Warmtepomp Roermond

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Roermond. Dit is een populaire wijze om je huis te verwarmen. Dit product creëert warmte in appartementen en zorgt dat je warm stromend water hebt. Het systeem maakt gebruik van energie om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Dit is een “groen” alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 45 tot 54%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door gebruik te maken van subsidieslaten meer en meer woningeigenaren in Roermond een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat is het prijskaartje? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze pagina bekijk jij stappenplannen. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld NIBE aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Roermond

Duurzaam verwarmen

Je kunt helemaal gasvrij leven. Mogelijk: 44% Co2 terugdringen.

Bezuinigen op energiekosten

Dankzij een warmtepomp bespaar jij snel €430 per jaar aan energie.

Voor elke woning

Voor alle woonruimtes (provincie Limburg) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Roermond Streef jij ook naar een woning zonder gas? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Deze installatie produceert daarmee warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Let op: de consumptie van stroom wordt minder, en het gasverbruik neemt af. Wat is het geheim van dit systeem? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De pomp genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een koelvloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel resulteert in een schonere aarde. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat hangt af van het type systeem, en het concrete gebruik. De hoogte van de besparing bedraagt gemiddeld al snel €420 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Mede hierom heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De actuele terugverdienperiode varieert tussen 4 t/m 13 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2200 €6400 5 jaar
Lucht-lucht €2900 €3000 €5900 6 jaar
Water-water €10300 €4600 €14900 10 jaar
Lucht-water €8100 €4600 €12700 13 jaar
Grond-water €12300 €8200 €20500 16 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Roermond?

Het plaatsen van de warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs hebben te maken met nationale regelgeving en verplichte eisen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een vakbekwame warmtepomp installateur in Roermond? In deze regio opereren een groot aantal bedreven vakmensen. Allemaal gespecialiseerd in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Geïnteresseerd of er een installateur in en rondom Roermond bij jullie kan werken? Vul dan snel je gegevens in en je krijgt een offerte via de ervaren warmtepomp specialist in de regio. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Raalte.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan momenteel ontzettend veel soorten pompen. Elk systeem met een kostenplaatje. De prijs van een warmtepomp begint rond de €4500 tot €22000. Het prijskaartje zit deels in de machine zelf. Goed om te weten: ook de installatie is niet goedkoop. Het goedkoopste systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze is verkrijgbaar vanaf €4800, incl. apparatuur en installatiewerk. Ga je de grond in? Dat is veel kosten-intensiever. Reken op tarieven vanaf €21000 (incl. boring en alle toebehoren). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Roermond.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht-water (zoals Nefit) €4800
Water/water (zoals NIBE) €9600
Grond/water (via bijv. Climaveneta) €16050
Hybride (van Mitsubishi Electric) €8400

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welke warmtepomp past bij mijn situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Denk aan energieverbruik, grootte van je woning (rijtjeshuis, 2 onder 1 kap, flat, oud huis, jaren 30 woning) de omvang van het huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Globaal maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Hierna ontdek je details die jou helpen bij het kiezen voor een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Een warm huis zonder aardgas en coördineert ook het warme/hete water. Is enkel rendabel bij huizen met uitstekende isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Limburg.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Zorgt voor warmte in huis. Jouw CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en springt bij als het koud is. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en is geschikt voor woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Sinds 1985 beschikken veel ruimtes daarover.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, er is een subsidieregeling. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Riel). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Er is al een subsidie vanaf €1200, maar lopen op tot €10300. Op een hybride warmtepomp krijg je vaak al €1600. Bij het laten installeren van een bodem-water installatie gaat het nog verder omhoog, tot wel €7500. De ISDE hulp komt tot stand op basis van de duurzaamheid van het systeem. Nu vind je populaire subsidies in Roermond bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Hidros WZT502/NN/ 330 €4450
Water/water Galletti MCW 012HS 11 €2900
Grondboring Clausius elite H 3-15 14,00 €3200

warmtepomp-Roermond


Warmtepomp offerte aanvragen Roermond

Eenvoudig de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Roermond. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Vergis je niet: Selecteer nooit eenvoudigweg voor de goedkoopste leverancier. Bekijk ook de service na plaatsing. Direct advies voor jouw situatie? Klik op de knop met “vergelijken”, vul je gegevens in en start met besparen op gas en energie.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een kostenoverzicht van installateurs uit de regio.
 8. Vergelijk de offertes en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Roermond.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Geschikt voor subsidie
Op lange termijn voordelig

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Onderhoudsarm
Zeer duurzame oplossing

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Een natuurlijke keuze
Bespaar energie en CO2-uitstoot

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Aantrekkelijke subsidies
Een groene keuze

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Werkt met gasketels
Reduceer energielasten

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Hoge subsidies mogelijk
Besparen op gasverbruik

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Diverse modellen
Eigen bespaarassistent

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Domuz multi-zoneregeling
Verwarming en warm water
Vermindert broeikasgassen

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Laag energieverbruik
Reduceer energielasten

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
O.a. mechanische ventilatie
Minder betalen voor gas + stroom

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Combineren met vloerverwarming
Reductie van Co2 uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Voor elk afgiftesysteem
Ook gunstig voor de portemonnee


Zonneboiler Roermond

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Roermond: zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit artikel gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. Deze zonneboiler werkt op zonlicht om water op te warmen. Door gebruik van dit concept kan je heel wat energie besparen. Hoe? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte produceert +/- een gas-reductie van 100 m3. De zonneboiler produceert vaak 50% – 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Een speciale collector (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (de warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Roermond ligt rond de €2000. Dit is met montagekosten. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let wel: Het systeem gebruik je samen met een HR-ketel om de temperatuur voldoende warm te krijgen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Roermond

Samen met de populaire warmtepomp gaan veel huizen ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan ben je nog “groener” bezig. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Roermond genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Een aantal zonnepanelen, één omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die de installatie regelt. De gemiddelde prijs bedraagt ergens tussen de €4100 en €6900. Vergeet niet: het prijsvoorstel heeft alles te maken met bijv. hoeveel panelen je wilt en de energieproductie van deze panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Middels het formulier ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je (bij benadering) weet wat het actuele gas- en stroomverbruik is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Roermond.