Warmtepomp Westergeest

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Westergeest. Dit is een populaire manier om je huis te verwarmen. Het systeem regelt de verwarming in je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit systeem gebruikt stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Dit is een “groen” alternatief voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 41 – 64%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Aangedreven door enorme subsidies laten veel huishoudens in Westergeest zo’n warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Hoeveel ben ik kwijt? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Op deze pagina vind je hulp en advies. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de warmtepomp GREE.

warmtepomp vergelijken Westergeest

Milieuvriendelijk alternatief

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Denkbaar: 46% minder Co2 uitstoot.

Bespaar op de energienota

Met behulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €250 op jullie energienota.

Voor elk woonhuis

Voor elk huis (provincie Friesland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Westergeest Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Zo’n installatie produceert daarmee bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Opmerkelijk: de consumptie van stroom wordt minder, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

  1. Het apparaat onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeistof (koudemiddel) vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeistof kookt supersnel, en zal eenvoudig verdampen.
  2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
  3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Dit zorgt voor een warme woning!
  4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

Een elektrische cv ketel draagt bij aan minder uitstoot van CO2. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoeveel geld? Dit varieert enorm per type pomp, en het concrete gebruik. De besparing op jouw energienota loopt al vlug op tot €305 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Juist om deze reden is wel eerst een investering nodig. De actuele terugverdienperiode schommelt tussen 7 t/m 15 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2100 €6300 6 jaar
Lucht-lucht €3100 €3300 €6400 6 jaar
Water-water €9500 €4300 €13800 11 jaar
Lucht-water €8300 €4300 €12600 12 jaar
Grond-water €12200 €8100 €20300 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Westergeest?

Het plaatsen van de warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs hebben te dealen met verschillende eisen en verplichtingen. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een vakkundige warmtepomp installateur in Westergeest? In deze gemeente zijn er tal van bedreven aanbieders. Vaak erg toegespitst op de installatie + inspectie van wtw-systemen. Belangstelling in welke installateur in de regio Kollumerland en Nieuwkruisland aan huis langskomt? Vul dan snel je gegevens in en je krijgt een offerte via een professionele warmtepomp installateur uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Wageningen.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn tegenwoordig diverse constructies. Allemaal met een kostenplaatje. De investering van een warmtepomp begint bij plusminus €4500 maar kan oplopen tot €22000. Deze hoge prijs komt tot stand door het apparaat. Onderschat het niet, ook het plaatsen is een dure aangelegenheid. De goedkoopste optie is een hybride systeem. Deze haal je in huis vanaf €4800, inclusief de WTW en het installeren. Een grond-water systeem is alleen voor de grote budgetten. De prijs: ga uit van +/- €25000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Westergeest.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht / water (o.a. Thermics Energie) €5100
Water-water (via bijv. Galletti) €12450
Grond-water (o.a. Waterkotte) €10200
Hybride (SPRSUN) €17550

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk warmtepomp systeem kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van veel factoren. Factoren zijn onder andere energieverbruik, het soort huis (flat, nieuwbouw, rijtjeshuis, oud huis, vrijstaand) het aantal mensen dat in het huis woont, en natuurlijk budget. Meestal differentiëren we drie soorten producten. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Bijgaand vind je hulp bij het kiezen van een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en draagt ook zorg voor warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij huizen met uitstekende isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Jullie CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en springt bij als het koud is. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw , de energiewinst is het grootst bij woningen met een mechanische afzuiging. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, er is een subsidieregeling. Elke gemeente doet hieraan mee (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Wellerlooi). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Subsidies zijn er vanaf €1400 oplopend tot €9500. Op zo’n hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1700. Bij plaatsing van een pomp in de grond gaat het nog verder omhoog, tot wel €8100. De hoogte van de ISDE subsidie komt tot stand op basis van de zuinigheid van het systeem. In het overzicht vind je geldende subsidies in Westergeest bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Panasonic Monobloc high temperature WH-MHF12G6E5 120 €2500
Water/water Danfoss DHP-L Varius Pro+ 15 €3300
Grondboring Viessmann Vitocal 350-G BW/BWS 351.B27 34,00 €5200

warmtepomp-Westergeest


Warmtepomp offerte aanvragen Westergeest

Op je gemak installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Westergeest. Maar welke moet ik kiezen? Belangrijk: Selecteer nooit blind de scherpste offerte. Het is ook belangrijk te kijken naar de garantieregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, vul je gegevens in en begin jouw avontuur om energie te besparen.


  1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
  2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
  3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
  4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
  5. Wat is jouw huidige verbruik?
  6. Vul je overige contactgegevens in.
  7. Binnen een week ontvang je per mail een offerte van installateurs uit jouw omgeving.
  8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Westergeest.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
A++ Energielabel
Hoge besparingen mogelijk

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Diverse modellen
Op weg naar een schoner milieu

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Volledig elektrisch of hybride
Breed toepasbaar
Flinke verlaging CO2-uitstoot

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Met cashback
Eenvoudig te installeren
Toekomstbestendig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Werkt met huidige leidingen
Uitstekend rendement

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Geschikt voor Nederlands klimaat
Verantwoord verbruiken

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Aantrekkelijke subsidies
Een bewuste keuze

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Subsidie is mogelijk
Verminding schadelijke

installateur feenstra

Feenstra

Ook zonnepanelen
Hulp en advies
Goed voor later

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Een natuurlijke keuze
Een groene keuze

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Perfect voor nieuwbouw
Eigen bespaarassistent

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Laag energieverbruik
Reductie van Co2 uitstoot


Zonneboiler Westergeest

Op een andere manier energie besparen in Westergeest: de zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit concept maakt gebruik van de zon om energie op te slaan. Deze zonneboiler werkt op het licht van de zon om water te verwarmen. Met deze installatie kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte is gelijk aan 100 m3 gas. Zo’n zonneboiler levert zo’n ongeveer 50 procent van al het warme water. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Zonnecollectoren boven het huis (een soort zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir en de circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (of warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Westergeest bedraagt momenteel ongeveer €2000. Vaak met een geheel verzorgde montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Let op: Het apparaat werkt standaard samen met een standaard CV-ketel om het aantal graden op het gewenste niveau te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Westergeest

Naast een warmtepomp gaan veel mensen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Westergeest genereren. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Diverse zonnepanelen, omvormer en een handige vakman die alles op de juiste manier aansluit. De initiële investering ligt tussen de €3000 en €5500. Goed om te weten: het prijsvoorstel komt met name tot stand door aspecten als merken en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Door gebruik van het formulier vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je weet wat jouw jaarlijkse stroomverbruik is

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Westergeest.