatie worden geleverd.

Werking en kosten van de ES warmtepomp Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een ES warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de AWH11-V5 (AVH-30V1DE)) wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit systeem gebruikt dit voor warm water voor verwarming en warm tapwater. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Belangrijk: het stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Wat is het geheim van dit systeem? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De pomp creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciale vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze koelvloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kost een warmtepomp van ES?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Bijvoorbeeld het type AWH11-V5 (AVH-30V1DE)? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn tegenwoordig diverse constructies. Allemaal met een ander prijskaartje. De kosten van een warmtepomp begint bij plusminus €4500 en loopt op tot €20000. De kostprijs heeft natuurlijk te maken met het apparaat. Vergeet niet: ook het plaatsen kan kostbaar zijn.

De goedkoopste optie is een hybride model. Deze beginnen al bij €4800, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een systeem met grondboring is alleen voor de grote budgetten. Hiervoor betaal je al snel €22000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp van ES. Ook mogelijk: warmtepomp kopen in Groningen.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water €14000
Water-water €21000
Lucht-lucht €4000
Lucht-water €12000
Hybride €8500

warmtepomp ES


ES warmtepomp offerte aanvragen

Online de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn flink wat energiebesparende installaties van ES. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Tip: Kies nooit klakkeloos voor het voordeligste bedrijf. Het is ook belangrijk te kijken naar de service en garantie. Direct advies voor jouw situatie? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de details in en bekijk hoeveel jij kunt besparen. In alle regio’s is dit mogelijk, dus ook warmtepomp plaatsen in Zwijndrecht kan!


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een kostenoverzicht van installateurs uit jullie streek.
 8. Kies de beste aanbieding en laat jouw goedkope ES warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle systemen. Onder andere de ES AWH11-V5 (AVH-30V1DE).