Warmtepomp Heerlen

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Heerlen. Een vernieuwende wijze om een huis op te warmen (en te koelen). Dit systeem genereert de verwarming voor huizen en eventueel voor warm water. Deze installatie wendt stroom aan en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een populair alternatief, voor de traditionele cv-ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas mindert met 44 tot 50%. Je energienota zal ook minder worden. Door gebruik te maken van subsidieslaten veel huishoudens in Heerlen zo’n warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat kost het? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Met behulp van deze website ontdek je de voorwaarden. Of lees direct meer over de Weider warmte terugwin installatie.

warmtepomp vergelijken Heerlen

Beter voor het milieu

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Tot 49 procent minder Co2 uitstoot.

Minder betalen voor energie

Dankzij de inzet van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €360 op de energierekening.

Voor alle ruimtes

Voor vrijwel elke woning (provincie Limburg) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Heerlen Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Deze installatie zet dit om warm water voor verwarming en warm tapwater. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Opmerkelijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen echter zal je gas-afname minimaliseren. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De installatie onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een unieke vloeistof gaat naar de compressor. Deze unieke vloeistof kan snel aan de kook worden gebracht wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Het wordt weer een vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel stimuleert een minder vervuild milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dit verschilt nogal per type installatie, en de manier van gebruik. De energiebesparing loopt al vlug op tot €400 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Door dit gegeven zul je moeten beschikken over spaarcenten. De huidige terugverdientijd bedraagt tussen de 4 t/m 14 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2500 €6700 6 jaar
Lucht-lucht €3300 €3300 €6600 7 jaar
Water-water €11000 €4600 €15600 11 jaar
Lucht-water €8400 €4600 €13000 14 jaar
Grond-water €12000 €8500 €20500 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Heerlen?

Het positioneren van zo’n warmtepomp is tamelijk ingewikkeld. Installateurs hebben te dealen met nationale regelgeving en verplichte eisen. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een kundige warmtepomp installateur in Heerlen? In deze regio vind je meerdere gekwalificeerde aanbieders. Allemaal gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van het WTW. Weten of er een installateur in de gemeente Heerlen actief is? Vul alle velden van het formulier in en ontvang een offerte van deze bedreven warmtepomp specialist uit jouw regio. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Haarzuilens.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan momenteel velerlei installaties. Ieder met een eigen prijskaartje. De actuele kosten van een warmtepomp start vanaf €4700 en €25000. Deze hoge prijs heeft natuurlijk te maken met het product zelf. Vergeet niet: ook de vergoeding voor de installateur is prijzig. Het instapmodel is doorgaans de hybride ketel. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4900, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grondwater alternatief is prijstechnisch ongunstiger. Dit kost al gauw €23000 voor de complete levering en plaatsing. In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Heerlen.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (van o.a. Daikin) €11250
Water / water (bijvoorbeeld Danfoss) €18900
Grond-water (o.a. Waterkotte) €8400
Hybride (via o.a. Daikin) €6150

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk type warmtepomp past bij mijn situatie? Daar is geen standaard berekening voor. Denk bijv. aan het huidige gasverbruik, het soort huis (2 onder 1 kap, oud huis, nieuwbouw, jaren 30 woning, flat) de isolatie en radiatoren, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Ruwweg differentiëren we drie soorten producten. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Verderop ontvang jij een beschrijving van zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Een warm huis zonder aardgas en biedt warm water in de keuken en badkamer. Uitsluitend voor huizen met uitstekende isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Limburg.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Een CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en springt bij als het koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en wordt meer en meer geplaatst in huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Elke Nederlander heeft daar recht op (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Haule). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Er is al een subsidie vanaf €1600, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €11800. Op zo’n hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1100. In het geval van een geothermische variant loopt dit op tot €8800. De hoogte van de ISDE subsidie wordt gebaseerd op de energiezuinigheid van het systeem. Hieronder tref je hedendaagse subsidies in Heerlen bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Climaveneta AW 0071HT/S 180 €2950
Water/water Climaveneta WWR 0071TS MTD2 31 €4900
Grondboring Viessmann Vitocal 300-G BW 301.B06 6,00 €2800

warmtepomp-Heerlen


Warmtepomp offerte aanvragen Heerlen

Online de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Heerlen. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Tip: Selecteer nooit gewoon voor de goedkoopste leverancier. Bekijk ook de garantieregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op “vergelijken”, vul je gegevens in en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een persoonlijk bericht van lokale installateurs.
 8. Vergelijk de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Heerlen.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Slimme thermostaat
Toekomstbestendig

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
Verschillende toepassingen
Zeer rendabel systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Smart Grid Ready
Geschikt voor subsidie
Verantwoord verbruiken

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Gebruikt hernieuwbare energie
Hoge besparingen mogelijk

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Werkt het hele jaar
Schoon & veilig systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Innovatieve technologie
Lagere energielasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
Verwarming en warm water
Verminding schadelijke

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Eenvoudige bediening
Op lange termijn voordelig

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Altijd vermogen beschikbaar
Efficiënt systeem

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Natuurlijke warmte
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Aantrekkelijke terugverdientijd
Zeer energiezuinig

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Hoog tapwater rendement
Zeer rendabel systeem


Zonneboiler Heerlen

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Heerlen: zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit type installatie nuttigt de zon om water op te warmen. Deze zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) om water te verwarmen. Door gebruik van dit concept kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Hoe dat werkt? Een oppervlakte van 100*100 CM verschaft +/- honderd m3 gas. De zonneboiler verwarmt bij benadering ongeveer 50 procent van het benodigde warme water. Dit product bestaat uit: Zonnecollectoren boven het huis (in lijn met zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (de warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Heerlen schommelt rond de €4750. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let op: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een hulpverwarmingsketel om water tot de juiste hoogte te verhitten (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Heerlen

In combinatie met een warmtepomp nemen meer en meer consumenten ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan profiteer je van nog meer voordeel. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt deze energie zelf inkopen, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Heerlen genereren. Dit vergt niet veel. Een aantal zonnepanelen, de omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die alles aansluit. Het prijskaartje bedraagt ergens tussen de €2500 en €5600. Learning: de investering hangt sterk af van factoren zoals merk en vermogen dat de panelen leveren. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Aan de hand van de vergelijker kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je weet wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Heerlen.