Warmtepomp Epe

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Epe. Een baanbrekende wijze om een huis op te warmen (en te koelen). Het systeem regelt de verwarming in je huis en ook voor opgewarmd water. Deze installatie maakt gebruik van stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een verantwoord alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas reduceert met 34 – 64%. Ook het energietarief neemt af. Mede door de subsidieslaten veel gezinnen in Epe zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat zijn deze prijzen? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Hieronder lees jij daarover verdere info. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Buderus pomp.

warmtepomp vergelijken Epe

Duurzaam systeem

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Mogelijk: 48% CO2 besparing.

Lagere energiekosten

Dankzij een warmtepomp bespaar je zo’n €290 op de energierekening.

Voor alle woonruimtes

Voor ieder type woning (provincie Gelderland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Epe Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Deze installatie zet dit om bruikbare energie van hoge temperatuur. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Opmerkelijk: de consumptie van stroom wordt minder, echter verbruik je geen/minder gas. Wil jij daarover meer informatie? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De machine onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeistof (koudemiddel) wordt naar een compressor geleid. Deze unieke vloeistof kan snel aan de kook worden gebracht en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel bevordert een schonere aarde. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat verschilt enorm per systeem, en de toepassing ervan. De bezuiniging op de energierekening ligt al gauw op €290 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Mede hierom moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De actuele terugverdienperiode ligt tussen de 9 en 14 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2200 €6400 5 jaar
Lucht-lucht €2900 €3000 €5900 7 jaar
Water-water €10300 €4600 €14900 10 jaar
Lucht-water €8100 €4600 €12700 12 jaar
Grond-water €12300 €8200 €20500 16 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Epe?

Het monteren van de warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs zijn verplicht te werken via allerlei certificaten en wetgeving. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een bevoegde warmtepomp installateur in Epe? In deze streek zijn er een hoop capabele installateurs. Allemaal gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van het WTW. Nieuwsgierig of zo’n installateur in de buurt van Epe actief is? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via deze geroutineerde warmtepomp vakman in de regio. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Eede.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn tegenwoordig velerlei installaties. Allemaal met een kostenplaatje. De kosten van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4100 tot ongeveer €22000. Het prijskaartje komt tot stand door de machine zelf. Let op: ook de plaatsing van de pomp is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het instapmodel is een hybride systeem. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €5000, inclusief ketel en installatie. Een grond-water systeem is aannemelijk prijziger. Dit kost al gauw €23000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Epe.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht / water (via bijv. CLINT) €20550
Water / water (bijvoorbeeld Western Airconditioning) €15900
Grond / water (zoals NRGTEQ) €8400
Hybride (van Climaveneta) €5100

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk type warmtepomp is geschikt voor jouw situatie? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Denk bijv. aan de huidige gas- en stroom consumptie, type woning (flat, vrijstaand, jaren 30 woning, oud huis, 2 onder 1 kap) de omvang van het huishouden, en natuurlijk budget. Ruwweg maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Bijgaand vind je details die jou helpen bij het kiezen voor een warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Een warm huis zonder aardgas en levert water voor douchen en afwas. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Je CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en wordt meer en meer geplaatst in woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Dit is bij voor veel huishoudens mogelijk.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus ook van toepassing op een warmtepomp Ellecom). Dit wordt gedaan middels de ISDE. De subsidies beginnen rond €1000, maar lopen op tot €11800. Met de hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1100. In het geval van een grond/water systeem heb je recht op meer, tot wel €8800. De ISDE hulp wordt onderbouwd op basis van de doelmatigheid van de ketel. Hieronder vind je toepasbare subsidies in Epe bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Alpha Innotec LWD 9090A-HMD 2 160 €2900
Water/water Vaillant flexoTHERM VWF 57/4 + VWW 11/4 SI (0010016677) 7 €2800
Grondboring Mastertherm 75Z 28,00 €4600

warmtepomp-Epe


Warmtepomp offerte aanvragen Epe

Meteen de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Epe. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Tip: Kies niet vanzelfsprekend de laagste prijs. Bekijk ook de garantieregeling. Direct advies voor jouw situatie? Klik op “vergelijken”, vul je gegevens in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een op maat gemaakte offerte van installateurs in de buurt.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Epe.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
De totaaloplossing
Zeer rendabel systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Aantrekkelijke terugverdientijd
Hoge besparingen mogelijk

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Biedt totaaloplossingen
Natuurlijke warmte
Bespaar energie en CO2-uitstoot

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Zelflerend
Een natuurlijke keuze
Bespaar energie en CO2-uitstoot

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Verwarming en warm water
Ook gunstig voor de portemonnee

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Erg zuinig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
Werkt met gasketels
Op weg naar een schoner milieu

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Meerdere producten
Hoge besparingen mogelijk

installateur feenstra

Feenstra

Landelijk actief
A++ Energielabel
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Hulp en advies
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Slimme thermostaat
Zeer energiezuinig

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Innovatieve technologie
Flinke kostenbesparing


Zonneboiler Epe

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Epe: een zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Dit concept maakt gebruik van de zon om energie op te slaan. Zo’n zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Door deze tool kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Hoe? 1m2 aan zonneboiler oppervlak verschaft +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Een zonneboiler zorgt voor om en nabij de 50% – 70% van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Een speciale collector (in lijn met zonnecellen), het warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Epe bedraagt zo’n €4500. Vaak met een geheel verzorgde montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Goed om te weten: De zonneboiler coöperereert met een hulpverwarmingsketel om water voldoende warm te krijgen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Epe

In aanvulling op een warmtepomp kiezen veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, maar ook zelf met zonnepanelen in Epe opwekken. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Verscheidene zonnepanelen, de omvormer en een geschikte installatiemonteur die de montage regelt. De initiële investering bedraagt zo’n €3500 en €4800. Opletten: het prijskaartje komt met name tot stand door factoren zoals merk en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Via warmtepompaanbieders.nl kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je weet wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Epe.