Warmtepomp Zoetermeer

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Zoetermeer. Het is een nieuwe manier om een woning te verwarmen en koelen. Zo’n installatie zorgt voor verwarming van de woning en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit product maakt gebruik van energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een innovatief en groen alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 wordt gereduceerd met 40 tot 61%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Door gebruik te maken van subsidieslaten steeds meer consumenten in Zoetermeer zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat is het prijskaartje? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op deze website ontdek je stappenplannen. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de warmtepomp installatie Itho Daalderop.

warmtepomp vergelijken Zoetermeer

Duurzaam verwarmen

Je kunt helemaal gasvrij leven. Haalbaar: 57% schonere (Co2) uitstoot.

Een lagere energienota

Geholpen door een warmtepomp bespaar je zo’n €350 op de energienota.

Voor elke woning

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Zuid-Holland) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Zoetermeer Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Het systeem produceert daarmee geschikte warmte voor een woning. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Oftewel: de stroomconsumptie neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De machine onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een unieke vloeistof verdampt naar de compressor. Deze unieke vloeistof kookt supersnel, wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel stimuleert een schoner milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoeveel geld? Dit varieert enorm per type pomp, en het daadwerkelijke gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie is ongeveer €420 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Hiervoor moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De huidige terugverdienperiode schommelt tussen 6 – 11 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2300 €6300 5 jaar
Lucht-lucht €2800 €3300 €6100 8 jaar
Water-water €9600 €4300 €13900 10 jaar
Lucht-water €7700 €4300 €12000 13 jaar
Grond-water €11900 €8300 €20200 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Zoetermeer?

Het plaatsen van een warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs moeten voldoen aan verschillende eisen en verplichtingen. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Zoetermeer? In deze streek opereren een hoop vakbekwame aanbieders. Je kunt bij hen terecht voor plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Ontdekken welke installateur in de buurt van Zoetermeer bij jullie kan werken? Vul alle velden van het formulier in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via zo’n erkende warmtepomp vakman uit jouw regio. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Wolfheze.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan momenteel veel verschillende systemen. Allemaal met een ander prijskaartje. De actuele kosten van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4500 tot +/- €22000. Deze hoge prijs wordt deels bepaald door het product zelf. Goed om te weten: ook de installatie is een dure aangelegenheid. Het “budgetsysteem” is doorgaans de hybride ketel. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4600, inclusief ketel en installatie. Ga je de grond in? Dat is prijstechnisch ongunstiger. De prijs: ga uit van +/- €23000 inclusief boren, boiler en installatie. De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Zoetermeer.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Viessmann) €5400
Water / water (bijvoorbeeld Itho Daalderop) €8400
Grond / water (zoals Climaveneta) €18900
Hybride (via bijv. Trane) €12000

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp past bij mijn situatie? Dit hangt af van veel factoren. Zo kun je denken aan de jaarlijkse energieconsumptie, het soort huis (nieuwbouw, flat, 2 onder 1 kap, vrijstaand, rijtjeshuis) de dalen en pieken van het verbruik, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Grofweg zijn er 3 soorten systemen. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Onderstaand ontdek je details die jou helpen bij het kiezen voor een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Verwarmt je hele huis en regelt warm tapwater. Uitsluitend voor huizen met uitstekende isolatie. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Zorgt voor warmte in huis. Een CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een prima tussenstap voor veel mensen. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming en is toepasbaar bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Perfect voor bestaande bouw.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus ook voor een warmtepomp Zegge). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1600 oplopend tot €10900. Op zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1700. In het geval van een pomp in de grond is dit al gauw €8900. De ISDE toelage wordt onderbouwd op basis van de toepassing van de warmtepomp. In de tabel ontdek je toepasbare subsidies in Zoetermeer bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Remko WKF 70 Compact Stuttgart 50 €1800
Water/water Galletti MCW 005HS 5 €2800
Grondboring Alpha Innotec SWCV62H1 6,00 €2800

warmtepomp-Zoetermeer


Warmtepomp offerte aanvragen Zoetermeer

Meteen installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Zoetermeer. Waar vindt jij de beste prijzen? Niet vergeten: Selecteer niet klakkeloos de laagste prijs. Neem in je overweging ook zaken mee als inspectie en onderhoud. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een persoonlijk bericht van installateurs uit de regio.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Zoetermeer.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Geschikt voor subsidie
Enorme besparing mogelijk

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Aantrekkelijke subsidies
Erg zuinig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Aantrekkelijke terugverdientijd
Verantwoord verbruiken

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Combineren met vloerverwarming
Duurzame verwarming

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Werkt met gasketels
Bespaar energie en CO2-uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Hybride of standalone
Een groene keuze

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
Onderhoudsarm
Een lagere energienota

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Verwarmen op duurzame manier
Een bewuste keuze

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Persoonlijke ondersteuning
Toekomstbestendig

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Geschikt voor Nederlands klimaat
Bespaar honderden euro’s

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Natuurlijke warmte
Erg zuinig

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Aantrekkelijke subsidies
Besparen op vaste lasten


Zonneboiler Zoetermeer

Een extra systeem voor energiebesparing in Zoetermeer: de zonneboiler. Een breed toegepast systeem. Dit concept nuttigt de zon om water op te warmen. Een zonneboiler gebruikt zonlicht en warmt uitsluitend water op. Via dit systeem kan je heel wat energie besparen. Waarom? 1 m2 aan dakoppervlak is gelijk aan 100M3 gasverbruik-verlaging. De zonneboiler verwarmt rond de tot 70% van al het warme water. Drie zaken zijn hier van belang: De collector op het dak (in lijn met zonnecellen), het warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (een warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Zoetermeer schommelt rond de €3250. Het systeem wordt dan geplaatst. Er gelden aantrekkelijke subsidies. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Vergeet niet: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een standaard CV-ketel om de watertemperatuur op het gewenste niveau te krijgen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Zoetermeer

In combinatie met een warmtepomp nemen veel huizen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan bespaar je nog meer geld. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Zoetermeer opwekken. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Meerdere zonnepanelen, zo’n omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die het installeert. De initiële investering ligt tussen de €3000 en €6500. Opletten: het aanschaf-tarief heeft alles te maken met bijv. hoeveel panelen je wilt en het vermogen van de zonnecellen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Middels het formulier kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je (ongeveer) weet wat het energieconsumptie (stroom + gas) is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Zoetermeer.