Carrier Warmtepomp

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp van Carrier. Een vernieuwende manier om je huis energiezuinig te verwarmen. Zo’n installatie dient als verwarming van je huis en ook voor opgewarmd water. Dit apparaat verbruikt energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Dit is een “groen” alternatief voor de cv-ketel op gas. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas reduceert met 31 tot 65 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Mede door de huidige subsidieregeling laten veel consumenten een Carrier warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat is het prijskaartje? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Hieronder vind je stappenplannen. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de warmtepomp Templari.

warmtepomp van Carrier

Duurzame oplossing

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Mogelijk: 51% Co2 terugdringen.

Bezuinigen op energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €360 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle woonhuizen

Voor eigenlijk elk soort huis is duurzame warmte mogelijk.

Werking en kosten van de Carrier warmtepomp Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een Carrier warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de 30AWH004HD) wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Het systeem gebruikt die warmte voor warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Belangrijk: het stroomverbruik neemt toe, maar het verbruik van gas neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De machine creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een vloeistof (koudemiddel) wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt al snel, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. Een compressor perst deze damp samen. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Daardoor verdampt het weer. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Carrier?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Neem bijvoorbeeld de 30AWH004HD? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn momenteel allerlei oplossingen. Elke pomp met een verschillende kostprijs. De kostprijs van een warmtepomp begint bij plusminus €4100 tot +/- €22000. Deze hoge prijs wordt deels bepaald door de pomp. Onderschat het niet, ook de vergoeding voor de installateur is prijzig. Het goedkoopste systeem is doorgaans de hybride ketel. Deze heb je al vanaf €4500, inclusief ketel en installatie. Een pomp onder de grond is flink duurder. De prijs: ga uit van +/- €25000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp van Carrier. Ook mogelijk: warmtepomp kopen in Culemborg.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Grond-water €23000
Water-water €17000
Lucht-lucht €6000
Lucht-water €7000
Hybride €3500

warmtepomp Carrier


Carrier warmtepomp offerte aanvragen

Meteen de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je bekijk snel alle energiebesparende producten van Carrier. Maar welke moet ik kiezen? Ons advies: Kies nooit klakkeloos de scherpste offerte. Houd ook rekening met de service na plaatsing. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, beantwoord de gestelde vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen. Aangesloten installateurs door het hele land, dus ook warmtepomp plaatsen in Veendam kan.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een op maat gemaakte offerte van installateurs in de buurt.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope Carrier warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Wij vergelijken alle warmtepompen. Waaronder de Carrier 30AWH004HD.