Warmtepomp Venray

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Venray. Een vernieuwende aanpak om een huis op te warmen (en te koelen). Dit apparaat draagt zorg voor verwarming van jouw huis en wekt warm water op (douchen). Deze installatie gebruikt stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Het is dus een duurzaam alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas wordt gereduceerd met 41 tot 60 procent. Je energienota zal ook minder worden. Mede door de subsidieslaten opvallend veel gezinnen in Venray de warmtepomp plaatsen in huis. Is dit ingewikkeld? Welk budget moet ik hebben? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op onze site ontdek je de voorwaarden. Of lees direct meer over de Galletti installatie.

warmtepomp vergelijken Venray

Milieuvriendelijk alternatief

Je kunt helemaal gasvrij leven. Denkbaar: 44 procent Co2 reductie.

Bezuinigen op energiekosten

Met behulp van een warmtepomp bespaar je zo’n €405 per jaar aan energie.

Voor elke woonruimte

Voor vrijwel elke woning (provincie Limburg) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Venray Streef jij ook naar een woning zonder gas? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Deze installatie gebruikt dit voor warmte voor je huis. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Dus: de stroomconsumptie neemt toe, echter verbruik je geen/minder gas. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De machine creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciale vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Deze koelvloeistof kookt supersnel, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel stimuleert een minder vervuild milieu. Maar het bespaart je ook geld. Hoeveel geld? Dit varieert enorm per type pomp, en de toepassing ervan. De bezuiniging op de energierekening ligt vaak rond de €380 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Hiervoor dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De hedendaagse terugverdientijd bedraagt tussen de 8 – 14 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2100 €6100 5 jaar
Lucht-lucht €3300 €2900 €6200 8 jaar
Water-water €10000 €4200 €14200 10 jaar
Lucht-water €8400 €4200 €12600 12 jaar
Grond-water €12300 €8100 €20400 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Venray?

Het installeren van een warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs zijn verplicht te werken via allerlei wettelijke eisen en certificaten. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een vakbekwame warmtepomp installateur in Venray? In deze regio functioneren verscheidene vakkundige vakmensen. Zeer goed in installatie en onderhoud. Geïnteresseerd of zo’n installateur in de gemeente Venray voor jou klaarstaat? Maak een duidelijke situatieschets, en je krijgt een offerte van de erkende warmtepomp aanbieder uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Tzum.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan momenteel allerhande systemen. Elke installatie met een ander kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp start vanaf €4000 en loopt op tot €23000. De hoogte van de investering komt tot stand door de pomp. Let op: ook het plaatsen is een dure aangelegenheid. Het “budgetsysteem” is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4900, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een systeem met grondboring is veel kosten-intensiever. Dit begint vaak vanaf €21000 voor de complete levering en plaatsing. In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Venray.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (bijvoorbeeld SPRSUN) €6450
Water / water (van o.a. CLINT) €7950
Grond/water (van o.a. Techneco) €11700
Hybride (via o.a. Remko) €7050

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk warmtepomp systeem moet ik hebben? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Zo kun je denken aan het actuele stroom + gasverbruik, het soort huis (rijtjeshuis, vrijstaand, oud huis, nieuwbouw, flat) de isolatie en radiatoren, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Voor het gemak differentiëren we drie soorten producten. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Hierna bekijk jij informatie over de keuze voor zo’n warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en draagt ook zorg voor warm tapwater. Alleen geschikt voor huizen met uitstekende isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Limburg.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Zorgt voor warmte in huis. Je CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en springt bij als het koud is. Een prima tussenstap voor veel mensen. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en wordt meer en meer geplaatst in huizen met mechanische ventilatie. Ook te gebruiken als je in een wat ouder huis woont.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze geldt voor heel Nederland (dus evengoed voor een warmtepomp Veendam). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. De subsidies beginnen rond €1700, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €10700. In het geval van de hybride warmtepomp krijg je vaak al €1500. Met een grond/water systeem loopt dit op tot €7700. De ISDE bijdrage wordt onderbouwd op basis van de mate van zuinigheid van de ketel. Nu vergelijk jij populaire subsidies in Venray bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Nefit EnviLine A/W Monoblock 9.0 E-S 70 €2000
Water/water CIAT DYNACIAT LG 090A 37 €5500
Grondboring Techneco AQUATOP T22HR 21,00 €3900

warmtepomp-Venray


Warmtepomp offerte aanvragen Venray

Meteen het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Venray. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Ons advies: Kies nooit gewoon voor de goedkoopste leverancier. Neem in je overweging ook zaken mee als onderhoudsregeling. Een persoonlijke offerte ontvangen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, voer de details in en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een voorstel van regionale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Venray.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Hoge ISDE subsidie
Efficiënt systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Eenvoudige installatie
Op lange termijn voordelig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Natuurlijke warmte
Toekomstbestendig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Eenvoudig te installeren
Verantwoord verbruiken

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Hybride of standalone
Ook gunstig voor de portemonnee

daikin-warmtepomp

Daikin

Proceskoeling
Laag energieverbruik
Bespaar tot 25% energiekosten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Anti-vries functie
Perfect voor nieuwbouw
Erg zuinig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Compacte systemen
Toekomstbestendig

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Combineren met zonnepanelen
Eigen bespaarassistent

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Werkt met gasketels
Besparen op vaste lasten

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Hybride of All-electric
Verminding schadelijke

installateur kemkens

Kemkens

Volledig gecertificeerd
Geschikt voor subsidie
Een groene keuze


Zonneboiler Venray

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Venray: de zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit systeem nuttigt de zon om water op te warmen. Een zonneboiler werkt op het licht van de zon en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Met deze installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe dat werkt? 1 m2 aan dakoppervlak genereert +/- een gasbesparing van 100M3. Een zonneboiler zorgt voor rond de nagenoeg de helft van het bad- en douchewater. Dit product bestaat uit: Zonnecollectoren boven het huis (vergelijkbaar met een zonnecel), het warmwaterreservoir en circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Venray schommelt rond de €4250. Dat is met (hybride) montage. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Het product is niet altijd rendabel. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Goed om te weten: Het apparaat werkt standaard samen met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om water op consumeerbaar niveau te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Venray

Naast een warmtepomp gaan veel woningen ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Venray genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. Een aantal zonnepanelen, 1 omvormer en een vakkundige installateur die alles op de juiste manier aansluit. De gemiddelde prijs bedraagt zo’n €4000 en €6100. Niet vergeten: het aanschaf-tarief komt met name tot stand door het m2 oppervlak aan panelen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Middels de website kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je (ongeveer) weet wat het energieverbruik (gas en stroom) is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Venray.