Warmtepomp Terherne

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Terherne. Dit is een populaire wijze om een woning te verwarmen. Dit product creëert warmte in appartementen en ook voor opgewarmd water. Zo’n installatie gebruikt stroom en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een innovatief en groen alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 wordt gereduceerd met 49 tot 58%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Aangedreven door enorme subsidies laten alsmaar meer consumenten in Terherne de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat zijn deze prijzen? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op deze website check je hiervoor stappenplannen. Of lees direct meer over de Kodi plaatsen.

warmtepomp vergelijken Terherne

Duurzame oplossing

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Denkbaar: 55% CO2 beperking.

Lagere energiekosten

Met behulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €425 per jaar aan energie.

Voor elk huis

Voor vrijwel elke woning (provincie Friesland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Terherne Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Zo’n installatie genereert hiermee verwarmingswater van 40⁰C. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Let op: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar het verbruik van gas neemt af. Wil jij daarover meer informatie? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. Het product onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeistof (koudemiddel) verdampt naar de compressor. Deze koelvloeistof gaat snel aan de kook, wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel contribueert een verminderd broeikaseffect. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en hoe het wordt gebruikt. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie bedraagt gemiddeld al snel €400 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Juist om deze reden is wel eerst een investering nodig. De huidige terugverdientijd ligt tussen de 4 – 11 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort WarmtepompPrijsMontageTotaalTerugverdientijd
Hybride€4000€1900€59006 jaar
Lucht-lucht€3200€2900€61007 jaar
Water-water€9600€4500€1410011 jaar
Lucht-water€7900€4500€1240013 jaar
Grond-water€12400€7900€2030014 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Terherne?

Het inrichten van een warmtepomp is vrij complex. Installateurs zijn verplicht te werken via certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Terherne? In deze omgeving opereren een hoop bekwame installateurs. Allen met expertise op het gebied van installatie en onderhoud. Weten of er een installateur in de buurt van De Friese Meren bij jullie kan werken? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf van deze erkende warmtepomp vakman uit de streek. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Steenbergen.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn momenteel allerlei oplossingen. Elk systeem met een kostenplaatje. De kosten van een warmtepomp begint rond de €5000 en loopt op tot €24000. De kostprijs komt tot stand door het product zelf. Onderschat het niet, ook de installatie kan kostbaar zijn. De voordeligste variant is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze beginnen al bij €4900, inclusief ketel en installatie. Een bodem-water systeem is aanzienlijk kostbaarder. De prijs: ga uit van +/- €21000 voor de complete levering en plaatsing. In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Terherne.


Type warmtepompPrijs incl. installatie (verwacht)
Lucht-water (zoals Remko)€11700
Water/water (bijv. Alpha Innotec)€7500
Grond-water (o.a. Pico Energy)€8400
Hybride (via bijv. Panasonic)€3750

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welke warmtepomp installatie sluit aan bij mijn wensen? Dit verschilt sterk per situatie. Denk aan de jaarlijkse energieconsumptie, grootte van je woning (rijtjeshuis, oud huis, jaren 30 woning, nieuwbouw, flat) de samenstelling van je huishouden, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Meestal differentiëren we drie soorten producten. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Op deze pagina tref jij uitleg en ondersteuning over een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en coördineert ook het warme/hete water. Alleen geschikt voor huizen met uitstekende isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. Jullie CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming en wordt meer en meer geplaatst in huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Perfect voor bestaande bouw.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp t Goy). Onze overheid regelt dit allemaal. Er is al een subsidie vanaf €1500, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €9300. Bij het laten installeren van zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1300. Bij aanschaf van een geothermische variant gaat het nog verder omhoog, tot wel €7300. De ISDE hulp gaat hand in hand met de energiezuinigheid van de ketel. Hierna vergelijk jij hedendaagse subsidies in Terherne bij verschillende productcategorieën.


SysteemMerkModelKWSubsidie
Lucht/waterMitsubishi ElectricPUHZ-HW140 YHA + TSA-1000140€2700
Water/waterWeiderSW150egw15€3300
GrondboringMasterthermAQ30I11,00€2900

warmtepomp-Terherne


Warmtepomp offerte aanvragen Terherne

Snel de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Terherne. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Niet vergeten: Kies niet doodleuk de meest voordelige aanbieder. Neem in je overweging ook zaken mee als inspectie en onderhoud. Deze week een unieke offerte krijgen? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de gestelde vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een op maat gemaakte offerte van regionale installateurs.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Terherne.
inventum-warmtepomp

Inventum

35% besparing Ecolution
Verwarming en warm water
Goed voor later

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
O.a. mechanische ventilatie
Bespaar honderden euro’s

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Volledig elektrisch of hybride
Aantrekkelijke terugverdientijd
Flinke kostenbesparing

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
De totaaloplossing
Reduceer energielasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Persoonlijke ondersteuning
Flinke verlaging CO2-uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook zakelijk
Lucht en water mogelijkheden
Duurzame verwarming

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Anti-vries functie
Aantrekkelijke terugverdientijd
Korte termijn rendamenten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Een natuurlijke keuze
Enorme besparing mogelijk

installateur feenstra

Feenstra

Ook isolatie
Eenvoudig te installeren
Een groene installatie

installateur energiewacht

Energiewacht

Gecertificeerde installateur
Eenvoudig te installeren
Efficiënt systeem

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Innovatieve techniek
Zeer enerziezuinig

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Hoge subsidies mogelijk
Bespaar honderden euro’s


Zonneboiler Terherne

Een extra systeem voor energiebesparing in Terherne: een zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Dit product gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Deze zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Via dit systeem kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Voorbeeld: 1m2 aan zonneboiler oppervlak geeft +/- 100 m3 gas. De zonneboiler produceert grof gezegd tussen de 60 en 70% van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Drie zaken zijn hier van belang: De collector op het dak (lijken op zonnecellen), een warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (dit is de warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Terherne bedraagt momenteel ongeveer €3250. Het systeem wordt dan geplaatst. Er zijn ook subsidies mogelijk. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Tip: Het apparaat werkt standaard samen met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om het water (temperatuur) op consumeerbaar niveau te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Terherne

Samen met de populaire warmtepomp kiezen veel woningen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Terherne opwekken. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Diverse zonnepanelen, een omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die alles op de juiste manier aansluit. Het prijskaartje ligt in de range tussen €2250 en €6200. Learning: het prijsvoorstel komt met name tot stand door bijv. hoeveel panelen je wilt en de energieproductie van deze panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Met behulp van deze website kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je weet wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Terherne.