Warmtepomp Ommen

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Ommen. Een baanbrekende manier om een huis op te warmen (en te koelen). Dit apparaat genereert de verwarming voor huizen en zorgt voor warm douche-water. Dit systeem maakt gebruik van energie en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een populair alternatief, en het werkt niet op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas mindert met 35 – 66%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Mede door de huidige subsidieregeling laten opvallend veel huishoudens in Ommen een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat is het prijskaartje? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Via warmtepompaanbieders.nl bekijk jij verdere info. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de GEOTHERMIK FRANCE offerte.

warmtepomp vergelijken Ommen

Duurzaam systeem

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Tot 57 procent CO2 beperking.

Een lagere energienota

Met behulp van een warmtepomp bespaar jij snel €405 op de energierekening.

Voor alle appartementen

Voor vrijwel elke woning (provincie Overijssel) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Ommen Streef jij ook naar een woning zonder gas? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Het systeem gebruikt dit voor warm water voor verwarming en warm tapwater. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Belangrijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen en het gasverbruik neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. Het apparaat haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een vloeibare stof wordt naar de compressor gebracht. Deze unieke vloeistof kookt al snel, en heeft een vlugge verdamping.
 2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel contribueert een schoner milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoeveel geld? Dat verschilt enorm per systeem, en het daadwerkelijke gebruik. De besparing op jouw energienota loopt al vlug op tot €280 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Mede hierom is wel eerst een investering nodig. De geldende terugverdienperiode varieert tussen 5 t/m 13 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort WarmtepompPrijsMontageTotaalTerugverdientijd
Hybride€4300€2400€67007 jaar
Lucht-lucht€2900€3200€61006 jaar
Water-water€9700€3900€1360011 jaar
Lucht-water€8200€3900€1210012 jaar
Grond-water€11900€8400€2030014 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Ommen?

Het installeren van zo’n warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs zijn verplicht te werken via verschillende eisen en verplichtingen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een vakkundige warmtepomp installateur in Ommen? In deze omgeving handelen een groot aantal gekwalificeerde installateurs. Je kunt bij hen terecht voor het installeren en onderhouden van het WTW. Nieuwsgierig of er een installateur in de gemeente Ommen voor jou klaarstaat? Vul dan snel je gegevens in en ontvang een offerte via deze gekwalificeerde warmtepomp vakman uit jouw regio. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Noord-Sleen.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan thans allerhande systemen. Elke installatie met een eigen prijskaartje. De investering van een warmtepomp start vanaf €4500 tot +/- €22000. De kostprijs wordt deels bepaald door de pomp. Onderschat het niet, ook het installeren is niet goedkoop. Het instapmodel is vaak een hybride installatie. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4600, inclusief de materialen en plaatsing. Een pomp onder de grond is prijstechnisch ongunstiger. Reken op tarieven vanaf €20000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Ommen.


Type warmtepompPrijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht-water (zoals LG)€7500
Water-water (via bijv. ELCO)€16200
Grond / water (zoals WaterFurnace)€8400
Hybride (via bijv. Hitachi)€6000

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp is geschikt voor jouw situatie? Dit hangt af van veel factoren. Onder andere de jaarlijkse energieconsumptie, het soort huis (oud huis, jaren 30 woning, nieuwbouw, rijtjeshuis, vrijstaand) de hoeveelheid bewoners, en uiteraard het beschikbare budget. In grote lijnen onderscheiden we 3 types. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Hieronder ontvang jij uitleg en ondersteuning over een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Een warm huis zonder aardgas en zorgt voor warm water. Alleen aan te raden voor woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Overijssel.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. Jullie CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en is geschikt voor woningen met een mechanische afzuiging. Ook voor wat oudere woningen dus.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Oijen). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1700, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €9200. Bij plaatsing van zo’n hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1400. In het geval van een geothermische variant gaat het nog verder omhoog, tot wel €7800. De ISDE hulp hangt af van de zuinigheid van de warmtepomp. Nu vind je hedendaagse subsidies in Ommen bij diverse situaties.


SysteemMerkTypeKWSubsidie
Lucht/waterGallettiLCP 094PS760€7250
Water/waterCLINTCWW/K/WP 4115€3300
GrondboringVaillantgeoTHERM VWS 84/3 (0010009080)9,00€2800

warmtepomp-Ommen


Warmtepomp offerte aanvragen Ommen

Op je gemak de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Ommen. Wie biedt bij de beste deal? Tip: Kies nooit vanzelfsprekend de goedkoopste. Neem ook zaken in acht als after sales service. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop hieronder, beantwoord de gestelde vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een offerte van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Ommen.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Eenvoudige installatie
Eigen bespaarassistent

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Hulp en advies
Erg zuinig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Frequentiegeregeld
Natuurlijke warmte
Enorme besparing mogelijk

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Innovatieve techniek
Duurzame verwarming

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Innovatieve techniek
Verantwoord verbruiken

daikin-warmtepomp

Daikin

Proceskoeling
Slimme thermostaat
Op lange termijn voordelig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Veelzijdig gebruik
Verminding schadelijke

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Hoge subsidies mogelijk
Erg zuinig

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Verwarmen op duurzame manier
Efficiënt systeem

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Veelzijdig gebruik
Efficiënt systeem

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
A++ Energielabel
Zeer energiezuinig

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Subsidie is mogelijk
Duurzame verwarming


Zonneboiler Ommen

Een extra systeem voor energiebesparing in Ommen: zonneboiler. Dit is erg in trek. Dit systeem gebruikt zonlicht om water op te warmen. Deze zonneboiler werkt op zonlicht en warmt uitsluitend water op. Met dit type installatie kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Hoe dit kan? Een zonne-boiler van 1 m2 levert +/- honderd m3 gas. Een zonneboiler zorgt voor rond de 50% – 70% van al het warme water. Dit product bestaat uit: Een speciale collector (lijkt op een zonnepaneel), een warmwaterreservoir en een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (of warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Ommen bedraagt zo’n €5000. Dat is inclusief plaatsing. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Tip: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om het water (temperatuur) op het gewenste niveau te krijgen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Ommen

Naast een warmtepomp kiezen veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Ommen opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Meerdere zonnepanelen, omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die alles aansluit. De gemiddelde prijs schommelt zo tussen de €2500 en €6100. Vergeet niet: het prijskaartje komt met name tot stand door o.a. het aantal panelen en de energieproductie van deze panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Gebaseerd op onze offerte-tool ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je (ongeveer) weet wat het huidige verbruik is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Ommen.