Warmtepomp Losser

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Losser. Een baanbrekende benadering om jouw huis op te warmen. Dit product regelt de verwarming in je huis en zorgt voor warm douche-water. Dit apparaat wendt stroom aan en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Het is dus een duurzaam alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De CO2-uitstoot reduceert met 48 tot 50%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de subsidieslaten opvallend veel bewoners van Losser een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat is het prijskaartje? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op onze site check je hiervoor alle informatie! Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de TechniQ-Energy installateur.

warmtepomp vergelijken Losser

Duurzame oplossing

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Haalbaar: 55% Co2 reductie.

Minder betalen voor energie

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar je al gauw €370 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elk woonhuis

Voor elk huis (provincie Overijssel) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Losser Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit apparaat produceert daarmee warm water voor verwarming en warm tapwater. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Oftewel: de consumptie van stroom wordt minder, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We lichten het hieronder kort toe:

  1. De machine haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een speciale vloeistof verdampt naar de compressor. Deze koelvloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en zal eenvoudig verdampen.
  2. De compressor perst deze damp samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
  3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
  4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. De damp wordt weer vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel draagt bij aan een minder vervuild milieu. Maar het bespaart je ook geld. Wat ga ik besparen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en het concrete gebruik. De bezuiniging op de energierekening ligt vaak rond de €340 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Daarom moet je wel eerst zelf investeren. De huidige terugverdientijd ligt tussen de 5 – 13 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €1900 €6100 6 jaar
Lucht-lucht €2800 €3300 €6100 7 jaar
Water-water €10500 €4300 €14800 12 jaar
Lucht-water €8100 €4300 €12400 12 jaar
Grond-water €12200 €7900 €20100 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Losser?

Het monteren van de warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs moeten werken conform certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een kundige warmtepomp installateur in Losser? In deze gemeente functioneren tal van vakkundige vakmensen. Je kunt bij hen terecht voor plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Geïnteresseerd of er een installateur in de streek Losser voor jou klaarstaat? Vul alle velden van het formulier in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via deze vakkundige warmtepomp specialist in de buurt. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Lemmer.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn vandaag de dag diverse constructies. Elk met een verschillende kostprijs. De kosten van een warmtepomp start vanaf €4700 tot €25000. De hoogte van de investering is te verklaren door de pomp. Maar ook het plaatsen is complex en dus duur. De goedkoopste optie is een hybride model. Al te bestellen vanaf €4600, incl. apparatuur en installatiewerk. Een systeem met grondboring is alleen voor de grote budgetten. Dit kost al gauw €20000 (incl. boring en alle toebehoren). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Losser.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Galletti) €25050
Water / water (bijvoorbeeld Waterkotte) €9000
Grond-water (bijv. IDM) €10800
Hybride (via bijv. Galletti) €6000

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie sluit aan bij mijn wensen? Dit hangt af van veel factoren. Denk aan het huidige gasverbruik, het soort huis (vrijstaand, oud huis, jaren 30 woning, nieuwbouw, 2 onder 1 kap) de isolatie en radiatoren, en natuurlijk budget. Vaak spreken we over 3 type installaties. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Hierna lees je een beschrijving van zo’n warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Het stuurt de centrale verwarming aan en draagt ook zorg voor warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Overijssel.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het verzorgt de warmte in je woning. Jouw CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht , de energiewinst is het grootst bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Perfect voor bestaande bouw.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Lith). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Er is al een subsidie vanaf €1800, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €11000. Met zo’n hybride warmtepomp krijg je vaak al €1600. Op een installatie in de grond kan dat oplopen tot €8900. De hoogte van de ISDE subsidie is afhankelijk van de duurzaamheid van de installatie. In het overzicht ontdek je voorbeelden van subsidies in Losser bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Daikin EWYQ-025BAWP 210 €3600
Water/water Techneco Vulcan 05 ACRM (W/W) 7 €2800
Grondboring Hautec HCS-PN-38A (88SF0381SDPA1) 11,00 €2900

warmtepomp-Losser


Warmtepomp offerte aanvragen Losser

Vandaag nog aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Losser. Waar vindt jij de beste prijzen? Goed om te weten: Kies nooit gewoon voor de scherpste offerte / installateur. Houd ook rekening met de garantieregeling. Direct advies voor jouw situatie? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


  1. Kies het type product wat je zoekt.
  2. Selecteer jouw type woning.
  3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
  4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
  5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
  6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
  7. Binnen enkele dagen ontvang je een prijsvoorstel van installateurs uit jullie streek.
  8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Losser.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Onderhoudsarm
Op weg naar een schoner milieu

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
Zuinig systeem
Zeer energiezuinig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Frequentiegeregeld
Combineren met zonnepanelen
Goed voor later

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Met cashback
Meerdere producten
Flinke verlaging CO2-uitstoot

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Subsidie is mogelijk
Bespaar energie en CO2-uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Verwarmen op duurzame manier
Verminding schadelijke

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Compacte systemen
Schoon & veilig systeem

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Lucht en water mogelijkheden
Enorme besparing mogelijk

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Hybride of All-electric
Lagere energielasten

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Vele jaren ervaring
Efficiënt systeem

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Slimme thermostaat
Een groene installatie

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
Zuinig systeem
Schoon & veilig systeem


Zonneboiler Losser

Een extra systeem voor energiebesparing in Losser: zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit product gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. De zonneboiler gebruikt zonlicht en warmt uitsluitend water op. Via dit systeem kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe dit kan? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte verschaft +/- een gasbesparing van 100M3. De zonneboiler verwarmt grof gezegd de helft van het benodigde warme water. Het is een 3 componenten systeem: Een zonnecollector op het dak (variatie op zonnepanelen), het warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (of warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Losser begint vanaf €5000. Dat is inclusief plaatsing. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Tip: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een standaard CV-ketel om het water (temperatuur) tot de juiste hoogte te verhitten (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Losser

In aanvulling op een warmtepomp gaan opvallend veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, of het met een alternatief als zonnepanelen in Losser genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. Diverse zonnepanelen, één omvormer en een vakkundige installateur om alles aan te sluiten. De prijs ligt in de range tussen €2250 en €5500. Vergeet niet: de aanschafprijs is afhankelijk van factoren zoals merk en de energieproductie van deze panelen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Door gebruik van de vergelijker vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je (bij benadering) weet wat het jaarlijkse stroomverbruik is

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Losser.