Warmtepomp Nunspeet

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Nunspeet. Het is een nieuwe manier om een woning te verwarmen. Zo’n installatie zorgt voor verwarming van de woning en zorgt dat je warm stromend water hebt. Het systeem maakt gebruik van energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een milieuvriendelijk alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De CO2-uitstoot daalt al snel met 33 tot 69%. En ook je energierekening daalt. Door gebruik te maken van subsidieslaten veel woningeigenaren in Nunspeet een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat zijn de kosten? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op onze site lees jij daarover verdere info. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Sanden offerte.

warmtepomp vergelijken Nunspeet

Duurzaam verwarmen

Je kunt helemaal gasvrij leven. Haalbaar: 59% minder Co2 uitstoot.

Besparen op energierekening

Door de hulp van een warmtepomp bespaar jij snel €385 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elke woonruimte

Voor ieder type woning (provincie Gelderland) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Nunspeet Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit apparaat transformeert dit in geschikte warmte voor een woning. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Oftewel: je gebruikt meer stroom, maar het verbruik van gas neemt af. Geïnteresseerd? Lees dan verder. We lichten het hieronder kort toe:

 1. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een speciaal soort vloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) heeft een laag kookpunt, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor perst deze damp samen. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel draagt bij aan een schonere aarde. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en de manier van gebruik. De energiebesparing loopt al vlug op tot €320 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Mede hierom moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De huidige terugverdienperiode bedraagt tussen de 9 t/m 10 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €1800 €5800 7 jaar
Lucht-lucht €2900 €3000 €5900 6 jaar
Water-water €11000 €4600 €15600 12 jaar
Lucht-water €7700 €4600 €12300 12 jaar
Grond-water €12200 €7800 €20000 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Nunspeet?

Het inrichten van de warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs zijn verplicht te werken via verschillende eisen en verplichtingen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Nunspeet? In deze omgeving functioneren verscheidene vakkundige aanbieders. Allemaal gespecialiseerd in de installatie + inspectie van wtw-systemen. Belangstelling in welke installateur in de gemeente Nunspeet werkzaam is? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave via zo’n professionele warmtepomp organisatie uit de streek. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Nieuwkuijk.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan momenteel diverse constructies. Ieder met een kostenplaatje. De kosten van een warmtepomp begint bij plusminus €4000 tot €21000. De hoogte van de investering is te verklaren door het product zelf. Echter, ook het installeren is complex en dus duur. Het instapmodel is een hybride systeem. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €5000, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Ga je de grond in? Dat is alleen voor de grote budgetten. Dit begint vaak vanaf €25000 (inclusief grondboring en installatie). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Nunspeet.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht/water (van o.a. Kodi) €3300
Water / water (bijvoorbeeld Danfoss) €8400
Grond-water (o.a. Viessmann) €8400
Hybride (via bijv. Hitachi) €5100

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welke warmtepomp installatie is geschikt voor jouw situatie? Daar is geen standaard berekening voor. Denk bijv. aan de jaarlijkse energieconsumptie, type woning (2 onder 1 kap, jaren 30 woning, flat, rijtjeshuis, nieuwbouw) de hoeveelheid bewoners, en zeker ook jullie budget. In grote lijnen zijn er 3 soorten systemen. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Hieronder tref jij informatie over de keuze voor zo’n warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en levert water voor douchen en afwas. Alleen aan te raden voor woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Zorgt voor warmte in huis. De CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en werkt voornamelijk bij huizen met mechanische ventilatie. Goed te combineren in veel woningen.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Het maakt het niet uit waar je woont (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Noordbeemster). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1800, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €10300. In het geval van de hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1300. Op een installatie in de grond gaat het nog verder omhoog, tot wel €8500. De ISDE hulp komt tot stand op basis van de zuinigheid van het product. In de tabel vind je populaire subsidies in Nunspeet bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Fujitsu Waterstage HT 14 110 €2250
Water/water Climaveneta WWR 0025MS DHW2 11 €2900
Grondboring Thermia Diplomat Optimum G2 10 11,00 €2900

warmtepomp-Nunspeet


Warmtepomp offerte aanvragen Nunspeet

Zonder problemen de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Nunspeet. Maar welke moet ik kiezen? Belangrijk: Kies niet blind de goedkoopste. Check ook zaken als garantieregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Druk dan op de button ‘vergelijken’, voer de details in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een kostenoverzicht van installateurs uit de regio.
 8. Vergelijk de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Nunspeet.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Persoonlijke ondersteuning
Efficiënt systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Eenvoudige installatie
Vermindert broeikasgassen

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Toonaangevende producent
Hybride of standalone
Zeer rendabel systeem

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniTOWER
Compacte systemen
Goed voor later

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
A++ Energielabel
Verlaag je vaste lasten

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Combineren met vloerverwarming
Een lagere energienota

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

City Multi VRF
Werkt het hele jaar
Enorme besparing mogelijk

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Zuinig systeem
Zeer milieuvriendelijk

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
O.a. mechanische ventilatie
Zeer energiezuinig

installateur energiewacht

Energiewacht

In één dag geïnstalleerd
Verwarmen op duurzame manier
Vermindert broeikasgassen

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Zuinig systeem
Een groene keuze

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Gemakkelijk te plaatsen
Lagere energielasten


Zonneboiler Nunspeet

Een extra systeem voor energiebesparing in Nunspeet: de zonneboiler. Dit is erg in trek. Deze tool gebruikt zonlicht om water op te warmen. Deze zonneboiler gebruikt zonlicht om water te verwarmen. Met dit type installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Waarom? 1 m2 aan dakoppervlak staat gelijk aan 100M3 gasverbruik-verlaging. De zonneboiler verwarmt over het algemeen tussen de 60 en 70% van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Het systeem kent 3 pijlers: Zonnecollectoren boven het huis (variatie op zonnepanelen), eigen warmwaterreservoir en de circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (een warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Nunspeet schommelt rond de €4250. Vaak met een geheel verzorgde montage. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let wel: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een HR-ketel om de temperatuur op het gewenste niveau te krijgen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Nunspeet

In aanvulling op een warmtepomp kiezen steeds meer Nederlanders ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Nunspeet genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, zo’n omvormer en een vakkundige installateur die alles op de juiste manier aansluit. De gemiddelde prijs ligt tussen de €4000 en €5000. Vergeet niet: het aanschaf-tarief wordt sterk bepaald door de hoeveelheid zonnecellen en de energieproductie van deze panelen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Via de website kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat jij een indicatie hebt wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Nunspeet.