Warmtepomp Alphen aan den Rijn

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Alphen aan den Rijn. Het is een grensverleggende manier om je huis energiezuinig te verwarmen. Zo’n installatie dient als verwarming van je huis en wekt warm water op (douchen). Deze installatie maakt gebruik van energie en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een verantwoord alternatief en het werkt niet op gas. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas reduceert met 41 tot 56 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de subsidieslaat een groeiend aantal huishoudens in Alphen aan den Rijn een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat zijn de kosten? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Hieronder lees jij daarover de voorwaarden. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Galletti warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Alphen aan den Rijn

Milieuvriendelijk alternatief

Een warm huis en warm water zonder gas. Mogelijk: 60 procent CO2 beperking.

Lagere energiekosten

Geholpen door een warmtepomp heb je snel een besparing van €355 op de energierekening.

Voor elk huis

Voor vrijwel elke woning (provincie Zuid-Holland) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Alphen aan den Rijn Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit product genereert zo warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Concreet: het stroomverbruik in huis zal toenemen en het gasverbruik neemt af. Wil jij daarover meer informatie? We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het apparaat onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeibare stof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) gaat snel aan de kook, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Het wordt weer een vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel draagt bij aan een schoner milieu. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Wat ga ik besparen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en het daadwerkelijke gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie ligt vaak rond de €295 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Daarom zul je moeten beschikken over spaarcenten. De actuele terugverdienperiode ligt tussen de 8 en 14 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2100 €6300 6 jaar
Lucht-lucht €2900 €2900 €5800 7 jaar
Water-water €10500 €4500 €15000 12 jaar
Lucht-water €8100 €4500 €12600 14 jaar
Grond-water €12200 €8100 €20300 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Alphen aan den Rijn?

Het installeren van de warmtepomp is een vak apart. Installateurs zijn verplicht te werken via verschillende eisen en verplichtingen. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een vakbekwame warmtepomp installateur in Alphen aan den Rijn? In deze gemeente werken een hoop kundige aanbieders. Allemaal gespecialiseerd in installatie en onderhoud. Ontdekken welke installateur in de streek Alphen aan den Rijn aan huis langskomt? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via deze bedreven warmtepomp aanbieder in de buurt. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Zwartewaal.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn tegenwoordig diverse constructies. Elke pomp met z’n voor- en nadelen. De prijs van een warmtepomp start vanaf €4400 tot ongeveer €24000. Het prijskaartje is te verklaren door de techniek. Let op: ook het plaatsingswerk is een dure aangelegenheid. Het meest betaalbare systeem is doorgaans de hybride ketel. Deze is verkrijgbaar vanaf €4900, inclusief ketel en installatie. Een systeem met grondboring is alleen voor de grote budgetten. Reken op tarieven vanaf €25000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Alphen aan den Rijn.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht / water (o.a. Aermec) €9750
Water / water (bijvoorbeeld Techneco) €8700
Grond/water (van o.a. ELCO) €18600
Hybride (via o.a. Western Airconditioning) €6900

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk type warmtepomp moet ik hebben? Dit hangt af van veel factoren. Denk bijv. aan het actuele stroom + gasverbruik, de woning eigenschappen (vrijstaand, oud huis, jaren 30 woning, nieuwbouw, flat) de omvang van het huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Ruwweg zijn er 3 soorten systemen. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Onderstaand vind je info die je helpt bij het kiezen van een installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en regelt warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Jouw CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht en is toepasbaar bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Goed te combineren in veel woningen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Adorp). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Subsidies zijn er vanaf €1500, maar lopen op tot €11800. Bij het laten installeren van zo’n hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €2100. Bij aanschaf van een grond/water systeem is dit al gauw €7000. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt gebaseerd op de efficiëntie van het product. In het schema check jij direct hedendaagse subsidies in Alphen aan den Rijn bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water SPRSUN CGK/C-12 (LHC) EVI 50 €1750
Water/water Carrier 61WG040 met pompen 46 €6400
Grondboring CTC EcoPart 410 + CTC EcoZenith 550 11,00 €2900

warmtepomp-Alphen aan den Rijn


Warmtepomp offerte aanvragen Alphen aan den Rijn

Eenvoudig leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Alphen aan den Rijn. Wie biedt bij de beste deal? Vergis je niet: Kies nooit klakkeloos voor het voordeligste bedrijf. Check ook zaken als onderhoudsregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop hieronder, voer de gevraagde gegevens in, en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een voorstel van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Alphen aan den Rijn.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Persoonlijke ondersteuning
Reduceer energielasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Werkt met huidige leidingen
Zeer rendabel systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Met handige App
Compatibel met HR-ketel
Zeer enerziezuinig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Ook goede koeling
Vele jaren ervaring
Een bewuste keuze

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Hybride of All-electric
Bespaar honderden euro’s

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook zakelijk
Meerdere producten
Bespaar tot honderden euro’s

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Anti-vries functie
Hoge subsidies mogelijk
Goed voor later

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Domuz multi-zoneregeling
Eenvoudige installatie
Een groene keuze

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Korte termijn rendamenten

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Lucht en water mogelijkheden
Zeer rendabel systeem

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Zuinig systeem
Goed voor later

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Aantrekkelijke terugverdientijd
Lagere energielasten


Zonneboiler Alphen aan den Rijn

Op een andere manier energie besparen in Alphen aan den Rijn: zonneboiler. Niet meer weg te denken. Deze tool nuttigt de zon om water op te warmen. De zonneboiler werkt op zonlicht om water op te warmen. Door middel van dit product kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte produceert +/- 100 m3 gas. De zonneboiler verwarmt vaak nagenoeg de helft van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Het is een 3 componenten systeem: De collector op het dak (in lijn met zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (ook wel warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Alphen aan den Rijn is nu om en nabij de €5750. Het systeem wordt dan geplaatst. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Het product is niet altijd rendabel. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Let op: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een HR-ketel om de temperatuur tot de juiste hoogte te verhitten (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Alphen aan den Rijn

Samen met de populaire warmtepomp nemen veel woningen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan ben je nog “groener” bezig. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Alphen aan den Rijn genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. Meerdere zonnepanelen, omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon om alles aan te sluiten. De aanschafprijs varieert tussen de €4000 en €5100. Let wel: de investering hangt sterk af van de hoeveelheid zonnecellen en de energieproductie van deze panelen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Met behulp van het formulier vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je weet wat jouw jaarlijkse stroomverbruik is

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Alphen aan den Rijn.