Warmtepomp Gaast

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Gaast. Het is een grensverleggende manier om een woning te verwarmen. Zo’n installatie genereert de verwarming voor huizen en eventueel voor warm water. Dit systeem gebruikt stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Dit is een “groen” alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van broeikasgas neemt gemiddeld af met 36 – 59 procent. Ook het energietarief neemt af. Aangedreven door enorme subsidies laten veel huishoudens in Gaast zo’n warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat kost het? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze pagina ontdek je meer details. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Metro Therm pomp.

warmtepomp vergelijken Gaast

Milieuvriendelijk alternatief

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Reëel: 41% minder Co2 uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar je zo’n €265 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle woonhuizen

Voor vrijwel elke woning (provincie Friesland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Gaast Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit apparaat gebruikt dit voor warmte voor je huis. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Oftewel: de stroomconsumptie neemt toe, echter zal je gas-afname minimaliseren. Geïnteresseerd? Lees dan verder. In een aantal stappen vertellen we je alles:

  1. De installatie genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een koelvloeistof wordt naar een compressor geleid. Dit koudemiddel kookt al snel, en heeft een vlugge verdamping.
  2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
  3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
  4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. De damp wordt weer vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel bevordert een schonere lucht. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dit varieert enorm per type pomp, en hoe het wordt gebruikt. De energiebesparing loopt al vlug op tot €295 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Hiervoor heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De actuele terugverdientijd bedraagt tussen de 7 – 10 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €1800 €6000 6 jaar
Lucht-lucht €2800 €3200 €6000 7 jaar
Water-water €10500 €4200 €14700 11 jaar
Lucht-water €8100 €4200 €12300 13 jaar
Grond-water €12200 €7800 €20000 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Gaast?

Het installeren van zo’n warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs hebben te dealen met allerlei wettelijke eisen en certificaten. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een gecertificeerde warmtepomp installateur in Gaast? In deze omgeving opereren meerdere bedreven aanbieders. Zeer goed in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Belangstelling in of er een installateur in de gemeente Súdwest-Fryslân bij jou kan komen? Vul dan snel je gegevens in en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van de professionele warmtepomp installateur uit de direct omgeving. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Emst.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn vandaag de dag diverse constructies. Ieder met een eigen prijskaartje. De kosten van een warmtepomp ligt tussen de €4500 en loopt op tot €23000. De kostprijs zit’m voor een groot deel in de apparatuur. Maar ook de plaatsing van de pomp is niet goedkoop. De goedkoopste optie is vaak een hybride installatie. Deze haal je in huis vanaf €4600, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een systeem met grondboring is alleen voor de grote budgetten. Hiervoor betaal je al snel €24000 (inclusief grondboring en installatie). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Gaast.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Clivet) €6450
Water / water (bijvoorbeeld Alpha Innotec) €8700
Grond-water (bijv. Stiebel-Eltron) €8400
Hybride (via o.a. Climaveneta) €13650

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk warmtepomp systeem is geschikt voor jouw situatie? Dit hangt af van veel factoren. Factoren zijn onder andere energieverbruik, type woning (oud huis, vrijstaand, jaren 30 woning, rijtjeshuis, nieuwbouw) de dalen en pieken van het verbruik, en niet te vergeten de bestedingsruimte. In grote lijnen differentiëren we drie soorten producten. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Hierna bekijk jij een beschrijving van zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en regelt warm tapwater. Uitsluitend voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. De CV-ketel regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en wordt meer en meer geplaatst in woningen met een mechanische afzuiging. Uitermate handig voor veel huizen.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus ook van toepassing op een warmtepomp Feerwerd). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Er is al een subsidie vanaf €1100 en kunnen toenemen tot €10200. In het geval van een hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1400. Wanneer we spreken van een bodem-water installatie is dit al gauw €8500. De ISDE hulp is afhankelijk van de doelmatigheid van de installatie. Hieronder vind je toepasbare subsidies in Gaast bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Atlantic Alfea Extensa+ 8 70 €2000
Water/water Weider SW210egw 23 €4100
Grondboring Pico Energy NDB S14EuC 15,00 €3300

warmtepomp-Gaast


Warmtepomp offerte aanvragen Gaast

Snel het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Gaast. Het is lastig om de juiste te kiezen. Niet vergeten: Kies nooit standaard voor het voordeligste bedrijf. Neem ook zaken in acht als garantieregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op “vergelijken”, vul je gegevens in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


  1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
  2. Selecteer jouw type woning.
  3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
  4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
  5. Wat is jouw huidige verbruik?
  6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
  7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een op maat gemaakte offerte van installateurs in de buurt.
  8. Maak een keuze uit de offertes en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Gaast.
inventum-warmtepomp

Inventum

35% besparing Ecolution
De totaaloplossing
Besparen op vaste lasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Goede garantie
Verantwoord verbruiken

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Smart Grid Ready
O.a. mechanische ventilatie
Zeer energiezuinig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Onderhoudsarm
Een lagere energienota

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Voor elk afgiftesysteem
Zeer milieuvriendelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Persoonlijke ondersteuning
Bespaar tot 25% energiekosten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Energie uit buitenlucht
Aantrekkelijke terugverdientijd
Eigen bespaarassistent

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Domuz multi-zoneregeling
Meerdere producten
Uitstekend rendement

installateur feenstra

Feenstra

Lokale specialisten
Uitgebreide garantie
Reduceer energielasten

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Eenvoudige bediening
Zeer milieuvriendelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Compacte systemen
Bespaar tot 25% energiekosten

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
A++ Energielabel
Duurzame verwarming


Zonneboiler Gaast

Een extra systeem voor energiebesparing in Gaast: zonneboiler. Een breed toegepast systeem. Dit concept gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Een zonneboiler werkt op het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Door middel van dit product gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe dat werkt? Een oppervlakte van 100*100 CM is gelijk aan honderd m3 gas. Zo’n zonneboiler regelt over het algemeen tussen de 60 en 70% van al het warme water. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Zonnecollectoren boven het huis (lijken op zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en de circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (of warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Gaast is nu om en nabij de €3500. Het systeem wordt dan geplaatst. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Check: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een HR-ketel om water op consumeerbaar niveau te brengen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Gaast

In aanvulling op een warmtepomp kiezen veel huizen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Gaast genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Meerdere zonnepanelen, zo’n omvormer en een vakkundige installateur die de installatie regelt. De investering varieert tussen de €3500 en €4800. Niet vergeten: de investering heeft alles te maken met o.a. het aantal panelen en de capaciteit van de panelen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Met behulp van de website ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je een idee hebt wat jouw huidige verbruik is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Gaast.