Warmtepomp Streefkerk

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Streefkerk. Een baanbrekende benadering om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit product genereert de verwarming voor huizen en eventueel voor warm water. Dit product maakt gebruik van stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een innovatief en groen alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van broeikasgas mindert met 35 tot 59 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Aangedreven door enorme subsidies laten steeds meer consumenten in Streefkerk een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Welk budget moet ik hebben? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op deze pagina bekijk jij meer details. Of lees direct meer over de Clivet plaatsen.

warmtepomp vergelijken Streefkerk

Duurzame oplossing

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Mogelijk: 46 procent schonere (Co2) uitstoot.

Lagere energiekosten

Dankzij een warmtepomp bespaar jij snel €340 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elk huis

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Zuid-Holland) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Streefkerk Streef jij ook naar een woning zonder gas? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Deze installatie gebruikt dit voor warmte voor je huis. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Let op: het stroomverbruik neemt toe, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het apparaat haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een koelvloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof kookt supersnel, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. De damp wordt weer vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel draagt bij aan een verminderd broeikaseffect. Het kan ook flink geld besparen. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dit varieert enorm per type pomp, en hoe het wordt gebruikt. De energiebesparing bedraagt gemiddeld al snel €375 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Mede hierom is wel eerst een investering nodig. De actuele terugverdientijd schommelt tussen 7 en 10 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort WarmtepompPrijsMontageTotaalTerugverdientijd
Hybride€4300€2000€63006 jaar
Lucht-lucht€3100€3200€63006 jaar
Water-water€10500€4200€1470011 jaar
Lucht-water€8300€4200€1250012 jaar
Grond-water€11900€8000€1990015 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Streefkerk?

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Installateurs moeten voldoen aan diverse verplichtingen en opleidingen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een erkende warmtepomp installateur in Streefkerk? In deze streek zijn er tal van bevoegde organisaties. Allemaal gespecialiseerd in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Nieuwsgierig of zo’n installateur in en rondom Molenwaard bij jullie kan werken? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van een ervaren warmtepomp vakman uit de streek. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Sneek.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan op het ogenblik velerlei installaties. Elke installatie met z’n voor- en nadelen. De prijs van een warmtepomp begint bij plusminus €4300 en loopt op tot €21000. De totaalprijs wordt deels bepaald door de techniek. Vergeet niet: ook het plaatsen is een dure aangelegenheid. Het goedkoopste systeem is vaak een hybride installatie. Al te bestellen vanaf €4600, inclusief de materialen en plaatsing. Een grond-water systeem is veel kosten-intensiever. Reken op tarieven vanaf €24000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Streefkerk.


Type warmtepompPrijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht / water (via bijv. Remko)€8100
Water-water (via bijv. Western Airconditioning)€9600
Grond/water (via bijv. Mastertherm)€11700
Hybride (via bijv. Panasonic)€7500

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welke warmtepomp past bij mijn situatie? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Onder andere het huidige gasverbruik, de locatie (flat, oud huis, rijtjeshuis, nieuwbouw, 2 onder 1 kap) de dalen en pieken van het verbruik, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Ruwweg maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Onderstaand tref jij uitleg en ondersteuning over een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Een warm huis zonder aardgas en draagt ook zorg voor warm tapwater. Is enkel rendabel bij woningen met goede isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. De CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en is toepasbaar bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Dit is bij voor veel huishoudens mogelijk.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Steenbergen). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Subsidies zijn er vanaf €1800 en kunnen toenemen tot €9300. In het geval van de hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1800. Bij plaatsing van een systeem met grondboring kan dat oplopen tot €7000. De ISDE bijdrage heeft te maken met de energiezuinigheid van de ketel. Hierna tref je hedendaagse subsidies in Streefkerk bij diverse situaties.


SysteemMerkModelKWSubsidie
Lucht/waterMDVMHC-V12W/D2RN1110€2400
Water/waterWaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5010.5 (W/W)13€3100
GrondboringHeliothermHP20S25W-M-Web20,00€3800

warmtepomp-Streefkerk


Warmtepomp offerte aanvragen Streefkerk

Zonder problemen aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Streefkerk. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Tip: Selecteer niet klakkeloos de scherpste offerte. Houd ook rekening met de garantieregeling. Direct advies voor jouw situatie? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, vul je gegevens in en start met besparen op gas en energie.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een op maat gemaakte offerte van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Vergelijk de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Streefkerk.
inventum-warmtepomp

Inventum

Aanbieder met ervaring
Perfect voor nieuwbouw
Toekomstbestendig

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Innovatief en energeizuinig
Zeer rendabel systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Met handige App
Werkt met huidige leidingen
Een groene installatie

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Met cashback
Meerdere producten
Op weg naar een schoner milieu

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Voor elk afgiftesysteem
Duurzame verwarming

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Een natuurlijke keuze
Flinke verlaging CO2-uitstoot

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
Geschikt voor subsidie
Enorme besparing mogelijk

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Voor elk afgiftesysteem
Op lange termijn voordelig

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Hoge ISDE subsidie
Duurzame verwarming

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Innovatief en energeizuinig
Verminding schadelijke

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Verwarmen op duurzame manier
Korte termijn rendamenten

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Diverse modellen
Een groene keuze


Zonneboiler Streefkerk

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Streefkerk: zonneboiler. Een breed toegepast systeem. Dit concept gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. Deze zonneboiler werkt op basis van zonlicht om water op te warmen. Door middel van dit product bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dat werkt? 1m2 aan zonneboiler oppervlak is gelijk aan een gas-reductie van 100 m3. Zo’n zonneboiler levert over het algemeen ongeveer 50 procent van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Drie zaken zijn hier van belang: Een speciale collector (lijken op zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (een warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Streefkerk bedraagt momenteel ongeveer €3750. Dat is met (hybride) montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Check: De zonneboiler coöperereert met een standaard CV-ketel om de watertemperatuur in bepaalde situaties te ondersteunen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Streefkerk

In aanvulling op een warmtepomp nemen veel mensen ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, dan bespaar je nog meer geld. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, maar ook zelf met zonnepanelen in Streefkerk opwekken. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Een aantal zonnepanelen, 1 omvormer en een geschikte installatiemonteur die de installatie regelt. De initiële investering bedraagt zo’n €3000 en €5800. Let wel: het aanschaf-tarief wordt gedreven door o.a. het aantal panelen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Via warmtepompaanbieders.nl vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je (bij benadering) weet wat het energieconsumptie (stroom + gas) is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Streefkerk.