Warmtepomp Gendringen

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Gendringen. Een innovatieve aanpak om een huis op te warmen (en te koelen). Dit product dient als verwarming van je huis en zorgt voor warm douche-water. Zo’n installatie maakt gebruik van energie en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een verantwoord alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 38 – 53%. Je energienota zal ook minder worden. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten opvallend veel bewoners van Gendringen een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat is het prijskaartje? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Met behulp van deze website ontdek je meer details. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Venco pomp.

warmtepomp vergelijken Gendringen

Duurzaam systeem

Je kunt helemaal gasvrij leven. Reëel: 50% Co2 vermindering.

Bespaar op de energienota

Via een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €290 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woningen

Voor elk huis (provincie Gelderland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Gendringen Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit apparaat gebruikt dit voor verwarmingswater van 40⁰C. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Oftewel: het stroomverbruik in huis zal toenemen echter zal je gas-afname minimaliseren. Wil jij daarover meer informatie? Onderstaand vind je 4 stappen:

  1. Het systeem haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een speciaal soort vloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kenmerkt zich door lage kookpunten, wat verdamping ten goede komt.
  2. Een compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
  3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
  4. Een expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

Een elektrische cv ketel stimuleert een minder vervuild milieu. Maar het bespaart je ook geld. Hoeveel geld? Dit varieert enorm per type pomp, plus de toepassing. De besparing op jouw energienota is ongeveer €290 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Daarom moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De geldende terugverdienperiode ligt tussen de 7 en 12 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2500 €6500 6 jaar
Lucht-lucht €2900 €2900 €5800 6 jaar
Water-water €9600 €4500 €14100 12 jaar
Lucht-water €7700 €4500 €12200 13 jaar
Grond-water €11900 €8500 €20400 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Gendringen?

Het plaatsen van een warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs hebben te dealen met allerlei certificaten en wetgeving. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een professionele warmtepomp installateur in Gendringen? In deze buurt werken een hoop gekwalificeerde vakmensen. Deze partijen verzorgen installatie en onderhoud. Weten of er een installateur in de buurt van Oude IJsselstreek voor jou klaarstaat? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en krijg binnen korte termijn een offerte van een competente warmtepomp organisatie uit jouw regio. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Feerwerd.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn vandaag de dag allerhande systemen. Ieder met z’n voor- en nadelen. Het prijskaartje van een warmtepomp begint rond de €4400 en loopt op tot €24000. De totaalprijs heeft natuurlijk te maken met het product zelf. Maar ook het plaatsingswerk kan kostbaar zijn. Het goedkoopste systeem is vaak een hybride installatie. Deze beginnen al bij €4700, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een pomp onder de grond is niet voor de kleine portemonnee. Reken op tarieven vanaf €24000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Gendringen.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht / water (via bijv. CTC) €6450
Water-water (via bijv. CIAT) €21600
Grond/water (van o.a. Techneco) €8700
Hybride (via bijv. Climaveneta) €16050

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welk warmtepomp systeem past bij mijn situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Onder andere huidige energieverbruik, het soort huis (nieuwbouw, vrijstaand, rijtjeshuis, jaren 30 woning, 2 onder 1 kap) de omvang van het huishouden, en zeker ook jullie budget. Grofweg zijn er 3 soorten systemen. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Verderop lees je details die jou helpen bij het kiezen voor een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en biedt warm water in de keuken en badkamer. Alleen geschikt voor woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Jouw CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en is geschikt voor huizen met mechanische ventilatie. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Gasteren). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1700 en kunnen toenemen tot €9100. Op een hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1100. Bij aanschaf van een geothermische variant loopt dit op tot €8400. Hoeveel ISDE subsidie je krijg hangt af van de zuinigheid van de pomp. In het overzicht vergelijk jij populaire subsidies in Gendringen bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Carrier 30AWH008XD 40 €1550
Water/water Western Airconditioning MU ECHOS A HP 19 24 €4200
Grondboring Stiebel-Eltron WPF 07 (232911) 8,00 €2800

warmtepomp-Gendringen


Warmtepomp offerte aanvragen Gendringen

Probleemloos het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Gendringen. Waar vindt jij de beste prijzen? Goed om te weten: Kies nooit vanzelfsprekend voor de goedkoopste leverancier. Houd ook rekening met de garantie en servicevoorwaarden. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de details in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


  1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
  2. Selecteer jouw type woning.
  3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
  4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
  5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
  6. Voer jouw contactgegevens in.
  7. Je ontvangt zo snel mogelijk een op maat gemaakte offerte van installateurs in de buurt.
  8. Neem alle projecten door en en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Gendringen.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Vele jaren ervaring
Zeer milieuvriendelijk

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Diverse modellen
Bespaar energie en CO2-uitstoot

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Altijd vermogen beschikbaar
Duurzame verwarming

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Werkt met gasketels
Schoon & veilig systeem

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Verwarming en warm water
Zeer enerziezuinig

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Eenvoudig te installeren
Zeer energiezuinig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
Innovatief en energeizuinig
Hoge besparingen mogelijk

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor utiliteitsbouw
Breed toepasbaar
Reduceer energielasten

installateur feenstra

Feenstra

Installateur
Altijd vermogen beschikbaar
Bespaar honderden euro’s

installateur energiewacht

Energiewacht

In één dag geïnstalleerd
Slimme thermostaat
Toekomstbestendig

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Aantrekkelijke terugverdientijd
Besparen op gasverbruik

installateur kemkens

Kemkens

Onderhoudscontracten
Innovatieve technologie
Hoge besparingen mogelijk


Zonneboiler Gendringen

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Gendringen: de zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Deze tool gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. De zonneboiler werkt op basis van zonlicht voor het verwarmen van water. Aan de hand van zo’n boiler kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Waarom? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte levert +/- 100 m3 gas. De zonneboiler produceert grof gezegd tot 70% van het bad- en douchewater. Het is een 3 componenten systeem: Gunstig gelegen zonnecollectoren (variatie op zonnepanelen), eigen warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (de warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Gendringen bedraagt zo’n €2750. Het systeem wordt dan geplaatst. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Tip: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder CV-ketel (met gaskeur NZ label) om de warmtegraad tot de juiste hoogte te verhitten (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Gendringen

Als extra – naast de warmtepomp – kiezen veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt deze energie zelf inkopen, maar ook zelf met zonnepanelen in Gendringen genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Een aantal zonnepanelen, een omvormer en een vakkundige installateur die alles aansluit. De initiële investering ligt tussen de €2250 en €5800. Let op: het prijskaartje heeft alles te maken met aspecten als merken en de energieproductie van deze panelen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Gebaseerd op onze offerte-tool vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je een idee hebt wat jouw huidige verbruik is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Gendringen.