Warmtepomp Alkmaar

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Alkmaar. Een innovatieve manier om een woning te verwarmen en koelen. Dit apparaat zorgt voor verwarming van de woning en zorgt voor warm douche-water. Dit product maakt gebruik van stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Het is dus een duurzaam alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van CO2 wordt gereduceerd met 40 – 51 procent. En ook je energierekening daalt. Aangedreven door enorme subsidies laten opvallend veel consumenten in Alkmaar een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Welk budget moet ik hebben? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Hieronder tref je meer details. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Eneco warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Alkmaar

Milieuvriendelijk alternatief

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Haalbaar: 52% Co2 vermindering.

Besparen op energierekening

Geholpen door een warmtepomp bespaar je zo’n €395 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle woonhuizen

Voor elk type huis (provincie Noord-Holland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Alkmaar Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Zo’n installatie maakt op deze manier hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Let op: het stroomverbruik in huis zal toenemen terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Wil jij daarover meer informatie? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De installatie onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een koelvloeistof verdampt naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) heeft een laag kookpunt, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Daardoor verdampt het weer. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel stimuleert een minder vervuild milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Wat is mijn besparing? Dit varieert enorm per type pomp, en de manier van gebruik. De energiebesparing ligt vaak rond de €400 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Door dit gegeven heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De actuele terugverdienperiode bedraagt tussen de 7 – 10 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2200 €6500 7 jaar
Lucht-lucht €2800 €2800 €5600 6 jaar
Water-water €10500 €3800 €14300 10 jaar
Lucht-water €8100 €3800 €11900 13 jaar
Grond-water €12300 €8200 €20500 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Alkmaar?

Het positioneren van zo’n warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs moeten werken conform diverse verplichtingen en opleidingen. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Alkmaar? In deze omgeving opereren een hoop bedreven aanbieders. Zeer goed in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Nieuwsgierig of er een installateur in de streek Alkmaar bij jullie kan werken? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via de bevoegde warmtepomp specialist uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of ga direct naar een warmtepomp installateur Zwaagdijk.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan momenteel allerhande systemen. Allemaal met een ander kostenplaatje. De actuele kosten van een warmtepomp begint bij plusminus €4200 – €23000. De totaalprijs komt tot stand door het apparaat. Let op: ook de installatie kan kostbaar zijn. De goedkoopste optie is nog steeds een hybride pomp. Deze haal je in huis vanaf €5000, inclusief ketel en installatie. Een grond-water systeem is aannemelijk prijziger. De kosten daarvoor zijn zo’n €25000 (inclusief grondboring en installatie). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Alkmaar.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht / water (o.a. Aermec) €4950
Water / water (van o.a. Techneco) €8400
Grond-water (bijv. ELCO) €11700
Hybride (via bijv. Western Airconditioning) €6900

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welk warmtepomp systeem is geschikt voor jouw situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Denk aan het huidige gasverbruik, het soort huis (rijtjeshuis, vrijstaand, nieuwbouw, oud huis, jaren 30 woning) de isolatie en radiatoren, en zeker ook jullie budget. Grofweg differentiëren we drie soorten producten. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Hieronder bekijk jij uitleg en ondersteuning over een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en biedt warm water in de keuken en badkamer. Is enkel rendabel bij geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Zorgt voor warmte in huis. Jullie CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en springt bij als het koud is. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en werkt voornamelijk bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Goed te combineren in veel woningen.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Elke gemeente doet hieraan mee (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Abbenes). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Je hebt al bijdragen vanaf €1800 en kunnen toenemen tot €9900. Bij plaatsing van zo’n hybride warmtepomp krijg je vaak al €2000. Met een pomp in de grond is dit al gauw €8400. De ISDE hulp wordt gebaseerd op de energiezuinigheid van de warmtepomp. Hieronder ontdek je toepasbare subsidies in Alkmaar bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Sonnenkraft HP9SM 70 €2000
Water/water Carrier 61WG030 35 €5300
Grondboring CTC EcoPart 408 + CTC Ecologic 9,00 €2800

warmtepomp-Alkmaar


Warmtepomp offerte aanvragen Alkmaar

Gemakkelijk de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Alkmaar. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Ons advies: Kies niet vanzelfsprekend de scherpste offerte. Neem ook zaken in acht als onderhoudsregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, vul je gegevens in en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een offerte van installateurs uit jullie streek.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Alkmaar.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
A++ Energielabel
Toekomstbestendig

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Ook in de winter werkzaam
Zeer milieuvriendelijk

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Toonaangevende producent
Combineren met zonnepanelen
Ook gunstig voor de portemonnee

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Geschikt voor Nederlands klimaat
Zeer duurzame oplossing

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Innovatief en energeizuinig
Efficiënt systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Daikin Europe N.V.
Combineren met vloerverwarming
Ook gunstig voor de portemonnee

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Energie uit buitenlucht
Eenvoudig te installeren
Vermindert broeikasgassen

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Onderhoudsarm
Een groene keuze

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Verwarming en warm water
Duurzame verwarming

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Subsidie is mogelijk
Zeer enerziezuinig

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Combineren met zonnepanelen
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
O.a. mechanische ventilatie
Erg zuinig


Zonneboiler Alkmaar

Op een andere manier energie besparen in Alkmaar: een zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Dit systeem gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. Een zonneboiler werkt op basis van zonlicht om water op te warmen. Door middel van dit product gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte genereert +/- 100m3 (besparing op gas). De zonneboiler produceert vaak tot 70% van het bad- en douchewater. Drie zaken zijn hier van belang: Een speciale collector (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (een warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Alkmaar ligt rond de €5250. Dat is inclusief plaatsing. Er zijn ook subsidies mogelijk. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Let op: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een standaard CV-ketel om de temperatuur voldoende warm te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Alkmaar

Als extra – naast de warmtepomp – gaan opvallend veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Alkmaar opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? 4, 8 of 10 zonnepanelen, 1 omvormer en een geschikte installatiemonteur die de montage regelt. De aanschafprijs bedraagt zo’n €3000 en €6000. Belangrijk: de offerte heeft alles te maken met bijv. hoeveel panelen je wilt en vermogen dat de panelen leveren. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Op basis van onze offerte-tool kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat jij een indicatie hebt wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Alkmaar.