Warmtepomp Oudenbosch

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Oudenbosch. Een innovatieve manier om je huis te verwarmen. Zo’n installatie genereert de verwarming voor huizen en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Deze installatie maakt gebruik van energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een populair alternatief, en het gebruikt geen gas / ketel. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas reduceert met 48 tot 57 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Aangedreven door enorme subsidies laten steeds meer bewoners van Oudenbosch een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat is het prijskaartje? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op onze site lees jij daarover stappenplannen. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de NRGTEQ hybride.

warmtepomp vergelijken Oudenbosch

Duurzaam systeem

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Tot 55% minder Co2 uitstoot.

Besparen op energierekening

Via een warmtepomp bespaar jij snel €410 op jullie energienota.

Voor elk appartement

Voor ieder type woning (provincie Noord-Brabant) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Oudenbosch Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit systeem genereert hiermee warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Concreet: de stroomconsumptie neemt toe, echter verbruik je geen/minder gas. Wat is het geheim van dit systeem? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het product genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een koelvloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeibare stof kenmerkt zich door lage kookpunten, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

Een elektrische cv ketel is belangrijk voor een schoner milieu. Maar het bespaart je ook geld. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat hangt af van het type systeem, en hoe het wordt gebruikt. De besparing op jouw energienota bedraagt gemiddeld al snel €390 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Juist om deze reden moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De actuele terugverdientijd bedraagt tussen de 7 en 11 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €1900 €6000 5 jaar
Lucht-lucht €3100 €3100 €6200 6 jaar
Water-water €9700 €4100 €13800 11 jaar
Lucht-water €8300 €4100 €12400 12 jaar
Grond-water €12300 €7900 €20200 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Oudenbosch?

Het monteren van de warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs moeten zich houden aan allerlei certificaten en wetgeving. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een gekwalificeerde warmtepomp installateur in Oudenbosch? In deze buurt opereren diverse capabele organisaties. Zeer goed in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Geïnteresseerd welke installateur in de regio Halderberge werkzaam is? Vul alle velden van het formulier in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via deze gecertificeerde warmtepomp organisatie uit de streek. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Oosternieland.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan momenteel allerlei oplossingen. Elk met een ander kostenplaatje. De kostprijs van een warmtepomp begint rond de €4100 tot plus minus €25000. De hoogte van de investering heeft natuurlijk te maken met de pomp. Echter, ook de installatie kan kostbaar zijn. De voordeligste variant is vaak een hybride installatie. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4800, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een bodem-water systeem is veel kosten-intensiever. Reken op tarieven vanaf €22000 (inclusief grondboring en installatie). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Oudenbosch.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht-water (bijv. Mitsubishi Electric) €7500
Water / water (bijvoorbeeld Galletti) €21300
Grond / water (zoals Alpha Innotec) €14400
Hybride (van Kodi) €3750

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welke warmtepomp kan ik het beste kiezen? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Denk bijv. aan het actuele stroom + gasverbruik, type woning (oud huis, vrijstaand, nieuwbouw, flat, rijtjeshuis) het aantal mensen dat in het huis woont, en uiteraard het beschikbare budget. Voor het gemak onderscheiden we 3 types. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Onderstaand ontdek je info die je helpt bij het kiezen van een installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Het stuurt de centrale verwarming aan en biedt warm water in de keuken en badkamer. Alleen geschikt voor woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. De CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en ondersteunt als het echt koud is. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming en is toepasbaar bij woningen met een mechanische afzuiging. Perfect voor bestaande bouw.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus ook voor een warmtepomp Oud Ade). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Er is al een subsidie vanaf €2000, maar lopen op tot €11800. Bij plaatsing van een hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1400. Bij aanschaf van een grond/water systeem loopt dit op tot €8200. De ISDE hulp komt tot stand op basis van de zuinigheid van de pomp. In de tabel vergelijk jij geldende subsidies in Oudenbosch bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Galletti MPIDC023H 190 €3050
Water/water Enerso DBW 11 11 €2900
Grondboring Waterkotte Eco Touch DS 5028.5T (G/W) 19,00 €3550

warmtepomp-Oudenbosch


Warmtepomp offerte aanvragen Oudenbosch

Zonder problemen aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Oudenbosch. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Niet vergeten: Kies nooit doodleuk de meest voordelige aanbieder. Bekijk ook de onderhoudsregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Druk dan op de button ‘vergelijken’, geef antwoord op de vragen en start met besparen op gas en energie.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een prijsvoorstel van installateurs in de buurt.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Oudenbosch.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Hybride of All-electric
Reductie van Co2 uitstoot

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
Verwarming en warm water
Toekomstbestendig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Tip: Alterra brine/water
Hoge ISDE subsidie
Besparen op gasverbruik

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Simpele interface
Zeer duurzame oplossing

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Eenvoudig te installeren
Zeer rendabel systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Natuurlijke warmte
Reductie van Co2 uitstoot

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Hybride of standalone
Enorme besparing mogelijk

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Compacte systemen
Verminding schadelijke

installateur feenstra

Feenstra

Landelijk actief
Hoge subsidies mogelijk
Flinke kostenbesparing

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Zuinig systeem
Reductie van Co2 uitstoot

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Simpele interface
Reductie van Co2 uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Meerdere producten
Zeer duurzame oplossing


Zonneboiler Oudenbosch

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Oudenbosch: een zonneboiler. Een breed toegepast systeem. Dit type installatie nuttigt de zon om water op te warmen. De zonneboiler werkt op het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Met deze installatie kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Hoe dat werkt? 1m2 aan zonneboiler oppervlak genereert +/- honderd m3 gas. Zo’n zonneboiler levert vaak nagenoeg de helft van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Het is een 3 componenten systeem: Een speciale collector (vergelijkbaar met een zonnecel), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Oudenbosch ligt rond de €2000. Dit is met montagekosten. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Tip: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een HR-ketel om het aantal graden voldoende warm te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Oudenbosch

Behalve de warmtepomp kiezen steeds meer huishoudens ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt deze energie zelf inkopen, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Oudenbosch opwekken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Diverse zonnepanelen, 1 omvormer en een vakkundige installateur die alles aansluit. Het prijskaartje bedraagt zo’n €2500 en €6100. Let wel: de investering hangt sterk af van de hoeveelheid zonnecellen en het vermogen van de zonnecellen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Met behulp van het formulier ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je een idee hebt wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Oudenbosch.